Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az ateisták amikor a tudományt...

Az ateisták amikor a tudománytól várják Isten létezésére a bizonyítékot,melyik tudományágtól várják el a bizonyítást?

Figyelt kérdés

2023. ápr. 2. 09:44
1 2 3 4
 21/32 Jégszív ***** válasza:
84%

KÖSZ, ez magas labda volt!

Nos igen: a természettudományok ma sem képesek minden jelenségre választ adni, ez IGAZ. Ráadásul a kutatás közben kisebb-nagyobb TÉVEDÉSEK is előfordulnak amelyeket kor fejlettsége az emberi elme korlátozott lehetőségei behatárolnak. Igen ám, de a tudomány ezeken a tévedéseken előbb-utóbb túlteszi magát, belátja tévedését, és ezekből tanulni képes!

Ezzel szemben a vallás foggal-körömmel ragaszkodik a "Szentíráshoz"!

- Legjobb esetben csúsztat, mismásol,

- legrosszabb esetben (katolikusak, jehovások, nazarénusok) dogmákat, észbontó elméleteket farigcsálnak a legújabb eredmények ellen!

2023. ápr. 12. 10:41
 22/32 Jégszív ***** válasza:
#19-nek, bocs!
2023. ápr. 12. 10:43
 23/32 anonim ***** válasza:
100%

"Ha nem lenne halál, nem lenne kiszelektálódás"

Azért van egy másik lehetőség is:

ha nem lenne halál, de lenne elég tér, vagyis pl. a Föld elég nagy lenne - akkor lehetne az elterjedés közben is evolúció.

Vagy pl. ha kirajzunk a naprendszerbe, vagy a csillagok közé, akkor lesz ilyen tér.

2023. ápr. 12. 10:48
 24/32 anonim ***** válasza:
25%

#209 A halál nem bűn. A születés és halál időtartamán túli lét tagadása pedig nagyobb tévedés, mint a sötét anyag tagadása. Mert a Teremtő a földi, anyagi játszóteret (kiképzőközpontot) a Lélek fejlődésére hozta létre. Melynek alapja a jó és rossz megkülönböztetése. Az anyagba beszorult nézetek (főleg akinek a pénz az istene) mind megengedik a bűnt, hasonló gondolatmenetekkel, mint a tiéd.

#21 Ideje átlépned a vallásokon. Ezután még a spiritualizmus sűrű csapdával teli erdején... és még akkor sem érhetjük fel Isten akaratát (itt a földi mocsárban)

A legtöbb ember érzi, hogy visszavágyódik valahova és keresik is. Mindenki fennakad (én is!) valahol ezen a keresésen és ideig-óráig ragaszkodik a kampójába. Akinek rosszabb, az rövidebb ideig. Akit ér valami trauma (túl éles a kampó :) ) az kénytelen ugrani. De az teszi a legjobban, aki éli nemártó (de nem is teljesen békés) Életét a Maga korábbi elgondolása, terve szerint. Ebbe pedig belefér a materializmus is, mert ahány Ember, annyi féle... hát az enyém efféle. (Mondhatnám itt tartok, de holnap már máshol, mert fejlődünk mindannyian... de ez nem összehasonlítás, nem verseny. Nem keresem az Egyet nem értőket, de szívesen bemutattam magam. Köszönöm a lehetőséget.

2023. ápr. 13. 08:28
 25/32 anonim ***** válasza:
0%

"a lélek (amit egy materialista pszichológus is elismer)"

Mármint az anyagból következő lelket.

"Úgyhogy nem kell semmit bizonyítani, a tudomány már rájött rég, hogy pl. ez az ősrobbanás nem véletlen műve"

Ez valószínű, hogy egyéb természeti folyamatok okozzák - de a tudomány még nem jött rá, sajnos.

Egyéb ferdítések?

2023. ápr. 13. 08:32
 26/32 anonim ***** válasza:
36%

Békesség nektek!

"„Ne nyugtalankodjék a ti szívetek: higgyetek Istenben, és higgyetek énbennem. Az én Atyámnak házában sok lakóhely van, ha pedig nem volna, megmondtam volna néktek. Elmegyek, hogy helyet készítsek néktek. És ha majd elmegyek, és helyet készítek néktek, ismét eljövök, és magamhoz veszlek titeket, hogy ahol én vagyok, ti is ott legyetek. Tudjátok, hogy hová megyek, és az utat is tudjátok.“ Mondta neki Tamás: „Uram, nem tudjuk, hová mégy, mi módon tudhatjuk akkor az utat?“ Mondta neki Jézus: „Én vagyok az út, az igazság és az élet, senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam."

(János 14:1-6)

Dicsőség az Úrnak!

2023. ápr. 13. 08:59
 27/32 anonim ***** válasza:
0%

Mivel itt főleg filozofikus hajlamú hozzászólások vannak, biztos nem bánjátok, ha egy játékos kihívást indítok.

Tegyük fel a kérdést: Mi van, ha van Isten! (Vagy bárminek nevezzük a tudatos Teremtőt, ezen ne vesszünk most össze)

Illetve ott kezdem, mi van, ha nincs:

Akkor az életünk céltalan, felesleges. A sorsod kiszámítható, te azt csinálsz amit akarsz, a tudomány úgyis kiszámolja,

vagy már előre tudja. Sőt, a robotok megcsinálnak mindent helyetted majd és végleg felesleges leszel.

Halálfélelmed van, félsz másoktól is és ezért inkább védekezel, mint hogy összefognál. Ha mégis, akkor önös szándékból.

Ha sikerül vagyont szerezni, elbástyázod magad és paranoiás leszel, mindenkiben a rablót keresed…magadat.

Fogyassz, költs, hódolj be és halj meg, ez a hatalmasabbak célja. A természet kizsákmányolható, minden pénzre váltható.

Vagy legjobb esetben tojsz mindenre és a „hobbidnak” élsz. (Bármit is jelent neked ez)

(Vagy valami ilyesmi, hirtelen jött, szebben is fogalmazhatnék…és elnézést a 2. személyért, kényelmesebb volt fogalmazni)

Ha van Isten: (itt is csak hirtelen gondolatokat tudok mondani, elnézést a laza fogalmazásért)

Ő csak Jó lehetett, hiszen Ő teremtett a saját fejlődése érdekében (igaz, a tudomány is fejlődik)

Van kérdés is, ki teremtette Őt… de ezt hagyjuk, ez nem a mi dolgunk.

Ha van Isten, van célja a Fejlődésnek, van Út. Van segítség, van védelem, van értelme az életnek.

Persze képzelhetsz magadnak egy gonosz Istent, aki állatként tart minket valamilyen gonosz hátsó szándékkal.

Igen, - vágjunk a közepébe – van ilyen is, van gonosz ha utánaolvasol (másik kérdés persze, hogy mit olvasol)

ráadásul előbb itt volt a Földön, mint mi.

Igen, van megosztás is, hiszen Isten is így teremtette a világot. Szétválasztotta a fényt a sötétségtől, az égi vizeket a földiektől.

Mellesleg ez az Élet alapja, a víz körforgása. Egy motor, ha úgy tetszik. Ha nincs pólus, nem forog (tudom, vannak egypólusú motorok is)

Mindennek a Teremtésnek célja volt! Az ember biológiája ugyanaz, mint az állaté (ennyit az anyagról) de Isten Lelket lehelt belé!

Az Ő célja mi vagyunk, az Ember. Sőt, mindenkiben benne van, ez által éli meg Önmagát. Igazából mindenben benne van.

(Erre mondják, hogy Egy Isten)

Az anyag nagyon fontos, a Lelkünk-Szellemünk csak itt fejlődhet, a megosztások által működtetett Világban. Mindenben megosztás van,

ellentétek mozognak egymás körül. Jó kép a Jin-jang, az is forog. Lélekcsoportok vannak, lélektestvérek. Igazi, nem anyagi világban gyökerező kapcsolatok.

Hiszen mindenki egy helyről jött tapasztalni végső soron. (Ezek amúgy nagyon magas labdák a spiritualizmus felé, ami szintén tele van csapdával)

…na nem is folytatom (szinte el sem kezdtem), mert nem juttok szóhoz :)

(Tudom, kihívó mondatok. Direkt. De kicsit másszatok ki onnan és nézzetek körbe. (Először is vizsgáljátok meg azt, aki most épp körbenéz. Ez vagytok ti? Vagy az, aki vizsgál...?

2023. ápr. 14. 12:15
 28/32 anonim ***** válasza:
0%

Van ez a jelenség: mandela effektus

Na én nem tudom, hogy ezt miféle tudományág vizsgálgatja, de bárki letesztelheti magát, aki kicsit kutat a témában, hogy ez mennyire valós jelenség.

A legnagyobb poén az, hogy ezt a jelenséget nagyon szépen megörökíti a 4 Bibliába bekerült evangélium is.

Sőt, az összes és be nem került evangéliumok is tartalmazhatnak ezalapjá olyan igazságokat, melyeket a 4 nem.

Véleményem, sőt meggyőződésem szerint ebbe az irányba lenne érdemes kutatni.

Azt állítom, hogy Isten kifejeződésének, megnyilvánulásának, kinyilatkoztatásának eredménye ez a jelenség.

Ő ugyanis nem csak ennek az univerzumnak, hanem az összes univerzumnak az ura. Így hát ez szerintem egy jó támpont lehet. Csak meg kellene figyelni, hogy hol jelenik meg ez a jelenség, mert ott, abban Isten is kifejeződött.

Kicsit olyan ez, mint a sötét anyag kutatás. De had ne kelljen mindent elmagyaráznom. Kutassátok ki, aztán nézzétek meg és lássátok meg magatok is.

2023. ápr. 14. 12:30
 29/32 anonim ***** válasza:

Na, szerintem idáig ez volt a legjobb írásod.

"mi van, ha nincs:"

"Akkor az életünk céltalan, felesleges. A sorsod kiszámítható, te azt csinálsz amit akarsz, a tudomány úgyis kiszámolja,"

Amit itt írsz, ezek olyan hívő szavai, akinek halvány fogalma sincs az ateistákról, meg úgy általában egy közösség működéséről. Képzeld: van célja, működik és nem felesleges.

"Ha van Isten: (itt is csak hirtelen gondolatokat tudok mondani, elnézést a laza fogalmazásért)

Ő csak Jó lehetett, hiszen Ő teremtett a saját fejlődése érdekében"

Ezt azért jó lenne valamivel alátámasztani.

"ki teremtette Őt… de ezt hagyjuk, ez nem a mi dolgunk"

Attól még a gondolkodás nincs megtiltva... remélem.

Ebből pedig egyértelmű, hogy az első lény magától keletkezett.

"Ha van Isten, van célja a Fejlődésnek, van Út. Van segítség, van védelem, van értelme az életnek."

Rettenetesen egysíkú a gondolkodásod.

De arra gondolj, hogy kicsiben mindenre képesek vagyunk, amire egy isten is. Tehát bármit el tudunk képzelni, vagy meg tudunk tenni, amit ő is, csak legfeljebb egy kicsit szerényebb lesz az eredménye.

"Persze képzelhetsz magadnak egy gonosz Istent, aki állatként tart minket valamilyen gonosz hátsó szándékkal."

Pontosan.

Vagy a kettő között. Ha létezik, akkor biztos van benne minden, ami bennünk is.

"Az ember biológiája ugyanaz, mint az állaté (ennyit az anyagról) de Isten Lelket lehelt belé!"

Mit csinál a lélek?

Mert az ember pont úgy működik, mint az állat is, és még a növényre is hasonlít.

"Az Ő célja mi vagyunk, az Ember."

Hát... nem mi vagyunk az utolsók. Lesz nálunk jobb is. Amit mondtál, azt a majom is mondhatta volna 2 millió éve.

"Az anyag nagyon fontos, a Lelkünk-Szellemünk csak itt fejlődhet, a megosztások által működtetett Világban."

Mert?

Nem rossz gondolatok ezek tőled, csak valahogy... szóval még érlelni kéne.

Ráadásul jobb lenne, ha lenne rá valami bizonyíték is, mert így nem sok alapja van.

2023. ápr. 14. 17:51
 30/32 anonim ***** válasza:
Ha bármelyik vallás végeredményben egy katyvasz amiből te magad mazsolázod ki a neked tetsző elveket amiket úgy magyarázhatsz ahogy neked tetszik és minden hívő katyvasz hitével osztoznod kell(vagy megtagadod) akkor egy valláshoz tartozni eleve nem is tudsz. Ha viszont azt mondod hogy a vallások egyike sem ad választ semmire hanem csak saját magadnak alkotsz egy egyéni kis "Istenséget" a saját szabályaiddal akkor ki is jelented hogy Isten úgymond nem létezik hisz csak te találtad ki.
2023. ápr. 14. 18:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!