Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Létezik isten? kicsit lehet...

Létezik isten? kicsit lehet érdekes elvárásaim vannak, de kitudja mi sül ki belőle?

Figyelt kérdés

Ateistáktól csak olyan érvet fogadok el amiben isten létére adnak választ.

Teistáktól csak olyan választ fogadok el, hogy miért nincs isten.

Agnosztikusoktól azt várom el, hogy definiálják istent és kívül vagy belül keresendő.

2021. nov. 25. 15:36
1 2
 1/12 Mansour ***** válasza:
94%
Nem "kicsit érdekes", hanem lehetetlen elvárásaid vannak. Ha jól értelek, mindenkitől a meggyőződésével ellentétes érveket vársz. Mit remélsz ettől?
2021. nov. 25. 15:50
 2/12 anonim ***** válasza:
69%

Isten létezik, mert itt fröccsözget velem a konyhában a viaszosvászon terítőn.

Üdv

egy ateista

2021. nov. 25. 20:30
 3/12 Darkmoon80 ***** válasza:
72%

Szerintem az, hogy sokat ittál kedves Kérdező!

Korán kezdted, hogy már délutánra olyan állapotba jutottál, hogy egy ilyen kérdést kiírtál.

Isten definícióját egyszerű megadni: Belenézek a tükörbe és ott látom. Csak ezt mások képtelenek megérteni. A tükrön belül és azon kívül is én vagyok az, nem kell tovább keresni.

2021. nov. 25. 21:38
 4/12 anonim ***** válasza:
91%

Nem hülye kérdés, bár nyilván metaszinten működik. Felteszem, az a cél, hogyha a másik szempontjai mellett érvelsz, akkor jobban megérted a másik álláspontját, és miért gondolkodik úgy, ahogy.

Ezt hívják steelmanningnek, vagy acélbáb-érvelésnek, szemben ugye a strawmanninggel, azaz a szalmabáb-érveléssel, ahol a saját elképzelésed projektálod a másik gondolkodásába. Elég hasznos gyakorlat, ugyanis alapvetően nem meggyőznünk kell tudni a másikat, hanem egymás mellett élni vele.

2021. nov. 25. 22:17
 5/12 Godaime ***** válasza:
91%

Nos oké legyen.

Azért van isten, mert nem hiszek az evolúciós elméletben. Méghogy a MAJMOKTÓL származunk? Akkor miért vannak még mindig majmok? Arról nem is beszélve, hogy isten TELEPATIKUSAN, IMA ÁLTAL beszél hozzám! Nem vagyok őrült és nem is hazudok!!!

( Ezt leírni is fájt, de remélem azért meggyőztem valakit )

2021. nov. 25. 22:20
 6/12 anonim ***** válasza:
92%

Az a baj, hogy érv nincs az isten(ek) léte mellett. Tehát egy ateista eleve nem tud neked mit válaszolni.

Teisták hamarabb fognak olyan dolgokat mondani, hogy szerintük mi szól egy isten ellen, csak ezek általában szintén nem érvek.

Agnosztikusként egy definíció: olyan nagyon nagy hatalmú értelmes élőlényt értünk alatta, amelyik eredetileg nem anyagból van (de meg tud testesülni, ha akar), valamint halhatatlan, de esetleg egy másik isten képes megölni.

Nem tudni, hol keresendő.

2021. nov. 25. 23:03
 7/12 anonim ***** válasza:
24%

Én értelek, kérdező, nem értem, hogy miért estek neked a szokásos trollok. Engem is érdekelne, hogy mi sül ki belőle, csak én bajban vagyok, mert nem tudok hívőként hitelesen Isten létezése elleni érvet mondani, mivel magamban kapásból cáfolom is az összeset.

A téma rossz, mivel Isten létét gyermeki könnyedséggel be lehet bizonyítani. Kb. olyan kérdés, mintha azt írnád, hogy bizonyítsd be, hogy a Földön egyáltalán nincs gravitáció

2021. nov. 26. 09:46
 8/12 Mansour ***** válasza:
77%

"nem tudok hívőként hitelesen Isten létezése elleni érvet mondani, mivel magamban kapásból cáfolom is az összeset"

Tudod, neked arra lenne szükséged, hogy ezeket a kapásból jövő cáfolataidat próbáld megcáfolni. És utána a cáfolatok cáfolatát is. Majd azok cáfolatát is... Nem azért, hogy bármilyen végkövetkeztetésre juss, hanem azért, hogy meglásd végre, hogy ez csak a gondolatok hasztalan pörgése, amit az egód hoz létre, és semmi köze az Istennel való kapcsolathoz.

2021. nov. 26. 10:06
 9/12 anonim ***** válasza:
14%

"Tudod, neked arra lenne szükséged, hogy ezeket a kapásból jövő cáfolataidat próbáld megcáfolni. "

Na, van még egy kiskutyám. Imádom, hogy ennyien követnek:)

"Nem azért, hogy bármilyen végkövetkeztetésre juss, hanem azért, hogy meglásd végre, hogy ez csak a gondolatok hasztalan pörgése, amit az egód hoz létre, és semmi köze az Istennel való kapcsolathoz."

NYafi nyafi :) Semmi baj, próbáld összeszedi magad, fiú!

2021. nov. 26. 10:31
 10/12 anonim ***** válasza:
75%

"Tudod, neked arra lenne szükséged, hogy ezeket a kapásból jövő cáfolataidat próbáld megcáfolni."

Miért érzem úgy, hogy ezt a mondatot csak egy bizonyos szint felett lehet megérteni? 🙄

Kérdező: Isten annak jelenti ki magát, akinek ő maga akarja. Ahogy én is csak azzal ismertetem magam, akinek én akarom. Ha veled nem akarok megismerkedni, akkor nem akarom és kész. Isten van annyira intelligens, hogy képes magát annak megmutatni, akinek ő akarja és nincs szüksége emberi támogatásra ehhez.

2021. nov. 26. 11:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!