Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A körülmetélést szorgalmazó,...

A körülmetélést szorgalmazó, bigott muszlimok mivel oldják fel az alábbi, súlyos ellentmondást? (lásd alább)

Figyelt kérdés
Ahogy szajkózzák: 1. Allah teremtett mindenkit. 2. Allah tökéletes. Ebből következik, hogy Allah teremtményei is tökéletesek. Tehát a férfitest is úgy tökéletes, ahogy van. Akkor mi a nyavalyáért kellene vandál módon megcsonkítani a férfiak legbecsesebb szervét?!

2022. szept. 30. 20:02
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
29%

Egészségtelen dolog.

Nem hiába van az, védi az érzékeny testrészt. Kicsit olyan ez, mintha a szemhéjját vágná le valaki, vagy eldobja a mobilja védőtokját.

Időnként egyszerűen meg kell mosni és annyi.

2022. okt. 2. 22:55
 12/35 anonim ***** válasza:
24%
A körülmetélés egézségügyi szempontból indokolt. Így sokkal könnyebb tisztán tartani, nem fog begyulladni és elkerülhetőek olyan súlyos betegségek mint a fitymaszűkület.
2022. okt. 2. 23:04
 13/35 anonim ***** válasza:
70%

Egy frászt egészséges!

Az ókorban lehet, amikor senki nem mosakodott, de manapság hideg-meleg vízes fürdőszoba van - mégis, mi akadályoz meg abban, hogy mosakodj?

Csak a mocskos disznóknak gyullad be, akik hagyják betúrósodni és fitymaszűkülete is csak keveseknek van.

Nekem soha életemben semmi ilyen bajom nem volt, meg egyetlen férfiismerősömnek sem, a katonaságnál például, pedig ott nem zuhanyoztunk naponta, vagy sportklubban, vagy a családomban, ismerőseim között, sosem hallottam ilyenről.

2022. okt. 2. 23:25
 14/35 anonim ***** válasza:
33%

"A körülmetélés egézségügyi szempontból indokolt"

Pont hogy nem. Fitymaszűkület esetén sem metélnek körül azonnal bárkit, pont azért, mert egészségügyileg előnyösebb ha megvan.

2022. okt. 2. 23:29
 15/35 anonim ***** válasza:
32%

"Az ókorban lehet, amikor senki nem mosakodott, de manapság hideg-meleg vízes fürdőszoba van - mégis, mi akadályoz meg abban, hogy mosakodj?"

Látom nem fogtad fel. Akkor is könnyebb tisztán tartani körülmetélve ha minden nap mosakodsz. És ugye előfordulhat hogy nem tudsz minden nap mosakodni anyagi vagy bármilyen más okból és akkor begyulladhat.

"Nekem soha életemben semmi ilyen bajom nem volt, meg egyetlen férfiismerősömnek sem, a katonaságnál például, pedig ott nem zuhanyoztunk naponta, vagy sportklubban, vagy a családomban, ismerőseim között, sosem hallottam ilyenről."

Attól hogy neked vagy az ismerőseid körében nem volt, még sokaknak lehet ilyen problémája. Igaz? Meg nem hiszem hogy az ismerőseid az orrodra kötnék hogy begyulladt a cerka vagy hogy fityamaszűkületük van.

2022. okt. 2. 23:37
 16/35 anonim ***** válasza:
58%

"Pont hogy nem. Fitymaszűkület esetén sem metélnek körül azonnal bárkit, pont azért, mert egészségügyileg előnyösebb ha megvan."

Mi az hogy egészségügyileg előnyösebb ha megvan? Minel szólsz bele ha fogalmad sincs a témához? Milyen előnye van ha megvan te észlény? Sokkal nehezebb tisztán tartani, kialakulhat fitymaszűkület, nagyobb az esélye a rákra és még sok más betegségre.

Olvasd el a cikket:

[link]

"Ezek lényege, hogy a körülmetélt férfiak esetében jelentősen kisebb több, igen súlyos következményekkel járó fertőzés, így a HIV vírus, a genitális herpesz, a HPV kockázata . A klinikai kísérletek azt mutatták, hogy a felnőtt férfiaknál végzett körülmetélés a heteroszexuálisok körében több mint 50 százalékkal csökkenti a HIV fertőzés kockázatát."

"A több forrásból származó eredmények egybehangzóan mutatják: a szakszerűen végrehajtott körülmetélés jótékony, egészségvédő hatású a világszerte nagy számban pusztító AIDS betegség, a méhrákos esetek 70 százalékáért felelős papillomavírus, a genitális fekélybetegségek, valamint a különösen Afrikában igen gyakori haláloknak számító péniszrák esetében, így közegészségügyi jelentősége szinte felmérhetetlen."

2022. okt. 2. 23:48
 17/35 anonim ***** válasza:
20%
Tehát amíg tisztálkodsz és nem fekszel össze fűvel-fával, meg is szűnt minden előnye. Tényleg nagyon hasznos :D
2022. okt. 3. 08:40
 18/35 anonim válasza:
95%

Számomra igen is van előnye.

Nekem erős figyma szűkületem volt (szex fájdalmas és kinlodás volt) . Pont, hogy a húgycsővem kilátszot. Rövid fékem is volt és a merevedésem se volt kemény ezek miatt. Szóval lehet savazni, hogy nem egészséges és csonkitás viszont nekem azóta sokkal jobb az életem.

2022. okt. 3. 09:41
 19/35 anonim ***** válasza:
39%

"Tehát amíg tisztálkodsz és nem fekszel össze fűvel-fával, meg is szűnt minden előnye. Tényleg nagyon hasznos"

Magyarországon eléggé jellemző hogy mindenki összefekszik fűvel-fával. A cikk leírja hogy a rák kockázatát is csökkenti és még sok mindent. A 18-as hozzászóló is bizonyítja hogy egészségügyileg előnyösebb a körülmetélés.

2022. okt. 3. 09:47
 20/35 anonim ***** válasza:
28%

"Magyarországon eléggé jellemző hogy mindenki összefekszik fűvel-fával."

Ezek szerint te mozoghatsz nagyon rossz körökben.

" A 18-as hozzászóló is bizonyítja hogy egészségügyileg előnyösebb a körülmetélés."

HA fitymaszűkületed van, akkor nyilván. Ha elégtelen vérellátás miatt elhal egy lábujjad, azt is indokolt lesz egészségügyileg levágni. Ettől még az összes többi egészséges embernek ugyanúgy felesleges.

2022. okt. 3. 09:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!