Ha a Biblia tiltja a házasság előtti nemi életet, a keresztények 99%-a miért nem tartja be?
Figyelt kérdés
Akkor ezek szerint a keresztények 99%-a bűnt követ el, illetve ezzel megtagadja Isten/Krisztus szavait?2022. szept. 14. 23:33
1/33 Huszonegyedikszázad válasza:
Mert a legtöbb keresztény álszent, csak vasárnap a templomban keresztény. :)
2/33 anonim válasza:
Első egyenes tényeket köpköd!
Álszent a legtöbb keresztény.
3/33 anonim válasza:
Én azt hallottam a keresztény barátom szüleitől (én is keresztény vagyok), hogy ha lefekszel házasság előtt az baj, de ha vele házasodol akkor Jézus megbocsájt. Igazából engem nem fenyeget, hogy nemi életet akarnék, de ő elmesélte saját példája volt ez.
4/33 anonim válasza:
Sokaknak nem elég erős hite, de azért nem 99 százalékról beszélünk.
5/33 anonim válasza:
"a keresztények 99%-a miért nem tartja be?"
Honnan tudod, hogy nem tartják be?
Megkérdezték a világ összes keresztényét?
Hé te, dorbézoltál már házasság előtt?
Hát gondolom nem.
6/33 anonim válasza:
Mert nehéz betartani.
A "szeressétek ellenségeiteket és imádkozzatok üldözőitekért" parancsot is ugyanennyien nem tartják be.
7/33 anonim válasza:
A keresztények kényük kedvük szerint válogatnak a Biblia parancsai közözz. Ha valami nem tetszik nekik akkor azt "megmagyarázzák" hogy rájuk miért nem érvényes. Ennyit a keresztényekről.
8/33 anonim válasza:
Azért, mert kísértésbe esnek. Gyakorlatilag akkora nyomással szemben kell kitartani a szüzességben, sokszor a család ellenzi "túl fiatalon" az esküvőt, ami miatt toporognak a fiatalok, nem bontakozhat ki a kapcsolatuk. És egyébként is vannak olyan keresztény eszmei áramlatok, amik tevtanokat terjesztenek.
9/33 anonim válasza:
Szerintem sok valóban hívő keresztény betartja, én is tudok ilyeneket. S igen, van aki nem tartja be, mert nem akarja, mert kísértésbe esik vagy más okból.
Saját házad táján sepregess.
10/33 anonim válasza:
9-es. Biztosan van ilyen keresztény. Fehér holló is akad biztosan :)
A kérdező írta hogy 99%. Valószínűleg nem jár messze a valóságtól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!