Ez egy kereszténynek vagy hivő embernek kötelessége?
A baj hogy a bibliához bizonyítva sem tudod alátámasztani hogy a te értelmezésed helyes lenne vagy akár melyik másik.
Így kijelenteni egyikről hogy már pedig az biztos rossz, kicsit nagyképű.
Egyébként nem vagyok Jehovás (elnézést ha pontatlanúl határoztam meg, nem tudom hogy mi lenne a pontos megnevezés de így is érti aki akarja).
Nem is akarom megvédeni őket.
De képzeld el hogy egy ateista oda áll eléd és közli veled hogy a te utad rossz és elvesztegeted az életed. Mit reagálnál?
Felteszem nem lennél utána ateista. Pont ugyan így azért mert te meg mondod majd neki a tutit nem fog ő sem megtérni.
Maximum feszültséget generálsz. Az pedig senkinek sem jó.
---A baj hogy a bibliához bizonyítva sem tudod alátámasztani hogy a te értelmezésed helyes lenne vagy akár melyik másik.---
Ne erőlködj! De éppen,hogy a bibliával ellentétes a tanitásuk. Na persze nem a fórditó személyét titkoló saját forditásuk. Az ujvilágot hozzáformázták a tanaikhoz. Amugy még könyvet is adtak ki levezetve teologiailag a hamis tanaikról. Egyedül aki belépett hozzájuk annak nem kamu a tanitásuk,de ott kételkedni is illegális.
---Pont ugyan így azért mert te meg mondod majd neki a tutit nem fog ő sem megtérni.---
Ezt nem én mondom meg hanem a tények,ha meg valaki benne marad az a saját szoc,problémája.
itt ez a könyv bibliailag alátámasztva,ha ez nem győz meg valakit az menthetetlen,én elolvastam.
"Ne erőlködj! "
Nem teszem. Jön ez a nélkül is. :D
De amúgy engem annyira nem érdekel. Írtam hogy nem tartozom közéjük.
Csak a véleményemet próbáltam elmagyarázni.
"Ezt nem én mondom meg hanem a tények,ha meg valaki benne marad az a saját szoc,problémája."
Egy ateista is azt mondaná a hívőnek hogy a tények miatt kellene felhagynia.
"ha meg valaki benne marad az a saját szoc,problémája."
Egy részről. Szerinted még nem találkoztak Jehova "ellenes" szövegekkel?
Csodálkozom hogy van bárki aki még követi őket. Már ezért sem lesz hatásos az amit mondasz. Nem is fog valószínűleg figyelni rád mert már 200x hallotta. Arról nem is beszélve hogy nem akar megtérni. Így megint csak olyan mint az ateista hívő felállás.
Ha pedig az elvárások miatt magyarázod csak el nekik de közben egyáltalán nem érdekel akkor az nem tudom mennyire tekinthető jónak. Ezen felül nem is biztos hogy igazán belefektetnél energiát mivel nem érdekel igazán. Így az egésznek nem látom értelmét.
---Nem is fog valószínűleg figyelni rád---
A célom nem az,hogy rám figyeljen hanem,hogy én szoltam neki,és gondolom sokan mások is. Ha nem mérlegeli és nem vizsgálja meg az eredetét annak amit hisz,az már megint csak az ő problémája. Mint az ateista,te szóltál ő nemet mond,a többi az ő baja.
---Ha pedig az elvárások miatt magyarázod....
Akkor annak sincs értelme ha egy ateistának emlitjük a bibliai igazságokat mert lehet hogy magasról tesz rá?
"A célom nem az,hogy rám figyeljen hanem,hogy én szoltam "
Nem értem. Mi értelme annak hogy "te szóltál"??
"Akkor annak sincs értelme ha egy ateistának emlitjük a bibliai igazságokat mert lehet hogy magasról tesz rá?"
Az ateistás példámban az szerepelt hogy az ateista próbált téged "téríteni". A kérdésed alapján nem tudom hogy ezt félre értetted -e vagy sem.
A kérdésedre pedig: szerintem nem sok. Az ateista lehet még jobban ismeri az evangélikumokat mint te mert előzőleg hívő volt. Ezért mondhatod neki de nem fogsz tudni újat mondani. Persze ilyenre kicsi az esély. Az ateisták egy másik része valamilyen alapon szintén meg van győződve arról hogy amit gondol az igaz. Ő nekik nem fogsz tudni olyan "bizonyítékot" mutatni ami bármilyen hatással is lenne rájuk.
Egy másik részük valamilyen esemény hatására lettek azok. Ő náluk lehet hogy van esély elérni valamit de lehet hogy csak olyan dolgokat idézel fel benne ami haragot és gyűlöletet vált ki belőlük.
Más típusú ateista most nem jut eszembe.
---Nem értem. Mi értelme annak hogy "te szóltál"??---
Úgyanaz mint az evangélium hirdetésnek. Nem az őrtorony szakszervezet áltak kreált butaság terjesztése hanem az evangélium.
---Az ateista lehet még jobban ismeri az evangélikumokat mint te---
Te honnan tudod hogy én mennyire ismerem?
Olyan ez mintha azt taglalnád hogy nincs is értelme hirdetni az evangéliumi igazságokat mert mindenki igy vagy ugy de tojik rá. Háááát.
"Te honnan tudod hogy én mennyire ismerem?"
Nem akartam leszólni az ismereteidet. Elnézést ha így értetted. Arra próbáltam utalni hogy vannak ateisták akik nagyon mélyen ismerik.
"Olyan ez mintha azt taglalnád hogy nincs is értelme hirdetni az evangéliumi igazságokat mert mindenki igy vagy ugy de tojik rá. Háááát."
Én úgy látom hogy szinte mindenkinek van már valamilyen nézete és valamilyen okkal. Őket nem fogod tudni megtéríteni semerre sem. Ahogyan téged sem hinném hogy megtudnának.
De talán van értelme. Mert vannak könnyen befolyásolható emberek, sebezhető állapotban. Az ilyeneket szokták behálózni a szekták. Őket meglehet győzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!