Ateisták és sokan mások miért mondják hogy csodák nem léteznek?
"Nem!
Az varázslat.
A csoda és varázslat nem ugyan az."
Írod ezt úgy hogy azt sem tudod mi az a csoda.
Csoda = pl. halottak feltámasztása, az égből manna hullik, a szamár elkezd beszélni - csakhogy néhány bibliai csodát említsek.
Azért nem hiszek ezekben, mert népmeseszerű elemek, te sem hiszel Babszem Jankóban, vagy Alice csodaországában. Csak, tudod a Babszem Jankóról és az Alice csodaországban című történeteket sosem akarták igazságként eladni.
Nézd, szerintem ez hit kérdése. Ha te úgy hiszed, hogy ezek csodák voltak, akkor azt senki sem tudja tőled eltulajdonítani, számodra ezek csodák voltak.
Ugyanakkor, ha más úgy hiszi, hogy ezek nem csodák voltak, te sem tudod eltulajdonítani az illetőtől ezt a hitét, hogy számára ezek nem csodák.
Viszont, ha csodák voltak, akkor ahhoz Istennek kellene közbeszólnia, hogy csoda legyen, ugye? Különben mi különböztetné meg a csodát a szerencsés véletlenektől?
Ám ha így van, akkor vajon miért segít Isten egy lengyel kisteherautósofőrnek, miközben éhező gyerekek ezreivel meg nem törődik, nekik nem segít és ők éhen halnak? Az a sok szegény éhező gyerek nem ér annyit, mint a lengyel kisteherautósofőr? Vagy mitől olyan különleges a lengyel sofőr, hogy őt meg kellett menteni, az éhező gyermekeket meg nem?
Nekem ilyen problémáim vannak az állítólagos csodákkal, én ezért nem hiszek bennük.
Volt olyan is hogy kisgyerekek elmentek ajándékot venni az anyukájuknak anyák napjára. Útközben egy robbanásban meghaltak a gyerekek.
Őket miért nem mentette meg egy csodával?
Miért a motorost menti meg akik amúgy is életveszélyesen közlekednek? Miért azt menti meg aki a tiltás ellenére ostobán kihajol a vonat ablakból?
"A csoda és varázslat nem ugyan az."
Ez esetben de. Hisz pont az számítana csodának, ha olyasmi történne, ami alapból lehetetlen lenne, csakis valami isteni közbeavatkozás vagy hasonló miatt történhetett meg mégis. Hogy ezt most csodának hívod vagy varázslatnak, a lényegen nem változtat, ugyanaz.
Ateisták nem azt mondják, hogy csodák nem léteznek.
Azt mondják, hogy idáig még egyetlen BIZONYÍTOTT csodáról sem tudunk.
Ha tudsz ilyenről, szólj.
Ez a videó ugye vicc volt?
""ez nem csoda"
De ez csoda!"
Akárcsak az óvodában!
Ez a a szint, mintha azt mondanád, hogy mikor eldobtam a labdát a kapu felé, s nem törte be a tükröt, az egy csoda. Pedig nem az, csak éppen nem úgy repült a labda, hogy betörje. Ráadásul erre a tükör kis mérete miatt amúgy nagyobb az esély.
Amúgy most így eszembe jutott pár Deadhouse.org-os videó. Konkrétan 2.
Az egyikben egy 5 éves kisgyerek leesett a nem tudom hányadik emeletről, s túlélte. Mert 3 ember fogta ki lent (2 szőnyeggel, egy kézzel), így csak feji es mellkasi sérülései lettek, de túlélte.
A másik meg, hogy elég magasan levő emeleti lakás kigyulladt, s 2 ember kimászot az ablakon. Az egyik sikerült úgy helyezkedjen, hogy az alsó oldalsó szomszéd fedett erkélyén biztosan ült a lángoktól messze, a másik viszont leesett s meg is halt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!