Az iszlám valóban a béke vallása?
"A Korán nem engedélyezi hogy erősszakkal terjesszék az iszlámot vagy hogy embereket gyilkoljanak. Csak önvédelmet engedélyez."
Akkor idézd a koránból azt a szövegrészt ami kimondja mind ezt parancs formájában?
A Jihadot úgy értelmezzétek, ahogyan például Ukrajna is megvédi magát ha támadás éri.
Keresztények is legitimnek tartják a honvédő háborút, a világ minden részén. Sőt egészen abszurd módon sokszor az egymás ellen harcoló felek mindannyian Isten segítségét kérik a háborúban.
Ami különbséget lehet találni az inkább az hogy egy honvédő háború "nemzeti" alapokon nyugszik míg a Jihad vallási alapokon.
"Akkor idézd a koránból azt a szövegrészt ami kimondja mind ezt parancs formájában?"
Sok Korán vers kimondja. Például:
2/190 Harcoljatok Allah útján azok ellen, akik ellenetek harcolnak, de ne támadjatok rájuk, Allah nem szereti a bántalmazókat.
2/256 Nincs kényszer a vallásban!
13/40 a te feladatod csupán az igehirdetés. A mi feladatunk a számonkérés.
109 Mondd: "Ti hitetlenek! Nem szolgálom azt, akit ti szolgáltok, és ti sem szolgáljátok azt, akit én szolgálok. És én sem szolgálom azt, akit ti szolgáltatok, és ti sem szolgáljátok azt, akit én szolgálok. A vallásotok a tiétek, és nekem az enyém."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!