Állítólag a világot egy isten teremtette. Na oké, de melyik? Hogyan bizonyítod, hogy pont az?
Nem értem a kérdést, mi az, hogy melyik? Hát mindegyik...
Abba még nem gondoltál bele, hogy egy Isten van, amit a különböző vallások másként értelmeznek, és más-más szemszögből látják, de valójában mindegyik Isten ugyanaz az entitás?
"A világot egy isten teremtette"
Ezt mire alapozod? Ha ezt az állításod bizonyítani tudod, akkor mehetünk tovább arraa kérdésre, hogy konkrétan melyik.
"Állítólag", kinek az állítását vesszük alapul?
Ezzel meg is van válaszolva a "melyik", a bizonyítás pedig az állítót terheli, de a másokat téríteni vágyókon kívül senkinek sem célja, hogy bármit is bizonyítson önnön hitéből vagy tapasztalásaiból.
Addig amíg az ateisták ilyen egybites kérdéseket tesznek fel, amiből kivehető, hogy egy témát érintő könyvet sem próbáltak meg értelmezni, milyen produktív diskurzust indító vitaalapra várjanak a hívők vagy Istent realizált emberek?
Tehát egyszer úgy nyilvánul meg, hogy szereti az embereket, egyszer pedig úgy, hogy nem szereti őket?
Eldönthetné végre milyen is ő maga.
Sehogyan nem lehet bebizonyítani, mert az egy másik dimenziója az életnek.
Egy színvaknak sem tudod elmagyarázni, hogy milyen az a „piros szín”, vagy milyen a „kék szín” vagy meggyőzni őket arról, hogy az piros, vagy kék, és miért.
Ez egy másjellegű téma
Ha a kedves kérdező a kereszténységből indul ki, akkor mint keresztény tudok válaszolni.
A Biblia nem egy „tudományos” könyv. Nem azzal a céllal íródott, hogy a világegyetem keletkezésének a furmányos részleteit ecsetelje nekünk.
Erről ennyit.
Másrészt, ha tudományos oldalról közelítünk, a tudomány nem tud mit kezdeni az olyan témákkal, mint pl. „isten” és „teremtés”. Mert megvannak a határai a tudománynak is.
A hit és a tudomány ki tudják egymást egészíteni, amiért én baromi hálás vagyok! ;D :)
De egymás ellen harcoltatni őket, semmi értelme tesó... :S
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!