Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hány cm magas a torinói...

Hány cm magas a torinói leplen látható emberalak?

Figyelt kérdés

A torinói lepelről úgy tartják Jézus Krisztust ábrázolja, mivel abba volt becsavarva halála után és valamilyen kémiai vagy fizikai hatás nyomán (pl. neutronkisülés) kialakult egy fényképnegatívhoz hasonló kép a leplen.

Legutóbb olvastam, hogy Jézus 155 cm körüli magasságú férfi lehetett, vagyis nem túlzottan magas. Mekkora a torinói leplen látható alak magassága?

2022. júl. 5. 18:44
1 2 3 4 5 6
 31/57 A kérdező kommentje:
#29 Figyelj már arra amit írtam: hasonlították, de nem lehetett pontosan megállapítani. Vannak emberek, akik nagyon hasonlítanak egymásra, mégsem azonosak egymással, még csak nem is rokonok. Ezt így lehet elképzelni.
2022. júl. 8. 13:12
 32/57 anonim ***** válasza:
100%

Egy ilyen jelenség okozott volna olyan képet ahol a hajszál erek is láthatóak?

Nem tudom hogy mennyire értesz a fizikához, robbanásokhoz, stb. de az itt részletezet folyamat nem eredményezne egy a leírt részeleteségű és pontoságú képet.

2022. júl. 8. 13:14
 33/57 anonim ***** válasza:

"pl. neutronkisülés"

"hasonlították"

Akkor most például vagy ahoz hasonló?

2022. júl. 8. 13:15
 34/57 A kérdező kommentje:

#32 Lehetséges. De ez még hipotézis. A hajszálerek viszont ott vannak, mert kimutatták őket. Ez tény. Hogy mitől lett pontosan - nem lehet még tudni. Van azonban egy feltevés, amelyre még nincs tudományos bizonyíték, a sugárzás, mivel annak nyomait fedezték fel a fizikai vizsgálatok.

Amíg nincs bizonyíték, addig a tudósok is hipotézist állítanak fel. Ez így szokott náluk is működni.

Ha majd eljutnak odáig, hogy felfedeznek valami újat, sikerül a technikának kialakítania egy módszert és azzal akár lehetséges egy kép reprodukciója, akkor meg lesz a magyarázat. Viszont ez nem fogja alátámasztani a hamisítás tényét, hanem cáfolni. Mert egyenesen röhejes lenne azt mondani, hogy egy olyasvalami, amit tegyük vel 2737-ben fognak csak majd felfedezni, már ismert volt mondjuk 1203-ban és azzal csinálták a torinói leplet.

2022. júl. 8. 13:21
 35/57 anonim ***** válasza:
100%

"Lehetséges. De ez még hipotézis. A hajszálerek viszont ott vannak, mert kimutatták őket. Ez tény. "

Pont itt az egyik probléma. Ha a hajszálerek is kibocsátanak sugárzást akkor azok nem egyirányú sugárzást bocsátanak ki mint egy lézer.

A távolság és a sugárzás szortsága miatt maximum egy homályos rész maradhatna ott de figyelembe véve a hajszálereket is valószínübb hogy semmi nem látszódna belőle.

2022. júl. 8. 13:27
 36/57 A kérdező kommentje:
Te most úgy beszélsz, mintha már te tudnád pontosan, hogy mi is ez a sugár, holott még a tudósok sem tudják mi volt ez? Csupán az eszközeikkel tudták kimutatni. A hajszálerek meglétét is az utóbbi időben fedezték fel (látható, hogy a technikai folyamatos fejlődésével újabb és újabb dolgok derülnek ki a lepelről). Arról szó sincs sehol, hogy a haszjálerekből áramlott-e a sugárzás, erről nem írtam. Csak mint tényt említettem. A sugárzás és a hajszálerek közötti összefüggésről nem beszélnek a tudósok.
2022. júl. 8. 13:42
 37/57 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem áramlot a hajszálereiből is sugárzás akkor felmerül a kérdés hogy minek a hatására kerültek oda?

A sugárzás típusát lehet nem ismerik. De én most a sugárzás irányáról írtam. Ehhez nem is kell ismerni a típusát. Elég abszurd az elgondolás hogy mint egy lézer irányitottan a lepelre ment a sugárzás.

Másik eset pedig hogy szortan ment. Így pedig nem kerülhet lenyomat a szövetre.

2022. júl. 8. 13:52
 38/57 A kérdező kommentje:

Azt szerintem ők se tudták megállapítani honnan érte, de ha ismeretlen a sugárzás, akkor nem lehet olyan konklúziót levonni, hogy az erekből jött, azért látszanak meg. Mert mi ez a sugár? Mik a pontos hatásai? Már az egy rejtélyes dolog, hogy egy ilyen képet kihozhatott ez a sugár, mintha csak fotónegatív készült volna.

Ha ennyire keveset tudni a sugárzásról, akkor hogy lehet már csak azt állítani, hogy az erekből jött?

2022. júl. 8. 14:34
 39/57 anonim ***** válasza:
100%

Mert nem olyan dologról beszélek amibe a sugárzás típusa beleszól.

De ha jobban átgondoljuk az erek sugárzás esetén sehogy sem mehettek volna át.

Ha a börből jönn akkor egyáltalán nem kéne látszódnia.

Ha az erekből akkor a távolság miatt nagyon rossz lett volna a fokusza. Ha az erek alól jönn akkor pedig még kevésbé látszódna.

2022. júl. 8. 21:16
 40/57 A kérdező kommentje:
És ha a sugárzás külső volt?
2022. júl. 8. 21:51
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!