Miért mondják sokan azt, hogy a szellemidézés veszélyes, noha semmi bizonyíték nincs arra, hogy léteznek szellemek?
3
A bizonyítás nem úgy működik, hogy a nem létezését bizonyítjuk. El vagy tévedve.
Közvetlen bizonyíték nincs. Viszont van bizonyíték arra is, hogy a neandervölgyiek is hittek abban, hogy a holtak időnként visszatérnek. A temetkezési szokásaikból ez erősen kitűnik. Maga a temetés, és hamvasztás is az ettől való félelemből alakult ki igen nagy valószínűséggel. A korai emberek praktikusak voltak, nem szentimentálisak. Ha már nagyjából 100.000 évvel ezelőtt is tapasztaltak olyasmit, ami meggyőzte őket, hogy egy halott visszatért, és azóta gyakorlatilag folyamatos a hit ebben, valamint folyamatosak minden kultúrában az észlelések, akkor nem a bizonyítékok hiányoznak, hanem a magyarázat, hogy hogyan, és miért marad fenn valaki szelleme a halálát követően. Még a mai nyugati kultúrában sem szűntek meg az észlelések, pedig a többség már nem vallásos, de még csak nem is hisz a halál utáni életben. Empirikus bizonyíték van. Ezt úgy megmagyarázni, hogy a különböző tudományágak között ne legyen ellentmondás, na az a kihívás. A vallást meg nem kell belekeverni a tudományos bizonyításba. A korábban említett tapasztalat útján szerzett bizonyítékokra kell alapozni, nem arra, hogy ki mit hisz a témában egy vallás keretein belül.
A szellemidézés veszélyeit is empirikus bizonyítékok támasztják alá. Volt jópár ezer év, hogy ezek is összegyűljenek. Jelenleg maximum az antropológia foglalkozik a kérdéssel, de általában a különböző népek vallásainak szemszögéből, nem pedig egy általános globális jelenségként. Az utóbbi lenne jövedelmezőbb, az előbbi csak történelmi értéket képvisel.
Próbáld csak ki,mikor katona voltam körlet volt lezárva az ott történtek miatt. Szellemet idéztek,emlékszem egyszer belgép voltam és kinyitottam mert tudtam hol a kulcs . Hát mit mondjak csak egy pillanatra léptem be rettentő hűvös volt .
Tábori lelkész szentelte fel a szobát,és úgy lehetett újra használni. Már a szentelés sem volt egy hétköznapi esemény !
Fuh, az durva!
Ezek szerint akkor léteznek szellemek.
Mondjuk én sosem találkoztam eggyel sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!