Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi az oka annak hogy egyes...

Mi az oka annak hogy egyes vallások ellenzik a maszturbálást?

Figyelt kérdés
2022. aug. 24. 20:06
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
45%
De ezek még mindíg csak a testről szólnak, semmi köze a lélekhez. Márpedig egy szexuális együttlét többről szól, mint puszta testi érzések meg hasonlók. Bizonyos módon, de egyek lesznek. Lélekben is történnek ott dolgok, vagy legalábbis kellene, de isten tudja mennyire van elhalva ez az emberekben.
2022. aug. 27. 14:34
 22/30 A kérdező kommentje:
Én úgy tudom hogy az ősember úgy közösült hogy megerőszakolta a nőt és később lett csak a nőnek élvezetes. Persze nem tudom Ádám és Éva pl. Ősember volt e?
2022. aug. 27. 14:35
 23/30 anonim ***** válasza:
45%
Nem hiszem, hogy voltak ilyen ősemberek. Az isten ádámot teremtett, aztán asszonyt, akik házasok voltak. Ma vagyunk ilyen primitív szinten kb, régen még tartották magukat az emberek jobbára a házassághoz. Persze nem mindenki.
2022. aug. 27. 14:45
 24/30 A kérdező kommentje:
És őket még isten adta össze?
2022. aug. 27. 14:51
 25/30 anonim ***** válasza:
45%

És formálta vala az Úr Isten az embert • a földnek porából, és lehellett vala az ő orrába életnek lehelletét. Így lőn az ember élő lélekké.

...

És monda az Úr Isten: Nem jó az embernek egyedül • lenni; szerzek néki segítő társat, hozzá illőt.

...

És monda az ember: Ez már csontomból való csont, és testemből való test: ez asszonyembernek neveztessék, mert emberből vétetett.

...

Annakokáért • elhagyja a férfiú az ő atyját és az ő anyját, és ragaszkodik feleségéhez: és lesznek egy testté.

1Móz 2,7; 2,18; 2,23-24

2022. aug. 27. 15:02
 26/30 anonim ***** válasza:
100%

"semmit se véletlenül teremtett az isten"

Én is ezt mondom. Mindent azért teremtet mert akarta.

"Az, hogy valami van, az nem jelenti azt, hogy tervezett."

Tudta hogy az lesz hogy ha úgy teremti meg ahogyan és úgy teremtette meg. Nevezhetjük tervezésnek vagy akarásnak. Ha valamit nem akart akkor az nincs is.

"de az emberi aberrációnak köszönhetően mára lettek olyanok, hogy két azonos nemű próbál házasodni"

Ez hogy jönn ide? Egyébként akkor állati is az az aberráció és akkor a természet is aberrált.

"két azonos nemű próbál házasodni"

Vannak akik nem csak próbálják. Az előre haladottabb helyeken már nincs ilyen probléma. Se olyanból hogy a gyerekek öngyilkosok lesznek mert a hozzád hasonlók aberráltnak nevezik őket.

"Az isten megtervezte az életet, hogy milyen legyen, fel állított egy rendet, amit emberek nem tartanak be, és ez látszik is a világon, hogy mi az ami ebből következik."

Igen a hozzád hasonlók miatt szenvednek mások. Látom.

Egyébként a homoszexualitásnak van evolúciós alapja. Amennyiben Isten teremtett mindent akkor az evolúciót is és ezáltal a homoszexuálisokat is. Attól függetlenül hogy neked tetszik -e vagy sem őket is Isten teremtette ahogyan azt is hogy a saját neműkhöz vonzódjanak csak a gyűlölködésed miatt nem veszed észre ennek az okát.

"mert elől van és nem hátul, és mint nyilvánvaló,"

Jót nevettem. Keress egy nőt magadnak aztán majd ha lefeküdtél vele legalább 4x akkor majd vissza térünk erre a témára.

"De egy másik példa a nyál. Sokan használják síkosítónak, "

Ez maximum az emberi hülyeségre példa mert a nyál nem a legjobb síkosító. (meg a pasik bénaságára mert ha felizgatnak rendesen egy nőt akkor oda nem kell síkosító, persze kivétel lehet ha már elég öreg de akkor meg vegyenek rendes síkosítót)

"Nyilván nem foglalkoznak a nővel semmit ..."

Te valami templom alatti barlangban élsz? Kb egy ott élő embertől tudok elképzelni annyi hülyeséget mint amennyit te eddig össze hordtál.

"ném elek nemi életet,"

Ebben biztos voltam.

". Mert biztos nem tervezte azt, hogy a férfiak/nők répát, meg uborkát dugjanak a fenekükbe, "

1. Mikor beszéltél Istennel hogy mit tervezet és mit nem?

2. A te érdekedben. Menjél el és feküdj le valakivel. De komolyan.

Az írásodból egyre furább dolgok jönnek elő. Először a kutyák nemi szervével jöttél, most meg fenekekbe akarsz dugdosni mindenféle zöldséget. Hogy jön ez ide? Gyakrabban kéne szexelned hogy ne ilyeneken járjon az agyad. Akkor lehet nem zavarna annyira az sem ha mások boldogok és szeretkeznek.

"A biblia úgy nevezi ezt, hogy sötétség."

Sötétséget máshol keresd.

"Nem hiszem, hogy voltak ilyen ősemberek. "

Mondom. Templom alatti barlangba bevezették a wifit.

2022. aug. 27. 16:07
 27/30 anonim ***** válasza:

Közben észre vettem kivel vagy mivel is beszélek.

Én itt le is zárom részemről ezt mert így olyan lenne mintha Neandervölgyinek próbálnám elmagyarázni a kvantum fizikát.

Ezt pedig helyesbíteném:

"Keress egy nőt magadnak aztán majd ha lefeküdtél vele legalább 4x akkor majd vissza térünk erre a témára."

Egyrészről kiemelném hogy emberi nőt keress magadnak, aki bele is egyezik abba hogy lefeküdjél vele.

Másrészről pedig akkor térnék vissza a veled való beszélgetésre ha majd ki lépsz a barlangból és megnézed hogy milyen a világ.

2022. aug. 27. 16:11
 28/30 anonim ***** válasza:
45%

"Mint engedelmes gyermekek ne szabjátok magatokat a ti előbbi kívánságaitokhoz, a melyek tudatlanságotok alatt voltak bennetek; Hanem a miképen szent az, a ki elhívott titeket, ti is szentek legyetek teljes életetekben; Mert meg van írva: Szentek legyetek, mert én szent vagyok."

1 Péter 1:14-16

2022. aug. 27. 17:00
 29/30 anonim ***** válasza:
0%
Még a félre értés elkerüléséért, nem az emberekkel van bajom, hanem a cselekedetekkel. De nem ítélem el emiatt a másikat, mert tudom, hogy testi és nem tudja mit cselekszik, viszont el nem fogadom el, azokat a gonosz cselekedeteket.
2022. aug. 27. 17:11
 30/30 szp72 ***** válasza:
0%

Vannak dolgok, amit bizonyos embereknek nem nagyon lehet elmagyarázni, mert egyszerűen nem értik, ahogy például a vakoknak is hiába magyarázzuk a színek közötti különbséget.

A maszturbációt azért tiltja a keresztény erkölcs, mert egy magasabb rendű szexualitás a cél, nem pedig egy majom szintű primitív ösztönélet. A szexuális gyönyörnek a férfi és a nő szeretetben való egyesülésének a beteljesedésének kell lennie, s nem egy olcsó szórakozásnak.

Az itteni hozzászólókat olvasgatva nyilván nem fogják ezt megérteni, mert lerí róluk a primitívség. A legprimitívebbeknek talán már azt is nehéz lenne elmagyarázni, hogy miért rossz a prostitúció. Vajon mért bűn az, hogy pénzt adok egy jó kis szexért. Kinek rossz az?

Nem maszturbálni egyébként nem nehéz annak, aki megtanulta az önfegyelmet, ahogy dohányozni vagy nem kábítószerezni sem nehéz annak, aki nem szokott rá. Persze nehéz az önfegyelem annak, akit sok szexuális inger ér. Az önfegyelem kialakításának az első számú pontja, hogy kerülni kell az ilyeneket.

2022. aug. 28. 17:55
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!