Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Minden keresztény embernek...

Minden keresztény embernek lenézi a homoszexuális embereket? Sátáninak tartják őket?

Figyelt kérdés
Leszbikus vagyok és csak olyan "komolyan" keresztény emberrel talátkoztam, aki szerint valami sátáni, elfajzott lény vagyok. Pedig Isten szerintem ponthogy inkább megbocsát, mindenkit szeret, stb, mindig ezt mondják, de ilyenkor miért nem?

2022. nov. 27. 09:53
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
46%
Félnek a saját szexualitásuktól, és ezért boldogtalanok az ágyban. Ezért gyűlölnek irigyelnek mindenkit, aki bármilyen módon bátrabb e téren. Tehát sima projekció. Pedig ők is boldogabbak lennének, ha képesek lennének felszabadultabban élni. Mivel ezzel nem tudnak megküzdeni, ezért másokat nyomorítanak meg. Ez persze nem csak vallásosokra igaz...
2022. nov. 27. 14:31
 12/31 anonim ***** válasza:
100%
Nem nézem le a homoszexuálisokat. Sehol nem írja a Biblia, hogy nekem le szabad néznem úgy en bloc bárkit. A fennhéjázás pedig ugyan olyan bűn.
2022. nov. 27. 17:37
 13/31 anonim ***** válasza:
24%
Templomban mise, istentisztelet után beszélgettél ezekkel a keresztény emberekkel, vagy bibliakörön, felnőtthittanon hallottad őket? Csak kíváncsi vagyok, hogy egy hitetlen hol beszél rendszeresen keresztényekkel személyesen, akik ilyeneket mondanak neki.
2022. nov. 27. 18:29
 14/31 anonim ***** válasza:
56%
Elárulom az olyan "komoly" keresztények mint akikkel a kérdező beszélt, szeretik zaklatni az embert, odamennek kötözködi.
2022. nov. 27. 18:31
 15/31 A kérdező kommentje:
13: Nem vagyok hitetlen, csak az egyházzal nem értek egyet néhány dologban. Egyébként csak van néhány ismerősöm akik csak úgy beszólnak, hogy szerintük el kéne nyomnom a bennem rejlő bűnös hajlamot. Nem a batátaim, csak futólag ismerem őket, de azonnal beleszólnak a magánéletemmel, pl egyszer látnak az utcán egy lánnyal kézen fogva és feltűnően forgatják a szemüket, a következő alkalomra várva, amikor beszólhatnak
2022. nov. 27. 18:53
 16/31 anonim ***** válasza:
25%
Tehát akkor van alig néhány ilyen ismerősöd, akik közül konkrétan lehet max egy, esetleg kettő tett valamilyen megjegyzést, amit túl drámáztál, de egyből általánosítunk 2 milliárd keresztényre. :)
2022. nov. 27. 18:57
 17/31 anonim ***** válasza:
66%
keresztény vagyok és homoszexuális, Isten teremtett ilyennek, és nem érdekel ki mit sopánkodik erről és ki utál ezért.
2022. nov. 27. 19:31
 18/31 anonim ***** válasza:
33%

És csak ennyi a baj kérdező?

Én mint goth és metál stílus képviselője szinte minden nap kapom a beszólásokat.

Ja, és nem csak a keresztényektől hanem mindenkitől.

Nekem kb ehhez hasonlóak a mindennapjaim:

https://www.youtube.com/watch?v=TTRkoEHUrFk

De úgy vagyok vele, hogy ez legyen a legnagyobb gondom az életben.

2022. nov. 27. 19:55
 19/31 anonim ***** válasza:
29%
#17 olvasgasd egy kicsit a Szentírást. És nem, nem csak az ótestamentumban írnak erről, de egyébként sem számít, mert nem veszít az érvényességéből. Isten nem teremtett ilyennek, mivel elítéli az ilyen cselekedetet. Szomorú hogy ennyire a saját kedved szerint válogatod ki a parancsokat. Nem tudom ez mennyire nevezhető hitnek. Leginkább nem nagyon.
2022. nov. 28. 11:57
 20/31 anonim ***** válasza:
54%

19

Honnan tudod, hogy a Bibliába nem kontárkodot bele valamilyen gonosz és annak következtében gondolják az emberek bűnnek?

De az is lehet, hogy ezek a részek csak az írók saját elképzeléseit tartalmazzák és nem Isten nézeteit.

Azért kérdezem mert a Bibliában foglalt nézeteknek szokot lenni értelmük. Úgy jobb, békésebb a társadalom ha nincs gyilkosság például. De ennek a bűnnek az esetén pont, hogy a viszály keltés megy és az szenvedés okozás. Nem olyan mint ami Istentől való lenne, mint amit Isten szeretne.

2022. nov. 28. 13:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!