Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztények szerint Izrael...

Keresztények szerint Izrael jogosan veszi el a palesztinok földjét?

Figyelt kérdés
Az izreali miniszterelnök azzal védekezett hogy a Biblia azt írja, Isten a zsidóknak adta Kánaán földjét. Keresztények véleményére vagyok kiváncsi. Szerintetek Izrael jogosan veszi el a palesztinoktól azt a területet?

2022. szept. 12. 17:47
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 101/127 anonim ***** válasza:
81%

99 Drakula ma (2022. 09. 18) 18:59

"És arról hogy istennek törvényeit bekéne tartani, vagy izrael már nem lesz nép isten előtt."

Amint láthatod, I-ten úgy ítélte, hogy betartottá, ezért kapták(tuk) vissza hazájukat (hazánkat).

Kicsit ide kapcsolódik egy legenda, ami akár igaz is lehet: [link]

2022. szept. 18. 20:21
 102/127 anonim ***** válasza:

@ Drakula

Ha elismered, hogy ő veszi el, azt miért nem, hogy ő adja vissza?

2022. szept. 18. 20:58
 103/127 Drakula ***** válasza:
56%

"Ha elismered, hogy ő veszi el, azt miért nem, hogy ő adja vissza?"

A szöveg alapján vesszi is, adja.

A hitem szerint isten nem irányitja erkölcsi alapon hogy kiknek mekkora hatalma van a földön, hiszen akkor hitler sem kapta volna meg hogy igy kicseszen veletek.

2022. szept. 18. 21:00
 104/127 anonim ***** válasza:
90%

Hogyne ismerném el? Természetesen Õ, áldott Õ, adta vissza.

Ja, hogy az 1. vh-ban GBr elvette az Ottomán Birodalomtól, majd 1947-ben az ENSZ hozott egy határozatot - ismeretes, I-ten akarata nélkül egy hajsálunk se görbülhet.

Vagyis Allenby tábornok gyõzelme is, az ENSZ határozat is I-ten akaratának megnyilvánulása volt. (Ahogy régen Babilon hódítása, majd rómaiak.)

De, hogy el ne feledjük a lényeget: a kérdés azért értelmetlen, mert a "palesztinoknak" ott legfeljebb kisebb-nagyobb darab földjük volt, ha volt, az a török földhivatali iratkban szerepelt és ilyeneket Izrael nem is vett el.

Amúgy, mint tudott, az, hogy "palesztin nép", a kgb kitalálmány az 1950-es évek vége felé.

2022. szept. 18. 21:15
 105/127 anonim ***** válasza:

"hitler sem kapta volna meg hogy igy kicseszen veletek."

Igen, sajnos ezt nem tudom megmagyarázni, de nem tudok olyan rabbiról, aki a kérdésre, hogy "hogy mayarázod a holokausztot", ne azt válaszolta volna: nem tudom megmagyarázni.

2022. szept. 18. 21:18
 106/127 Drakula ***** válasza:
55%

"Amúgy, mint tudott, az, hogy "palesztin nép", a kgb kitalálmány az 1950-es évek vége felé."

1947-ben az ENSZ nevezte őket palesztin államnak de ne zavarjon.

2022. szept. 18. 21:27
 107/127 Drakula ***** válasza:

"Igen, sajnos ezt nem tudom megmagyarázni, de nem tudok olyan rabbiról, aki a kérdésre, hogy "hogy mayarázod a holokausztot", ne azt válaszolta volna: nem tudom megmagyarázni."

Nem szükséges magyaráznod, az konkrétan istenkáromlás lenne. Sajnálom hogy felhoztam.

2022. szept. 18. 21:34
 108/127 anonim ***** válasza:

"1947-ben az ENSZ nevezte őket palesztin államnak de ne zavarjon."

Tévedés, figyelmetlenül olvstad az ENSZ határozat.

Az egykori Mandátum állampogárait nevezték "palesztinnoknak", akár arabok, akár zsidók, akár keresztény misszióbeliek. Állam: füuggetlen ARAB ésmzsidó. Olvasd még1szer!

2022. szept. 18. 23:19
 109/127 Drakula ***** válasza:
Dehát akkor a palesztin nép kitalált, de palesztinok azok vannak?
2022. szept. 18. 23:42
 110/127 anonim ***** válasza:
Attól függ, hogy érted azt, hogy "palesztinok"?
2022. szept. 18. 23:48
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!