Az ateisták amikor a tudománytól várják Isten létezésére a bizonyítékot,melyik tudományágtól várják el a bizonyítást?
#29 Köszönöm, hogy hozzá is tettél és normális kritikát írtál.
1. Egyszerűen, lecsupaszítva írtam, én is keresem a választ, sejtem is, de nem érek fel hozzá
2. Alátámasztás: (Bármit amit ma a tudomány ismer a Természetről) ha elmozdítasz, mind meghalunk. Igen, itt is fekete-fehéren fogalmaztam, nem akarok hosszú lenni. pl. a gravítációs állandó, plank állandó, kémia, fizika, atomfizika kötései. Tudom, a törzsfejlődés alatt most máshogy néznénk ki, ha a gravitáció kicsit más lenne, vagy kicsit kevesebb víz lenne és gondolom más bolygókon ez így is van. De maga az univerzum is relatíve stabil. Legalábbis amíg a Föld kering a Nap körül, addig nincs nagy problémánk. Vagy amíg a Hold a Föld körül vonzza a vizeket. Vagy gondolj arra, hogy meggyógyulnak a sebeink. A tudomány valamit sejt a fibrinről…de nem is folytatom, akárhova körbenézek, mindenhol ott az a „csoda” (főleg így tavasszal) amit a tudomány kutat….és nem is csak az Életre gondolok.
3. Igen, szabad gondolkodi, sőt kell is. De nem ez a legelső kérdés, amire nem tudjuk a választ (Sőt, ez a legutolsó ha egyáltalán lesz válasz számunkra. Mert ez nincs az orrunkra kötve ugyanúgy, ahogy az előző életeink sem.
4. Egysíkú… ez is relatív. Hallottam olyat is, hogy „be van szorulva a kis világába”. De ha tényleg feltételezzük a Teremtő létét és akár szándékait is (ami a mieink is eredetileg) akkor – abból a feltételezett szempontból – belátható, hogy Isten Igazi univerzumának csak egy részhalmazáról beszélsz. Írod is, hogy „kicsiben” Igen, mindaz, amiről beszélsz, csak „kicsiben” értendő, a világ ennél nagyobb. Az Emberi lét célja is ennél nagyobb. Nem csak annyi, hogy együtt fociztok, táncoltok, énekeltek, bár ezek Igazán fontosak, mert az összefogásról, egységről, a Mi-ről szól.
5. A gonosz Isten kizárható. Ott az Ördög (ne fessük a falra, de) Ő is Isten „teremtménye”, előbb a földön volt, mint mi és Jézus sem tagadja létezését és hatalmát, de Ő ellenállt neki és nekünk is ezt kell követnünk. Méghozzá Szabad Akaratból! Ez mindenkinek megadatik ilyen-olyan szinten. Ezt még a Teremtő is betartja (Mármint a Szabad Akaratot, ami számomra a legfontosabb bizonyíték, mert itt dől el, hogy ki hallgat a Lelkiismeretére…)
6. Igen, az egész Földön egységes a biológia (beleértve az esetleges „meteoritról érkező lényeket is”, ha nem haltak meg rögtön a többszörös védelemben…bármiről/-kiről is legyen szó)
A Lélekről az előbb írtam
7. Egy szóval sem mondtam, hogy mi vagyunk az utolsók. Fejlődünk. Nem csak lelkileg, testileg is. Ha a csimpánzra gondolsz, akkor Darwint sem érted (…de csak heccellek és – gondolom – tudod, miről beszélek) Szóval az Ember még nincs kész, én is ezt vallom. (Sőt, mostanában inkább távolodunk tőle…szabad akaratból)
8 Ez könnyű. A konfliktusok miatt. Szerinted a Lelkek mit árthatnak egymásnak két Élet között?
9. Érlelem, köszönöm a segítséget. (Amúgy inkább a fogalmazást csiszolom, mert azért elég kerek Képem van már, amibe szinte minden fogaskerék beleillik)
#30 Lehet hogy nem te voltál, de feljebb írtam, felejtsétek el a vallásokat, azok dogmák, régi Igazságok ősi megkövesedett és lekopott és újrafestett lenyomatai. Másrészt minden (nem elmebeteg) Ember fejében összeáll valami, ebben igazad van, sőt, akár vallásnak is nevezhetem. Tehát mindenki vall valamit… ráadásul szegény Ember úgy alkották, hogy kutat, keres. Tehát Fejlődik. Tulajdonképpen ez is egy bizonyíték…de ez a gondolatmenet is messzire vezet. (…és van még ezer, úgyhogy kérdezzetek nyugodtan, fejlődjünk együtt. Én is ki akarom önteni a mosóvizet, de a gyereket nem! … és ezen most érthetitek Jézust is, aki számomra a legstabilabb pont)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!