Szerintetek miért ciki manapság az,ha vallásos vagy?
Azt vettem észre,hogy a vallás egy kínos témává vált az idők folyamán.
Már nem “menő” például a templomba járás tradíciója.
Mára már egyenesen kerülik az emberek a témát,vagy támadják.
Sokan kinézik azokat,akik gyakorolják a vallást.
Nekem összességében egy bajom van vele: hogy összefolyt a politikával.
Bár ez talán mindig is így volt.
Na, a #20-as vérciki.
És vallásos...
Ha körül nézel gyakorin kicsit akkor szerintem meg lesz a válasz. Milyen is rengeteg vallásos valójábban. Az elborúlt gondolkodás, a képmutató álszentség, logikát hírből sem ismerik, stb.
Persze vannak kivételek is.
Nem ezért.
Normális hívő írásának mindig örülünk - örülnénk - itt.
Csak a trollok ugyanúgy rájuk szállnának, az meg nem hiányzik nekik.
Kedves kérdező!
Én is erre szerettem volna választ kapni és azt hiszem ahogy olvastam a válaszokat, meg is fogalmazódott bennem, hogy miért is ciki vallásosnak lenni.
Én mindig is hittem Istenben de a családommal csak 2 éve tértünk meg.
Azt tapasztaltam ahogy tanulom a bibliát hogy azért érezzük néha cikinek a vállásról beszélni, mert a múlt annyira különbözik a mai világtól.
Nem tudnak azonosulni az emberek a Szent Írásában tanítottakkal.
Illetve az egyház a múltban és most is megbélyegzi az embereket, bűnösnek nevezi őket.
A mai szemlélet szerint meg senki nem bűnös.
Lehet csinálni mindent, legyünk szabadok elven.
A Keresztény vallás múltja meg szörnyű. Amit a keresztények tettek az emberekkel. Illetve ami a keresztények ellen lett elkövetve.
A mai világban ha nincs vallásod, csak pl hiszel Istenben, akkor úgy éled az életed ahogy tetszik, nincs aki negítéljen.
Viszont ha vallásos vagy pl. Keresztény akkor van félni valód, mert a hited nem engedi hogy mindent megtégy.
Sok az álkeresztény de most nem róluk beszélek.
Tehát pl. Mikor 20 éves vagy lehetet bulizni, inni pajzánkodni akivel akarsz mert fiatal vagy most jó az élet, de sorolhatnám.
De vallásos 20 évesnek lenni biztosan nehéz lehet. Mert ezt mind nem helyes tenni.
Ma már a fő bűnök nem érdeklik a haverokat, meg sok mindenkit, mert akkor nem lehet szabadon élni.
Na szerintem ezért ciki vallásosnak lenni.
Ja és akkor nem beszéltem a melegek vs keresztények
Abortusz vs keresztények
Stb ellentétekről.
Mert ahogyan a kereszténység de nem minden keresztény vélekedik ezekről a fontos társadalmi kérdésekről, az megint ciki a világnak.
28/N
28-as vagyok
Jól látod össze folyik a politikával.
Mi pont ezért nem jártunk a parókiára mert az ott lévő hívők között az alpolgármester is jelen volt és bizony dicsérete a Parókus a politikusok segítségét.....
Meg kellett jelennie az újságban is. Pedig sok testvér többet segített napi szinten....
Szomorú.
Így megint ciki ha vallásos vagy mások szerint, mert mindenki tudja hogy bizony összefolyik a politikával, pedig régen nem volt szabad.
Aztán a többi már történelem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!