Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az ateisták tévednek, tévúton...

Az ateisták tévednek, tévúton járnak?

Figyelt kérdés
2023. jan. 13. 07:06
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
34%
A tévút attól függ, ki hova szeretne eljutni. Ha a kórházba akarok eljutni de nem az oda vezető úton haladok, tévúton járok. De ha a postára szeretnék eljutni, és az oda vezető úton haladok, nem járok tévúton.
2023. jan. 13. 15:39
 12/25 anonim ***** válasza:
0%
Tipikus posztmodernista relativizálás, szósaláta. Tudod, te pontosan, miről van szó, nem a posta kategóriában vagy.
2023. jan. 13. 15:43
 13/25 anonim ***** válasza:
34%
Ne vagdalkozz olyan szavakkal, amiket nem értesz.
2023. jan. 13. 15:52
 14/25 anonim ***** válasza:
3%
Te meg vitazz vagy nevtedd, ha nincs érved, csak a személyes sértegetés. Szánalmas
2023. jan. 13. 15:54
 15/25 anonim ***** válasza:
63%
Csak minősítgettél engem, nem hoztál te magad sem érvet, és azzal vádoltál, hogy tudatosan ferdítek. Ha hozol ellenérveket az én állításomra, vagy egyáltalán érveket a saját állításodra, majd reagálok.
2023. jan. 13. 16:24
 16/25 anonim ***** válasza:
95%

Nem értem az ilyen embereket. Beszólogatnak és közben mindenki látja, hogy nem mondanak semmit. Leégetik magukat és közben úgy írnak mintha ők valamit nagyon megmondtak volna. De közben semmit.

Titus

Az ateisták nagy része az igazsághoz szeretne eljutni (feltételezem).

Ez alapján akkor tévúton járnak?

2023. jan. 13. 16:32
 17/25 anonim ***** válasza:
2%
Ha azt gondolod, mindenki látja amit te gondolsz valakiről, fordulj pszichologushoz.
2023. jan. 13. 16:34
 18/25 anonim ***** válasza:
0%

Az Igazság csak Jézus Krisztus által érhető el. Csak a Fiú tudja megmutatni az utat. A legjobb szándékú ateista is olyan, mint, aki sikeresen majdnem lefutja az egész maratont, de megáll az utolsó km-nél és azt mondja célba értem.

A buddhisták is ilyesmi.

A mohamedánok a rajtvonalnál így éreznek :D kb. Elég felrobbantani magukat pl.

2023. jan. 13. 16:48
 19/25 anonim ***** válasza:
72%

#17 Amennyiben hisznek az igazságban, úgy hiszem, tévúton járnak. De nem azért, mert úgy gondolnám, hogy téves propozíciókból indulnak ki (tehát nem azért, mert mást gondolnak Istenről, mint mondjuk én), hanem mert belső ellentmondás van az igazság feltételezésében és a transzcendencia elvetésében. Ha létezik végső igazság, akkor az mindenképpen transzcendens.

De nem vagyok benne biztos, hogy az ateistákat ennyire érdekli az igazság (és ezt egyáltalán nem degradálásnak szánom), szerintem sokkal inkább a hamisság elvetése. Szigorúan véleményem szerint az ateisták többsége nem azért ateista, mert meggyőződése, hogy nincs Isten, hanem inkább az a meggyőződése, hogy a vallás téved. Azt érzi, hogy át akarják őt verni. Ezzel kapcsolatban viszont nem tudom megítélni, hogy tévút-e vagy sem, mivel nem állítás, hanem tagadás. Azt értem, hogy az ateisták mit nem akarnak, vagy miben nem hisznek, arról viszont nincs általános képem, hogy mit akarnak, vagy miben hisznek (valószínűleg azért, mert nincs is olyan, ami átfogóan igaz lenne az ateistákra). Ezért is írtam azt, az első kommentemben, amit, mert nem tudom, hogy mi az, amiben hisznek (így átfogóan). Persze, bizonyos ateistákkal kapcsolatban lehet tudni, de nem akartam ezt mindenkire kiterjedően értelmezni, mert nyilván nem lenne igaz, ismerek például olyan ateistát, aki egyáltalán nem ért egyet azzal, amit mondjuk Richard Dawkins képvisel.

2023. jan. 13. 16:50
 20/25 anonim ***** válasza:
80%

Az ateisták közül az, aki egyáltalán keres (tehát tudatos), az igazságot keresi.

És az igazság szerintük anyagi alapokon nyugszik.

DE ők vannak annyira rugalmasak, hogy ha előkerül egy isten, akkor megvizsgálják.

A hívők nagy többségére ez már nem igaz. Például a keresztények szinte biztos, hogy megpróbálnák megölni Jézust, ha ismét eljönne (főleg a magasabb pozíciókban levők). Nagyon különbözik a Biblia az ő eredeti tanításaitól.

2023. jan. 13. 16:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!