Ha a budhisták nem foglalkoznak isten létezésével és az univerzum keletkezésével nem abszurd, hogy a reinkarnációt helyezik előterbe és isten országát kizárják mint transzcendenst?
Buddha rájött, hogy a vagyon nem elég a boldogsághoz, ezért elfogadta a halált.
#1 igen.
"Ez nekem teljesen irreleváns,"
Egy buddhistának meg az teljesen irreleváns, hogy te mit gondolsz a hitéről.
Annyi a különbség, hogy a tapasztalatom alapján ők jellemzően békében vannak azzal, hogy mások másban hisznek, nem szándékuk más világvallásokat ócsárolni, nem érzik magukat másnál felsőbbrendűnek a más világképük, hitük miatt, nem keresik az önigazolást azzal, illetve nem lelik örömüket abban, hogy olyat leírjanak egy nyilvános fórumon, hogy a kereszténységet vallási zsákutcának tartják, amit az egyházak hosszú évszázadok óta emberek manipulálására és kizsákmányolására használnak, arról nem is említve, hogy a középkorban még emberek brutális módon történő kínzására és fizikai megsemmisítésre is használta a katolikus egyház egyes európai országokban.
5
Te most - nemedtől függően - egy zárdából vagy paplakból, parókiáról vagy papi otthonból írva szeretnéd nekem megmondani, hogy hol és hogyan éljek?
"Hívő keresztényként jogosan tekintem a budhizmus egy vallási zsákutcának"
Hívő keresztényként mennyire tartod keresztényi dolognak mások vallását, vallási zsákutcának nevezni?
Miért kell kikezdeni mások vallását? Főleg ha hívőként pontosan tudnod kéne milyen is az amikor kikezdik a vallásod.
Tehát, továbbra is, neked nem tetszik az egyik vallás valamilyen fajtája és ezért feljogosítva érzed magad arra, hogy kritizáld.
Szóval mi a különbség közted és az ateisták között akik a kereszténységet szapulják?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!