Hogy mondhatják azt a keresztények, hogy a Biblia tévedhetetlen mikor tele van ellentmondásokkal?
"Azért készült, hogy a kora középkor emberét segítse az életben, és olyan formában írták a benne lévő történeteket, hogy a célcsoport ezeket megértse."
"a "kora középkorban" nagyjából mindenki írástudatlan volt,"
Ez a kettő nem feltétlen mond ellent egymásnak. Mert attól még hogy nem olvasták íródhatott nekik. Csak más olvasta fel nekik.
De attól még hogy a papok olvasták fel nem jelenti hogy csak nekik íródot.
11-es,
Te azt írtad, hogy AZÉRT vannak a Bibliában azok és olyan dolgok leírva, amik, HOGY a középkorban élő egyszerű/tanulatlan népek megérthessék. Vagyis okságot tételezel fel az Írások készítése, és a középkor társadalmi állapota között. Ez teljesen hibás állítás, ahogy írtam, mind az Ó-, mind az Újszövetség könyvei annyira korai keletkezésűek, hogy ilyesmi szóba sem jöhet.
Belenéztem az első linkbe, láthatóan nem egy magasan képzett személy írta :)
Gondolom egy bibliai keresőbe beírta adott címszavakat és tényleg ész nélkül írta vélt ellentmondásait.
#10: a görög "átiratokat" gondolt át újra. Az Újszövetség egyik legproblémásabb része pont abból származik, hogy olyan görög anyagból dolgoztak a fordítók, amik arámiban és héberben soha nem létezhettek. Ennek nyelvi okai vannak, mielőtt rákérdeznél.
Az Ószövetség és az Újszövetség is sok ellentmondást tartalmaz. Ez semmilyen bibliakutató szakember szerint sem vitatott. Hogy ez mit jelent, mindenki magabel tudja dönteni.
Nem néztem meg a linkjeid, mert a téma elég ismert azok között, akik foglalkoznak ezzel. Ha a linkjeiden buta példákat is hoznának fel, a tényeken nem változtat.
14-es
biztos, hogy ezt nekem szántad?
"11-es,
Te azt írtad, hogy "
Én a tiéd és egy másik válaszra reagáltam. Bocsi ha nem volt egyértelmű.
16-os,
Továbbra sem értem, mit akartál az én 10-es válaszommal kapcsolatban mondani, de sebaj.
17-es,
Az indoklásod hibás volt véleményem szerint. Csak ezt írtam le.
#18: az az irónikus, hogy bele akarsz szólni abba, ki mit tegyen. Milyen alapon?
Az ateista embereknek megvan az okuk, hiszen a senki életébe beleszólni nem kívánó kereszténység folyamatosan igyekszik mások jogait csorbítani.
Annál nagyobb ökörséget ritkán hallani, hogy az ateisták vallásként működnének XD Nagyon el lehetsz tévedve... A tudomány nem a megváltoztathatatlan szentkönyv, nem kinyilatkoztatások gyűjteménye, nincsenek dogmáik, nincsenek vezetőik. Egyetlen tudós sem tévedhetetlen, minden eredményüket más tudósok vizsgálják felül, nap mint nap, hibákat és javítandó pontokat keresve. Jár utána picit jobban a tényeknek, mielőtt itt osztod az összeesküvés-elméleteidet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!