Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Szerintetek nem érdekes?

Szerintetek nem érdekes?

Figyelt kérdés

Isten szemében mindenki egyenlő de a világi életben a médiában ha nem vagy közszereplő vagy hiresség akkor senki vagy fura hogy ez így van nem?

De hát ez van

2022. szept. 13. 11:51
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem annyira érdekes, az emberiség hozzászokott már sok ezer éves történelme során.
2022. szept. 13. 12:12
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Miért lenne ez érdekes?

Mi köze a kettőnek egymáshoz?

2022. szept. 13. 12:15
 3/9 A kérdező kommentje:
Nem tudom csak jó ötletnek tűnt először
2022. szept. 13. 12:16
 4/9 anonim ***** válasza:
71%

Nincs ezzel probléma, hogy felvetődött benned. Isten szemében úgy egyenlő minden ember, hogy mindenki egyformán értékes számára. Jézus a Jó Pásztor is ezért megy az egy elveszett bárány után, mert ő is fontos számára.

Viszont az emberi hierarchia, a rend is Istennek tetsző dolog, az Ószövetségben is olvashatjuk, hogy bírákat, prófétákat, királyokat, papokat rendelt a nép élére. Az apostolok püspököket rendeltek a területek élére, a kisebb közösségeket az előjárók (ma papok) vezették, az ő segítőik a diakónusok voltak.

Az pedig sajnos korunk sajátossága, hogy senkiket bálványoznak emberek, legyenek azok politikusok, vagy celebek, "influenszerek".

2022. szept. 13. 12:46
 5/9 anonim ***** válasza:
31%

Mert érvényesul amiről a Prédikátor8:9 ír : “….ember uralkodik emberen a maga kárára”

Isten nem arra alkotta meg az embert hogy egymás felett uralkodjanak, ha elolvasod a 1 Mózes 27;28-at,abban az van írva, hogy uralkodjon az ember a föld állatai, a tenger halai fölött - de hogy a másik ember fölött is, arról incs szó.

A bűnbeesés és tökéletlenné válás után kialakult emberi társadalom hozta ezt magával, hogy valamilyen szintű vezetés kell, és mivel csak tökéletlen emberanyag áll rendelkezésre,mígy bármilyen emberi uralom, hatalomgyakorlás , vezetés is tökéletlen lesz.

De ez még mindig jobb, mint a teljes anarchia, ezért Isten is arra ad parancsot, hogy engedelmeskedjünk a törvénynek , ahigy a Róma 13:1 is írja…de ez nem jelenti, hogy Isten jónak is tartja ezeket…látja Ő is a hiányosságaikat.

2022. szept. 13. 15:49
 6/9 SIDLER22 ***** válasza:
100%

Semmivel nem vagyunk kevesebbek. Egy közszereplő/híresség annyiban különbözik tőlünk, hogy sok ember tud a létezéséről. Illetve az újságok felhasználják a cikkeikhez, lehet rajtuk röhögni vagy sírni, satöbbi...

Azokról az emberekről meg sokszor egy szót sem hallunk akik a természet rendbehozására adományoznak vagy passzívan tesznek azért, hogy legyen erre pénz. Pedig lehet, hogy rajtuk múlik gyermekeink jövője.

Akik megpróbálnak segíteni embertársaikon azt ismeri az az adott társaság, hogy milyen. De ettől nem kevesebb, hogy csak pár ember tudja milyen jó fej.

2022. szept. 13. 19:15
 7/9 LeonScottKennedy ***** válasza:
100%

"Isten szemében mindenki egyenlő"

Ezt te hol olvastad?

2022. szept. 14. 22:04
 8/9 anonim ***** válasza:

Hát figyelj, két réteg van az életben. Azaz három, de abból kettő egyhelyre sorolódik. Van a világ, és a Krisztus teste. A világban mint mondtad ez a hierarchia uralkodik, ilyen-olyan megkülönböztetés, viszont a Krisztus testében nincs megkülönböztetés, hanem mindenki egyenlő, noha eltérőek a szerepkörök. Ennek a két rétegnek az egyikében él az ember, de egy biztos, csak egyik rétegben tud szerepet vállalni, mert aki a világ szemében nagy ember, az az isten szemében nem igazán, ellenben aki az isten előtt alázatos, azt a világ megveti és megutálja.

Pár igerész:

Mondja a Krisztus a tanítványainak (azaz a testének):

„ Azért beszéltem ezeket néktek, hogy békességetek legyen én bennem. E világon nyomorúságtok lészen; de bízzatok: és meggyőztem a világot. ”

Ján 16,33

„ Ha gyűlöl titeket a világ, tudjátok meg, hogy engem elébb gyűlölt ti nálatoknál. Ha e világból volnátok, a világ szeretné azt, a mi az övé; de mivelhogy nem vagytok e világból, hanem én választottalak ki magamnak titeket e világból, azért gyűlöl titeket a világ. Emlékezzetek meg ama beszédekről, a melyeket én mondtam néktek: Nem nagyobb a szolga az ő uránál. Ha engem üldöztek, titeket is üldöznek majd; ha az én beszédemet megtartották, a tiéteket is megtartják majd. De mindezt az én nevemért cselekszik veletek, mivelhogy nem ismerik azt, a ki küldött engem. ”

Ján 15,18-21

Ezek pedig az apostolok által íródott szintén a tanítványoknak, azaz a Krisztus testének:

„ Parázna férfiak és asszonyok, nem tudjátok-é, hogy a világ barátsága ellenségeskedés az Istennel? A ki azért e világ barátja akar lenni, az Isten ellenségévé lesz. ”

Jak 4,4

„ Ne szeressétek a világot, se azokat, a mik a világban vannak. Ha valaki a világot szereti, nincs meg abban az Atya szeretete. Mert mindaz, a mi a világban van, a test kívánsága, és a szemek kívánsága, és az élet kérkedése nem az Atyától van, hanem a világból. És a világ elmúlik, és annak kívánsága is; de a ki az Isten akaratát cselekszi, megmarad örökké. ”

1Ján 2,15-17

Mind a két rétegre két-két ige, vagy az egyik, vagy a másik.

2022. szept. 15. 17:35
 9/9 Darkmoon80 ***** válasza:
Agyament világszemlélet...
2022. szept. 15. 19:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!