Hogy hálóznak be valakit a szektás vallások?
Szerintem az is jól jellemzi a kisebb-nagyobb "szekták" sötét manipulációs képességeit, hogy a militarista szellemet és ennek minden szörnyű következményét teljesen természetessé teszik a híveik millió számára.
Milyen érdekes hogy ha egy ilyen kis csoport néha fegyveresen elkövet valamit pl kollektív módon és sajnálatosan meghal pár száz ember, akkor hónapogik a "gyilkos szektákról" megy a szöveg, de ha a világ legnagyobb szektája (vagy szektái) milliókat gyilkolnak halomra nemzeti, etnikai vagy politikai MEGOSZTOTTSÁGBÓL, akkor ez normális!
Gyenge embereket keresnek, akiknek nincs kritikus gondolkodásuk.
Tudod, ez olyan, mint mikor álmodsz valami nagy hülyeséget, de álmodban nem ismered fel a logikai hibáit, nem kérdőjelezed meg, hanem csak elfogadod.
Van aki ébren is ilyen. S minél fiatalabb, annál inkább.
Szerintem gondolkozz el a 4-es válaszon, mielőtt önkényesen kritériumok alapján minősítesz csoportokat!
6
Én teljes mértékben egyet értek a 4-es válaszával (már ha nem töröltek innen választ...) Nem értem mi a bajod.
A gyerekkori birkásítás pont a nagy történelmi egyházakra jellemző leginkább. Akkor a legbefolyásohatóbb egy ember.
"Gyenge embereket keresnek, akiknek nincs kritikus gondolkodásuk."
Ugyanez a militáns ateistákra is igaz. Tudod te hány teista gondolkodó, és teista filozófus volt/van akik komoly érvekkel és logikai összefüggésekkel bizonyítják hogy Isten létezése nem annyira lehetetlen? Persze hogy nem tudod.
9
A nem annyira lehetetlen köszönő viszonyban sincs a létezettel.
Az se annyira lehetetlen, hogy az egész világ csak az én álmom. Pont annyi logika van benne, mint hogy valami isten teremtette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!