A katolikusoknál hogy működik a válás?
NEM vagyok katolikus!
Csak érdekel, mert hallottam, hogy ha ott egyszer megházasodtál, utána se elválni, se újraházasodni nem lehet.
Valaki aki jobban ismeri, elmondaná?
De NEM érdekel a polgári.
Az EGYHÁZI érdekel. Azért itt kérdezem!!!
Egyházilag nem lehetséges a válás.
Arra van lehetőség, hogy kimondják, a házasságot nem kötötték meg érvényesen-tehát nem létezik a házassági kötelék. Ennek meg vannak a különböző kánonjogi feltételei.
És ez mennyire reális alternatíva a mindennapokban?
Pl mennyire gyakori, hogy sikerül ezt bizonyítani valahogy?
No erre nem tudok válaszolni.
Ferenc óta szerintem könnyebb.
Gyakorlatilag semennyire.
A középkorban ezt úgy csinálták, hogy volt nyilvános bizonyítás. Ha 50 néző előtt meg tudta dugni az asszonyt, akkor a házasság érvényes volt.
Nekem két ismerősöm is van, akinek katolikus házasságát felbontották, és mindketten újraházasodtak.
Egyházi ügyvédhez kell fordulni. Jó drága lesz amúgy. Egy ideig külön kell élni (nem emlékszem pontosan, másfél-két év). Maga az eljárás is eltart egy ideig. Csak bizonyos indokokkal lehet felbontani, ha tudod igazolni, hogy már a megkötéskor sem volt érvényes. Pl. az egyiküknél a szülői kényszer miatt bontották fel a házasságot.
Szóval, ha komolyan érdekel, akkor egy egyházi ügyvédet kell felkeresni, és ha ő reálisnak tartja, akkor felfogadni.
1-eske csak nem érti...
Többieknek köszönöm. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!