Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztények szerint Izrael...

Keresztények szerint Izrael jogosan veszi el a palesztinok földjét?

Figyelt kérdés
Az izreali miniszterelnök azzal védekezett hogy a Biblia azt írja, Isten a zsidóknak adta Kánaán földjét. Keresztények véleményére vagyok kiváncsi. Szerintetek Izrael jogosan veszi el a palesztinoktól azt a területet?

2022. szept. 12. 17:47
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 111/127 anonim ***** válasza:
Csodálattal figyelem az elfogult és a térség problémáit nem ismerő válaszokat. Érdekes, senki nem említi, vagy hivatkozik arra a művelt zsidó újságíróra, aki vette a fáradságot, végigkérdezte a különféle összecsapásokban részt vevő vezetőket és katonákat az eseményekről, beszélt palesztinokkal és különféle külföldi politikusokkal, ezek alapján írta meg Izrael újkori történelmét. A végén bocsánatot kér az elnyomott zsidóktól, a kiirtott palesztinok családjától, a világtól, és egyetlen - nem mentséget, magyarázatot - fűz hozzá: "szeretem a hazámat, mi ilyen nép vagyunk".
2022. szept. 19. 10:42
 112/127 Drakula ***** válasza:

111-es.

Mi a könyv neve?

Valamint az író is érdekelne.

2022. szept. 19. 10:45
 113/127 anonim ***** válasza:
6%

Számomra két dolog érthetetlen a zsidókkal kapcsolatban.

1, Nyolcvan éve szűrnyű népirtást követtek el ellenük illetve korábban is sokszor főleg Európában. Így ha van nép a világon akinek fel kellene szólalnia az ilyen népirtások ellen akkor az a zsidó. Ehhez képest a zsidók követik el az egyik legnagyobb népirtást. Izrael ugyanazt teszi a palesztinokkal mint amit a nácik tettek a zsidókkal ami elképesztő.

2, A muszlimok mindig is megvédték a zsidókat a történelem folyamán. Például az Oszmán Birodalom fogadta be a spanyol inkvizíció elől menekülő zsidókat, a második világháború alatt pedig a muszlim országok nem adták ki a területükön élő zsidókat sőt, kimenekítették őket Európából és befogadták amivel százezrek életét mentették meg. Izrael most mégis gyilkolja a palesztinokat, elveszi a földjüket és iszlámellenes gyűlöletkeltő propagandát folytat. Továbbá muszlim országokat bombáz, és mindent megtesz hogy destabilizálja azokat.

2022. szept. 19. 12:57
 114/127 anonim ***** válasza:
91%

" A muszlimok mindig is megvédték a zsidókat a történelem folyamán."

kivéve akkor, amikor pont a muszlimok ölték a zsidókat, vagy nyomták el Jeruzsálemben is, vagy éppen Mohamed támadott meg zsidó városokat, közösségeket, pl Kaibar.

2022. szept. 19. 17:52
 115/127 Drakula ***** válasza:
77%

113-as.

"A muszlimok mindig is megvédték a zsidókat a történelem folyamán"

Nem mindig hanem az esetek többségében.

114-es.

"kivéve akkor, amikor pont a muszlimok ölték a zsidókat, vagy nyomták el Jeruzsálemben is, vagy éppen Mohamed támadott meg zsidó városokat, közösségeket, pl Kaibar."

A kaibari zsidok elárulták a prófétát a hábórúban, holott szövetségesei voltak.

Inkább az észak afrikai 11. században elkövetett zsidó üldőzést kellett volna hoznod példának.

2022. szept. 19. 18:02
 116/127 anonim ***** válasza:

Kaibar esetén azért több nézet van, viszont a megtorlás fennmaradt források szerint brutális volt, ha jól tudom.

Illetve kiemeltem még a középkori jeruzsálemi üldözést is, ha már a kérdés is részben erről a városról, illetve országról szól. Azért ez különösen mélyen érinthet egy népet, amikor saját városukban, legszentebb földjükön üldözötté válnak. De köszönöm, hogy újabb példát is hoztál.

2022. szept. 19. 18:51
 117/127 anonim ***** válasza:
56%

"Kaibar esetén azért több nézet van, viszont a megtorlás fennmaradt források szerint brutális volt, ha jól tudom."

Először is a zsidók szövetséget kötöttek a muszlimokkal. Megegyeztek hogy közösen védik meg Medina városát éa környékét a külső támadásoktól, de a szóban forgó zsidó törzs árulást követett és átállt az ellenség oldalára. A muszlimok joggal kéték ezt számon tőlük. A foglyok kivégzése hadiszban szerepel nem a Koránbam és megoszlanak a véleméynem a hitelességéről. Szerintem nem végezték ki a fogolyokat mert a Korán tiltja a hadifoglyok kivégzését. A hadisz egyébként is úgy szól hogy a zsidók saját törvényeik szerint lettek kivégezve, szóval ez a ti vallásotok előírása nem az iszlámé de mondom ez szerintem nem hiteles.

"Illetve kiemeltem még a középkori jeruzsálemi üldözést is, ha már a kérdés is részben erről a városról, illetve országról szól. Azért ez különösen mélyen érinthet egy népet, amikor saját városukban, legszentebb földjükön üldözötté válnak. De köszönöm, hogy újabb példát is hoztál."

Te miről beszélsz? A keresztény Bizánc dobta ki Jeruzsálemből a zsidókat és a muszlimok engedték vissza oda őket. Szóval megint hazudsz.

2022. szept. 19. 19:13
 118/127 Drakula ***** válasza:

"Kaibar esetén azért több nézet van, viszont a megtorlás fennmaradt források szerint brutális volt, ha jól tudom."

Tudtommal a nézet különbségek abból adodik hogy hogyan történt, vagy hogy meg történte (lásd a fentebbi hozzászólást), nem abból hogy miért történt.

"Azért ez különösen mélyen érinthet egy népet, amikor saját városukban, legszentebb földjükön üldözötté válnak."

Szerintem az jobban megviselte őket hogy kidobták őket a keresztények.

"De köszönöm, hogy újabb példát is hoztál"

Szivesen.

2022. szept. 19. 20:02
 119/127 anonim ***** válasza:

109 Drakula szept. 18. 23:42

"Dehát akkor a palesztin nép kitalált, de palesztinok azok vannak?"

Sajnos, kicsit hosszú, bocs.

Végre elérhetõ az ENSZ oldalán az 1947-es határozat, a következõ úton:

[link] - About Us - Main Bodies - Gen a eral Assembly - Resolutions - Previous sessions - 2nd Session (1947-1948) - A/RES/181(II)A-B

Az, hogy "Palestinian", az aláb bi 2 helyen található:

B. STEPS PREPARATORY TO INDEPENDENCE (page 133)

...

(page 134):

9. ... The election regulations in each State shall be drawn up by the Provisional Council of Government and approved by the Commission. Qualified voters for each State for this election shall be persons over eighteen years of age who are: (a) Palestinian citizens residing in that State and (b) Arabs and Jews residing in the State, although not Palestinian citizens, who, before voting, have signed a notice of intention to become citizens of such State.

C. DECLARATION

...

CHAPTER 3 (page 138)

Citizenship, international conventions and financial obligations

CitizlJnship. Palestinian citizens residing in Palestine outside the City of Jerusalem, as weIl as Arabs and Jews who, not holding Palestinian citizenship, reside in Palestine outside the City of Jeusalem shall, upon the recognition of independenc~, become citizens of the State in which they are resident and enjoy full civil and politica1 rights.

Mint látható, azt, hogy "Palestinian", mindkét esetben az egykori Brit Mandátum állampolgáraira alkalmazzák, egyaránt arabokra, és zsidókra ("Araba and J ews residing in the State") illetve a másik helyen kpövatlenül azutáh, hogy "CitizlJnship.".

Röviden: az ENSZ határozat egyáltalán nem abban az értelemben használta, ahogy a mai "palesztinok", nem írt "palesztin néprõl" és "palesztinokról" sem ´´ugy, ahogy ma ezt használják.

Egyébként köztudott, hogy az un "palesztin õslakosok" jelentõs részének õsei a 20. sz. során vádorolta be Egyiptomból, Szaud Arábiából, Jordániából, Szíriából, Irakból.

Már ezért is értelmetlen, hogy "a palesztinok földjét".

+++

Kaibar

Én úgy tudom, nem árulás volt, a zsidók egyszerûen - akkor már többszáz éves hagyományaiknak megfelelõen - nem akartak harcolni. Se Mohammeddel, se ellene.

A Talmud szerint - ami akkor már megvolt, le zárva, a hadsereg mindenképp rossz, akkor is, ha barátsággal jön, mert mit lehet tudni.

2022. szept. 24. 21:33
 120/127 Drakula ***** válasza:

"Én úgy tudom, nem árulás volt, a zsidók egyszerûen - akkor már többszáz éves hagyományaiknak megfelelõen - nem akartak harcolni. Se Mohammeddel, se ellene."

Hát rosszul tudod.

"Egyébként köztudott, hogy az un "palesztin õslakosok" jelentõs részének õsei a 20. sz. során vádorolta be Egyiptomból, Szaud Arábiából, Jordániából, Szíriából, Irakból."

Ahogy a cionista zsidok is.

De a két csoport bevándorló elött is voltak nem?

2022. szept. 24. 21:48
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!