Ha Isten létezik, akkor a létezését úgy kell elképzelni, hogy egy konkrét időben és térben kiterjedő helyen tartózkodik?
10/10
Az egész egyszerre van, írta.
Úgy, ahogy egy film is kész van vagy a hologram a gyerek játékán.
Ott van az egész, csak máshonnan kell nézni és úgy tűnik, történik valami.
De nem, mert a világ illúzió.
"Az egész egyszerre van, írta.
Úgy, ahogy egy film is kész van vagy a hologram a gyerek játékán."
Tehát akkor az egész lét eleve el van rendelve, le van játszva, mint egy film, és mi csak sodródunk az árral, ahogyan Isten kitalálta, megalkotta? Oké, dee akkor hogyan és hová fér be a szabad akarat?
A szabad akarat fölötte van, ahogy írta több sík van.
Ott döntöd el, aztán jössz ide végigélni, de ez már lefutott meccs.
De Isten tudja előre az egészet. Azt is hogy hogyan fogsz dönteni. Így a felsőbb síkon lévő döntésednek az eredményét is tudja és az is előre lejátszott.
Amennyiben nem így van akkor alkalmazkodik a döntésekhez. Ilyen alkalmazkodás volt akkor például Jézus elküldése is. De ebben az esetben változna.
16.
De létezik, mivel az a csavar, hogy te vagy Isten.
"Tehát akkor az egész lét eleve el van rendelve, le van játszva, mint egy film, és mi csak sodródunk az árral, ahogyan Isten kitalálta, megalkotta? Oké, dee akkor hogyan és hová fér be a szabad akarat?"
6-os, 9-es vagyok.
A világ kétféleképpen létezik: Isten értelmében és értelmének eszméiben, valamint Istenen kívül, a teremtésben.
A teremtés függ Isten értelmének eszméitől, de Isten értelme, és eszméi nem függnek a teremtéstől.
Ettől függetlenül Isten közreműködik a teremtésben a teremtményeivel, nemcsak azáltal, hogy fenntartja létüket és lehetővé teszi a működésüket a kontingens létben, hanem azáltal is, hogy a történelem bizonyos szakaszában megtestesült.
15 vagyok
16
Döntsed el magad. A valós választ senki nem tudja. Én csak a felvázoltakat követtem.
19
Ezzel nem válaszoltad meg a 15-ben leírtakat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!