Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ez egy kereszténynek vagy...

Ez egy kereszténynek vagy hivő embernek kötelessége?

Figyelt kérdés
Ha például összetalálkozom egy,jehova tanuinak valló emberrel az utcán vagy krisnással,vagy egyéb nem keresztény gyülekezethez tartozó emberrel,akkor 'kötelességem' lenne felhivni rá a figyelmét hogy nem jó egyházhoz tartozik és becsapták,stb,vagy hagyjam figyelmen kivűl mint eddig? Eddig ha például az utcán megtaláltak a jehovista nézeteket terjesztő emberek nemes egyszerűséggel leráztam őket,ma gondolkoztam ezen hogy valahol nekem hibám-e hogy nem szólók neki hogy ez nem jó amit tesz. Kicsit önző módón úgy vagyok ezzel hogy én tudom oszt jó az úgy. Szerinted?
2022. jún. 27. 15:22
1 2 3
 1/21 A kérdező kommentje:
Amúgy ismeretségi körben is van jehovista nézetű ember,és ráhagyom a dolgot csak engem ne fárasszon. Ignorálom. Kicsit lehet közömbös lettem.
2022. jún. 27. 15:25
 2/21 anonim ***** válasza:
71%

Nézd, nem vagy "köteles" evangelizálni. Ha sietsz a vonatra akkor nem fogsz leállni vitatkozni szektásokkal, hogy aztán lekésd a vonatot. De ha minden körülmény adott, és ott van előtted a tökéletesen alkalom, hogy elbeszélgess egy ilyen emberrel, akkor hivőként meg kell ragadnod az alkalmat.

De ehhez ismerned kell a Bibliát, ez az egyik elengedhetetlen körülmény aminek adottnak kell lennie, mert biztos lehetsz benne, hogy a jehova tanúja vagy a muzulmán akivel esetleg diskurzusba elegyedsz, maga fog idézni belőle, kiragadva az adott verseket a kontextusból hogy igazolja a saját érveit. Tehát hívő emberként kötelességed ismerni a Bibliát.

Ha nem ismered, nem tudod megvédeni, és ha ez a helyzet, nem érdemes vitatkoznod sem egy jehova tanújával, sem egy muzulmánnal, sem egy krisna-tudatossal, nem érdemes leállnod felívni a figyelmét, hogy becsapták, mert a végén még ő fog elbizonytalanítani téged ha nem ismered a Bibliát.

2022. jún. 27. 15:35
 3/21 anonim ***** válasza:
13%

Számomra nagyon elszomorított az utolsó... sajnálom, hogy ennyire nem érdekel azok jóléte, akik érző, élő lények, mint te.

Minden egyház rossz választás. Csak isten útja a jó. Az egyházak a gonoszságot szolgálják, isten ellenségei. Én keresztényként a "keresztény" egyházba járókat is figyelmeztetem, hogy az még távolról sem isten útja, vagy egyáltalán jó...

Nem létezik jó gyülekezet, vagy egyház.

2022. jún. 27. 15:50
 4/21 anonim ***** válasza:
60%

Kedves 3-as ne haragudj, de kíváncsi vagyok e nézeteidre.

Elmesélnéd hogyan gyakorlod a hitet?

Miért gondolod Amit gondolsz?

Régóta érzem, hogy az egyház elferdít.

Köszönöm, ha válaszolsz

2022. jún. 27. 16:56
 5/21 anonim ***** válasza:

"'kötelességem' lenne felhivni rá a figyelmét hogy nem jó egyházhoz tartozik és becsapták"

Kifejtenéd hogy milyen megdönthetetlen bizonyítékok alapján tudod Te hogy melyik a jó egyház? Vagy melyik a helyes vallás? Helyes út? Helyes értelmezés?

Majd ha te tudod hogy jó úton jársz és azt rendesen alá tudod támasztani akkor talán kritizálhatod másét.

Tudod máséban a szálkát ...

2022. jún. 28. 08:03
 6/21 A kérdező kommentje:
5-ös egyértelmű hogy aki nem elvakult,tudja hogy a j,t, szervezet egy tévtanokat terjesztő egyesülés. Én nem azt akarom megmondani melyik a jó út,de azt tudom hogy melyik a rossz.
2022. jún. 28. 08:17
 7/21 anonim ***** válasza:
Hívõk lehetnek a enkeresztényeken kívül zsidók, muszlimok, hinduk, buddhisták, stb
2022. jún. 28. 13:00
 8/21 anonim ***** válasza:
( a stb: afrikai, ausztráliai, stb törzsi vallások hívei)
2022. jún. 28. 13:02
 9/21 anonim ***** válasza:

Tehát fogalmad sincs kérdező melyik a helyes út de azért meg akarod másoknak mondani hogy az övék biztos nem.

Te mit szólnál ehhez fordítot esetben?

2022. jún. 28. 17:24
 10/21 A kérdező kommentje:
9-es Relativ a helyen út attól függ mihez viszonyitjuk,ha a bibliához viszonyitjuk akkor nem helyes a J,T, tanitása úgy is mondhatjuk hogy téves. Nem én akarom megmondani hanem az ő tanitásuk akarja felülirni a bibliai igazságokat. A tanitásuk emberi okoskodás.
2022. jún. 29. 10:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!