Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért vagyok ennyire extrémen...

Miért vagyok ennyire extrémen érzékeny a Jézussal kapcsolatos dolgokra?

Figyelt kérdés

Például itt egy rövid Jézusos videó:

https://www.youtube.com/watch?v=FpNBphZSdXk

Kb már 0:40kor megindultak az első könnyek szemeimből, majd nagyjából 1 perc után mintha valami érzelmi összeomlás történne bennem, aztán erőteljes, önkéntelen zokogás fog el.

Na, de vajon miért?

2023. jan. 4. 20:28
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Pityeri vagy.
2023. jan. 4. 21:04
 2/13 anonim ***** válasza:
87%
Nem tudom, de ezzel érdemes lehet felkeresni egy pszichológust. Itt senki se az.
2023. jan. 4. 21:04
 3/13 anonim ***** válasza:
28%
Úgy látom nagyon tetszik neked Jézus üzenetet. Már csak a szerint kellene élned. Első lépésként, töltsd hasznosabban az idődet annál, hogy ilyen kérdéseket írkálsz ki, helyette mondjuk olvashatnád az Írást vagy imádkozhatnál. ✝️🙂
2023. jan. 4. 21:21
 4/13 anonim ***** válasza:
36%
Lehet meg kellene ismerned Őt.
2023. jan. 4. 21:34
 5/13 Drakula_VAGY_Ahmed ***** válasza:
67%
A zene és a szöveg együttese miatt.
2023. jan. 4. 21:34
 6/13 anonim ***** válasza:
88%
mert nem tudod hogy fiktív és utólag felépített a dolgok nagy része a vallással kapcsolatban. belém is ezt nevelték gyerekkortól, aztán rájöttem hogy ugyanannyit ér mint bármelyik másik világvallás. és csak rajtad áll hova húzol. tisztelni kell a valóságalapját, de nem dicsőíteni a mesét amit köré írtak. meg nem basztatni a másikat ha más a nézete. így tehát az egyéni hitrendszered dönti el kinek mi fér bele, mi mennyivel keveredik
2023. jan. 4. 22:11
 7/13 Darkmoon80 ***** válasza:
79%

Talán a film készítői elérték nálad a kívánt hatást...

Engem pl. irritál... de hát nem vagyunk egyformák.

2023. jan. 4. 22:16
 8/13 Darkmoon80 ***** válasza:
43%

"Lehet meg kellene ismerned Őt."

Robert Powell 1944-ben született, ma már nem biztos, hogy a legjobb parti.

De azért híres színészekkel koruktól függetlenül persze érdekes lehet haverkodni...

2023. jan. 4. 22:22
 9/13 A kérdező kommentje:

"mert nem tudod hogy fiktív és utólag felépített a dolgok nagy része a vallással kapcsolatban. belém is ezt nevelték gyerekkortól,"

Jó, de én nem kaptam keresztény vagy vallásos nevelést. Bár tény hogy isten neve néha elhangzott a családban, de az csak akkor mikor a szüleim veszekedtek, káromkodtak.

"Talán a film készítői elérték nálad a kívánt hatást..."

Burkolt mentális manipulációra gyanakodsz?

"Nem tudom, de ezzel érdemes lehet felkeresni egy pszichológust."

Ha ezt elmondanám egy pszichológusnak elmosolyodik, majd hazaküld szépen.

3as és 4es lehet hogy igazatok van, csak sajna valamiért lusta vagyok bibliázni. Na meg arra is gondoltam már, mi lenne ha megtérnék majd elmegyek egy templomba, és a pap elkezd Jézusról beszélni, nálam meg ugyan ez a reakció előjönne. Mekkora ultra gáz lenne már elkezdenék ott zokogni, totál idiótának nézne mindenki.

2023. jan. 4. 23:06
 10/13 anonim ***** válasza:
2023. jan. 5. 03:24
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!