Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztények szerint Jézus...

Keresztények szerint Jézus mikor bemutatkozott az embereknek azt mondta hogy ő Isten, csak éppen emberi alakban?

Figyelt kérdés

Egy másik kérdésnél fogalmazódott meg ez a kérdés, de a keresztényektől nem kaptam erre választ. Jézus járta a vidéket, tömegekhez szólt, így nyilván be kellett hogy mutatkozzon. El kellett hogy mondja ki ő, honnan jött, ki küldte stb. Ezt hogyan tette? Például így: "Üdv, én Isten vagyok emberi alakban" ? Sok párbeszéd van a Bibliában amiben Jézus szerepel, de egyikben sem hangzik ez el. És igazából semmi sem abból amit a keresztények állítanak Jézus istenségéről.

Szóval amit ma keresztények hiszek Jézusról, azt ő személyesen elmondta az embereknek? Vagy el sem mondta, és csak Pál közölte ezt az emberekkel jóval később?

2023. márc. 30. 14:53
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/101 A kérdező kommentje:
Csak hogy tisztázzuk ami eddig elhangzott. Szerintetek Jézus nem mutatkozott be úgy hogy "Üdv, én Isten vagyok emberi alakban". Az emberek abból kellett volna hogy tudják, Jézus Isten, hogy feltámadt?
2023. márc. 30. 16:20
 32/101 anonim ***** válasza:
24%
Kelleni nem kellett, de abból már elég egyértelmű volt, ha a korábbi kijelentéseiből és tetteiből nem is.
2023. márc. 30. 16:26
 33/101 anonim ***** válasza:
30%

Mondom megint, ahhoz, hogy milyenek voltak a módszerei semmi köze ki is valójában ő.

Nem kell feltétlen felhajtást okoznod magad körül, ha fontos küldetésben jársz. Meg lehet mindent diszkréten is oldani, ráadásul szerintem passzol Jézus tanításaihoz.

Emberként jött el, hát úgy is viselkedett

2023. márc. 30. 16:26
 34/101 anonim ***** válasza:
94%

"Azért jöttem, hogy e világra tüzet bocsássak: és mit akarok, ha az immár meggerjedett?

De keresztséggel kell nékem megkereszteltetnem; és mely igen szorongattatom, míglen az elvégeztetik.

Gondoljátok-é, hogy azért jöttem, hogy békességet adjak e földön? Nem, mondom néktek; sőt inkább meghasonlást." Lukács 12:49-51, hasonló Mt 10:34-36.

2023. márc. 30. 16:29
 35/101 A kérdező kommentje:

"Kelleni nem kellett, de abból már elég egyértelmű volt, ha a korábbi kijelentéseiből és tetteiből nem is."

Miből volt egyértelmű? Ha Jézus nem mondta hogy ő Isten, a csodákat meg nyilván prófétának tulajdonították az emberek mert korábban próféták tettek csodákat. Akkor honnan kellett volna tudnia bárkinek is hogy Jézus Isten?

2023. márc. 30. 16:31
 36/101 A kérdező kommentje:

"Nem kell feltétlen felhajtást okoznod magad körül, ha fontos küldetésben jársz. Meg lehet mindent diszkréten is oldani, ráadásul szerintem passzol Jézus tanításaihoz.

Emberként jött el, hát úgy is viselkedett"

Diszkréten vagy felhajtással, de valahogy be kellett hogy mutatkozzon. Az a baj hogy nem tudom elképzeli a szituációt. Nem mondta hogy ő Isten, de elvárta hogy az emberek felismerjék? Mégis miből? Egyáltalán Isten miért tenne ilyet? Eljön személyesen emberként, de nem közli hogy ő Isten. Ennek mi értelme?

2023. márc. 30. 16:36
 37/101 anonim ***** válasza:
24%

"de elvárta hogy az emberek felismerjék?"

Nem. Ha ilyen hamis elvárásokat találsz ki, nem csoda hogy mindig hamis lesz az értelmezésed is.

2023. márc. 30. 16:38
 38/101 A kérdező kommentje:

"Nem. Ha ilyen hamis elvárásokat találsz ki, nem csoda hogy mindig hamis lesz az értelmezésed is."

Nem várta el? Akkor mit várt el?

2023. márc. 30. 16:41
 39/101 A kérdező kommentje:
Az a gond hogy ezek alapján sehogy sem tudhatta meg egy akkor élt ember hogy Jézus Isten. Azt mondjátok, nem úgy mutatkozott be hogy "Üdv, én Isten vagyok emberi alakban". Tett csodákat de akkoriban a csodákat prófétáknak tulajdonították, így legjobb esetben is csak prófétának nézhették. De igazából még prófétának sem tekinteték mert alig volt követője. Szóval ha én egy akkor élt ember vagyok, miből láttam volna hogy Jézus Isten?
2023. márc. 30. 16:45
 40/101 KZitus ***** válasza:
46%

Szia

Soha nem közölt ilyet: "Tehát akkor nem közölte Jézus hogy ő Isten?"

Akkor mit mondott magáról?

Ezt:

János 14:28

"Hallottátok, hogy ezt mondtam nektek: »Elmegyek, és visszajövök hozzátok.« Ha igazán szerettek engem, örültök, hogy elmegyek az Atyához, mert az Atya nagyobb nálam."

János 17:3

"Az örök élethez az szükséges, hogy megismerjenek téged, az egyetlen igaz Istent, és azt, akit elküldtél, Jézus Krisztust."

János 20:17

"Jézus ezt mondta neki: „Ne kapaszkodj tovább belém, mert még nem mentem fel az Atyához. Inkább menj el a testvéreimhez, és mondd meg nekik: »Felmegyek az én Atyámhoz és a ti Atyátokhoz, az én Istenemhez és a ti Istenetekhez.«”

Máté 4:9, 10

"majd ezt mondta neki: „Mindezeket neked adom, ha csak egyetlenegyszer is leborulsz, és imádsz engem.” Akkor Jézus így szólt hozzá: „Menj innen, Sátán! Mert meg van írva: »Jehovát, a te Istenedet imádd, és egyedül neki végezz szent szolgálatot.«”

János 5:19

"Jézus erre ezt mondta nekik: „Teljesen biztosak lehettek benne, hogy a Fiú semmit sem tehet a maga kezdeményezéséből, hanem csak azt teszi, amit az Atyától lát. Mert amiket az Atya tesz, ugyanazokat teszi a Fiú is."

2023. márc. 30. 16:46
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!