Ateisták! Ti elhiszitek,hogy Jézus valóban létezett és,hogy megszületett?
Mondjuk inkább úgy, hogy nem esnék kétségbe, ha valaki bebizonyítaná a létezését.
Inkább még örülnék is neki, hogy volt ilyen ember.
De egyelőre úgy néz ki, hogy ha volt is, ő nem ott volt, és nem akkor, ahogy a Biblia írja.
Mondjuk az én élettörténetem sem ismeri senki, pár ezer év múlva meg el sem hiszik hogy éltem valaha...
A kisembereké a mennyek országa!
Történelmi Jézus?
Hozzá igazítottuk a naptárunk kezdetét. Az idő számításának a 0-ját.
A semmiről nem lehet évezredekig beszélni. Sőt róla még azt megelőzően is beszéltek.
Valaki csak elmondta a hegyi beszédet is. Még a Zsidók is elismerik létezését, noha csalóként. De ez meg is volt írva a tórájukban. Így ők tesznek tanúbizonyságot.
Gondoljatok bele: Hát nem mind neki köszönhetjük a létezésünket, még akkor is, ha nem létezett volna. Sőt nem létező lévén, ha ilyen hatással volt a világtörténelemre, akkor milyen hatással lenne, ha létezett volna?
De ami nincs, annak nincs ráhatása semmire. Csak annak van bármire is ráhatása, aki létezik.
Aztán miattam mindenki abban hisz, akiben akar. Én nem is ítélkezem, az nem is az én dolgom. Mindenkinek legyen hite szerint, aki pedig nem hisz, annak ne legyen sehogy! Aki pedig magában hisz, az meg maradjon meg magának.
"A semmiről nem lehet évezredekig beszélni"
Akkor az egyiptomi istenek is leteznek?
E szerint örökmozgó is létezik, hiszen arról is nagyon sokan és nagyon régóta beszélnek.
E szerint te most hülyéknek írtál?
Egy az isten. Csak az emberek voltak olyanok, hogy ezt egy időben képtelenek voltak megérteni. Nem értették, hogy Isten lánya és fia az ember. És az ember nem Isten.
Nem csak van az ember. Hanem fejlődik. Megért. Főleg, ha jön valaki, aki elhozza a frissítést.
Krisztus történetére is ráfér a frissítés. Mert már értünk fogalmakat, amiket 2000 éve nem. Vannak szemléltetésre alkalmas dolgaink, amik egykoron nem voltak. Krisztus is egy frissítést hozott el, de Ő maga volt a frissítés.
Békesség Nektek!
És igen, létezik az örökmozgó. Úgy hívják, hogy táguló világegyetem. Isten teremtette azt is. Mert van hatalma világegyetemet teremteni. Krisztus nélkül pedig egyikünk sem létezne. Így számunkra világegyetem sem létezne, hiszen mi sem lennénk. Lennének emberek krisztus nélkül is. Csak azok nem mi lennénk.
Scifi rajongóknak így magyaráznám:
Krisztust keresztre feszítették, aki a semmibe jutott halála után. Ám volt hatalma a semmiből csinálni valamiket. Teremtett. Teremtett egy világot és benne mindent. Közben rájött, hogyŐ már nem Ember fia, hanem Isten. Így megteremtette azt a világot, melyben ő megszülethetett. Ime, egy időhurok. De eleve kiszabadul az időhurokból, hiszen úgy keveri a lapokat, mivel Ő Isten, hogy abban ő önként menjen a keresztre bűntelenűl, mindenki szeme láttára. Kereszthalál, eltűnt test. Ő pedig ott van és folytathatná az életét, ott, ahol eddig abba hagyta. 40 napig maradt is, átbeszélte a dolgot egykori tanítványaival. Majd folytatta a világ építését. Ime már adott minden, hogy bárki apostolok módjára hírdethesse az igét.
"„Semmit se vigyetek az útra – hagyta meg nekik –, se botot, se tarisznyát, se kenyeret, se pénzt, se egy váltás ruhát. 4Ha egy házba betértek, ott szálljatok meg és onnét induljatok tovább. 5Ha valahol nem fogadnak be benneteket, hagyjátok ott a várost, és még a port is rázzátok le lábatokról ellenük tanúságul.” (Lukács: 9:3-5)
Nézd már, pont ezt teszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!