Tényleg ciki ha manapság valaki nem egyetemista?
Most csinálom a második szakmám (szakács), nyáron ill. tan. szünetekben kőműves segédként keresem a "zsebpénzt",mivel kocsira gyűjtök.
Mikor építkezésen dolgozom, a járókelők úgy lenézik az embert hogy rettenetes :( a korombeli csajokról nem is beszélve....
22/F
Sajnos tapasztalatból mondom, hogy igen.
Programozóként dolgozom egy cégnél, igen jól keresek, szakmailag megbecsült vagyok, de csak egy OKJ-s papirom van, barátnőmnek diplomája és az van, hogy az ismerősei közül rengetegen érezni lehet azt a kemény lenézést attól függetlenül, hogy mind anyagilag mind szakmailag jóval felettük teljesítek. Ezzel igazából nem tudsz mihez kezdeni.
Sajnos a gazdasági válság mellet súlyos értékrendi válság is van! Szerintem nem ciki egyáltalán, sőt nagyon is becsületre méltó az, ha valaki a két kezével keresi a kenyerét!
Persze jobb diplomás munkanélkülinek lenni, meg majd közmunkában utcát seperni...
Figyelj, normális csaj nem fog téged ezért lenézni. Én speciel felnézek az ilyen emberekre, mert tiszteletre méltó, hogy annyi mindenhez értenek, és hogy azt is el tudják végezni gond nélkül, amihez ált. szakember kéne.
Aki meg csak a pénzre bukik meg hogy kifizessék a kozmetikusát, az biztos, hogy le fog nézni...
Egyet jegyezz meg, aki dolgozik bármit is dolgozik azt aki lenézi az egy nagy barom, és az a csaj aki ilyen miatt, hogy te "csak" egy szakács vagy kőműves vagy nem jár veled az értéktelen ember és jobb is nem pazarolni rá az időt.
21f, egy egyetemista
egyáltalán nem ciki, az meg,hogy szakácsnak tanulsz szerintem nagyon nagyon jó ötlet :))
18/L
Normális esetben ebből nem kellene elvi problémát csinálni, hogy ki mivel foglalkozik, hiszen így épülne fel egy társadalom, különböző végzettségű emberekből hiszen "egyik a másikból él" de a napi tapasztalatok az ellenkezőjét mutatják...
És tisztelet a kivételeknek akik még becsülik a munkát. :)
Nem ciki az a ciki ha valakit lenéznek e miatt.
22N
Szerintem, nem ciki csak ma már divat egyetemistának lenni. Amúgy meg a jó szakemberekre elég nagy szükség van mostanság, mivel mindenki egyetemet végez kevés van belőlük. Ne foglalkozz az ilyen fogyatékos sznobokkal.
De ne aggódj Orbánka elintézi, hogy ne legyen ennyi egyetemista, de ebbe ne menjünk bele:)
23f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!