Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Azokhoz a keresztény felekezet...

Azokhoz a keresztény felekezetekhez tartozó keresztények akik vallják Jézus Krisztus ábrázolhatóságát! Nem zavar Titeket, hogy Jézus ábrázolása egy teljesen légből kapott ábrázolás aminek semmi alapja nincsen?

Figyelt kérdés

[link]

A történészek szerint elvileg valahogy így nézhetett ki Jézus a valóságban.

Pál elég negatívan nyilatkozik valamelyik levélben a hosszú hajú férfiakról illetve azon a területen ahol Jézus élt nem nagyon voltak fehér emberek és arról se feledkezzünk meg, hogy közel sem voltak ilyen ápoltak az emberek. (mivel nem sok lehetőségük volt rá)

Nem célom a kérdéssel bárkit is megsérteni, illetve remélem nem írtam semmi hülyeséget.

Válaszokat előre is köszönöm!

2022. okt. 18. 23:30
1 2 3 4 5
 11/47 Darkmoon80 ***** válasza:
24%
Megkeresem.
2022. okt. 19. 19:42
 12/47 A kérdező kommentje:

#5-6

Miért is?

2022. okt. 19. 19:44
 13/47 Darkmoon80 ***** válasza:
64%

https://www.youtube.com/watch?v=WG1lOwJWzMo

A hamisítás tényét pl egyértelműen bizonyítja az arc aránytalansága :-)

merthogy arányos, mintha fotó lenne (az is), holott egy testre tekert szöveten a fülek pl egészen más távolságra és más módon látszanak (film 14. perc 35. másodperctől).

Leonardóhoz fűződő kapcsolata:

https://www.youtube.com/watch?v=WG1lOwJWzMo (film folytatása)

3 perc 30-tól,

az arcra vonatkozó rész

https://www.youtube.com/watch?v=j6Jtfj85vTI

8 perc 54-től

2022. okt. 19. 19:59
 14/47 anonim ***** válasza:
81%

Darkmoon80!

Még a linkjeid küldése előtt rátaláltam a youtubeon ugyan annak a videónak a teljes változatára:

https://www.youtube.com/watch?v=0TK803zhnE4

Végig néztem.

Meggyőzött.

Igazad volt.

2022. okt. 19. 20:27
 15/47 Darkmoon80 ***** válasza:
67%

Köszi elrakom a könyvjelzők közé.

Engem annak idején mikor láttam a filmet meglepett, hogy ennyi bizonyíték van a lepellel kapcsolatban, és sokan mégis hisznek benne...

2022. okt. 19. 20:35
 16/47 anonim ***** válasza:
100%

"Engem annak idején mikor láttam a filmet meglepett, hogy ennyi bizonyíték van a lepellel kapcsolatban, és sokan mégis hisznek benne..."

Igen.

Más nevében nem tudok nyilatkozni, de én még anno ebből a videóból tájékozódtam a lepellel kapcsolatban:

https://www.youtube.com/watch?v=EdEGF66tiHQ

Ebben meg azt mondják, hogy a lepel mennyire tudományosan bizonyított.

De az biztos, hogy akkor valamelyik oldal hazudik.

És gyanítom, hogy a most linkelt videómban szereplő emberek terjesztik azt a hazugságot, hogy a lepel igazi.

2022. okt. 19. 21:32
 17/47 anonim ***** válasza:
33%
Jézus nő volt, ez egyértelmű!
2022. okt. 19. 23:05
 18/47 anonim ***** válasza:
81%

A kérdésben linkelt kép inkább a botrányt célozza, ugyanis az első században a Földközi-tenger keleti medencéjében uralkodó rassz tudományosan igazoltan NEM ilyen volt, hanem valójában a göröghöz állt legközelebb, így a göröghöz hasonló ábrázolás ugyan véletlen egybeesésként, de valóban közel állhat a valósághoz.

Amúgy pedig az ikonográfia szempontjából teljesen lényegtelen a történelmi szempont, mivel a történelmi szempont egy XVII. századi konstrukció (ezzel nem azt mondom, hogy nincs helye), míg a tradíció visszanyúlik magáig Jézusig.

Az etiópok fekete Mária és Jézus ábrázolásait, vagy az európaiak nordikus Jézus ábrázolásait egyaránt helyénvalónak tartom, mindegyikben felismerem Jézust, és ez a lényeg. Egy keresztény ebből nem csinál problémát.

2022. okt. 20. 01:11
 19/47 anonim ***** válasza:
100%

"Tudomásom szerint az adott kép egy olyan férfit ábrázol, aki genetikailag abba a népcsoportba tartozott (arámi) amiből elvileg Jézus is származik"

Fantasztikus, de fogalmunk sincs, hogy 2000 éve, hogy nézett ki egy arámi. A mai arámiakat tudjuk. Ahogy egy mai magyar sem úgy néz ki, mint egy 1000 éve élt magyar. Egyrészt a genetikánk nem csak egy népcsoportból tevődik össze. Másrészt az idők folyamán volt keveredés is.

2022. okt. 20. 09:37
 20/47 anonim ***** válasza:
29%

Krisztus önmagát ábrázolta megtestesülése által, tehát innentől fogva nem lehet tilos.

Amit linkeltél kép, azon inkább egy neandervölgyi látható, Jézus biztos nem volt az, valószínűleg a kép készítője reggel tükörbe nézett és önmagáról mintázta.

2022. okt. 20. 15:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!