Miért érek kevesebbet a keresztények szemében ha nem vagyok hívő?
Mindenkinek az ér többet akihez szorosabb kapcsa van.
Nekem a testvérem sokkal többet ér, mint az osztálytársam olivér.
Az itt válaszoló hívők nagy része vagy valóban nem tart kevesebbnek pusztán azért, mert ateista valaki. Vagy igen, de eltagadja.
A közéletben viszont nem csak lenéznek minket, de egyenesen ellenségnek tartanak bennünket. Egy 2 perces egyveleg példaként azon hívőknek, akik kapkodják a fejüket, mert nem tudják miről lehet szó: [link]
#3 nem ok nelkul mivel vannak ateistak kozt vallasosak ellensegei is
akik pont ugyan ilyenek hogy valogatas nelkul az artatlan jamborakat is kiirtanak, szellemi ertelemben...
csak mert torveny nem engedi a fizikait
3-as.
A video utolso felében lévő alak szerintem az "istentelenség" meg "istentelenek" alatt nem az ateistákat értette (függetlenül attól hogy a szó fogalmilag ugyanaz).
Az istentelen az erkölcstelen és gátlástalan emberek szinomimája volt régebben.
Megfigyelhető ez mondjuk az egri csillagokban ahol yumurcak a aki gátlástalanul elkövet mindent az amuletért "istentelen pogány"-nak hivják a szereplők.
3-as Pont a magyar ateista társaságtól küldtél videót? Bahh....
A csatorna alapítója Dojcsák Ferenc egy vitában Nagy Gergely református teológussal szemben rögtön azzal kezd, hogy körbenyalja.
Kétszínű kutya, provokáló videókat tölt fel, közben meg nyalizik a keresztényeknek.....
Itt a link a vitáról:
A kérdés burkolt projekció,vagyis a kérdező saját értékítéletét vetíti ki a keresztényekre,vagyis Krisztus követőire.
Krisztus és követői számára MINDEN ember egyenlően értékes,hitétől,világnézetétől függetlenül.
Az,aki nem így lát egy ateistát(Istenben nem hívőt,vagy Őt tagadót)az legfeljebb "kulturális keresztény",vagy inkább álkeresztény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!