Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha a Biblia tiltja a házasság...

Ha a Biblia tiltja a házasság előtti nemi életet, a keresztények 99%-a miért nem tartja be?

Figyelt kérdés
Akkor ezek szerint a keresztények 99%-a bűnt követ el, illetve ezzel megtagadja Isten/Krisztus szavait?
2022. szept. 14. 23:33
1 2 3 4
 1/33 Huszonegyedikszázad ***** válasza:
79%
Mert a legtöbb keresztény álszent, csak vasárnap a templomban keresztény. :)
2022. szept. 15. 00:05
 2/33 anonim ***** válasza:
79%

Első egyenes tényeket köpköd!

Álszent a legtöbb keresztény.

2022. szept. 15. 00:38
 3/33 anonim ***** válasza:
95%
Én azt hallottam a keresztény barátom szüleitől (én is keresztény vagyok), hogy ha lefekszel házasság előtt az baj, de ha vele házasodol akkor Jézus megbocsájt. Igazából engem nem fenyeget, hogy nemi életet akarnék, de ő elmesélte saját példája volt ez.
2022. szept. 15. 00:46
 4/33 anonim ***** válasza:
96%
Sokaknak nem elég erős hite, de azért nem 99 százalékról beszélünk.
2022. szept. 15. 06:16
 5/33 anonim ***** válasza:
18%

"a keresztények 99%-a miért nem tartja be?"

Honnan tudod, hogy nem tartják be?

Megkérdezték a világ összes keresztényét?

Hé te, dorbézoltál már házasság előtt?

Hát gondolom nem.

2022. szept. 15. 07:17
 6/33 anonim ***** válasza:
94%

Mert nehéz betartani.

A "szeressétek ellenségeiteket és imádkozzatok üldözőitekért" parancsot is ugyanennyien nem tartják be.

2022. szept. 15. 09:03
 7/33 anonim ***** válasza:
14%
A keresztények kényük kedvük szerint válogatnak a Biblia parancsai közözz. Ha valami nem tetszik nekik akkor azt "megmagyarázzák" hogy rájuk miért nem érvényes. Ennyit a keresztényekről.
2022. szept. 15. 12:01
 8/33 anonim ***** válasza:
81%
Azért, mert kísértésbe esnek. Gyakorlatilag akkora nyomással szemben kell kitartani a szüzességben, sokszor a család ellenzi "túl fiatalon" az esküvőt, ami miatt toporognak a fiatalok, nem bontakozhat ki a kapcsolatuk. És egyébként is vannak olyan keresztény eszmei áramlatok, amik tevtanokat terjesztenek.
2022. szept. 15. 13:03
 9/33 anonim ***** válasza:
96%

Szerintem sok valóban hívő keresztény betartja, én is tudok ilyeneket. S igen, van aki nem tartja be, mert nem akarja, mert kísértésbe esik vagy más okból.

Saját házad táján sepregess.

2022. szept. 15. 15:52
 10/33 anonim ***** válasza:
3%

9-es. Biztosan van ilyen keresztény. Fehér holló is akad biztosan :)

A kérdező írta hogy 99%. Valószínűleg nem jár messze a valóságtól.

2022. szept. 15. 16:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!