Végül is az értelmes tervezettség mozgalom, és a kreacionisták miért nem tudták elérni, hogy az evolúciós oktatást kiszorítsák?
Ez nagyon egyszerű kérdés.
Mivel az állításaik megalapozatlanok és hazugságokon alapszanak.
Az értelmes tervezettség és kreacionizmus nem rendelkezik a tudományban megkövetelt minimális szintű érvrendszerrel sem. Ez azért lenne fontos, mert ahhoz, hogy elfogadjuk, nem elegendő ha post hoc megmagyaráz valamit a hipotézis, szükséges az is, hogy újdonságerejű, a cáfolhatóság kritériumainak megfelelő jóslatokat tudjon adni. Erre képtelenek.
Ezzel szemben a tudomány az evolúció tényét a természetes szelekció elméletével magyarázza, amely számtalan dokumentált esetben bizonyította precíz és beteljesült jóslatokkal a hitelességét.
Én nem szeretném, ha a gyerekeim áltudományt tanulnának az iskolában, rajtam kívül még rengetegen így gondolják.
Mert nem elég erőszakosak és elszántak hozzá.
Például sem a máglyát, sem a mérgeket eddig még nem vetették be a céljaik érdekében.
az állításaik megalapozatlanok és hazugságokon alapszanak.
- a tudomány elvárja, hogy a Pioneer-táblák aranyozott alumínium lemezének képleteit az emberiség önmagáról alkotott híradásaként egy intelligens civilizáció fogadja el hiteles bizonyítékként. - Ez ugyanolyan hiteltelen és tudománytalan, mint az intelligens tervezettség állítása a tervezésről, ami viszont igaz!
"tudomány elvárja,"
A tudomány nem várja el.
Nem tudom mennyit gondolkodhattál ezen hogy ekkora ..... találj ki de ha nem kellett sok akkor aggódnod kéne.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!