A Madách színháznál pontosan mit jelent, hogy egy adott helyről csak korlátozottan látható a színpad?
Mondd, hogy még csak másodikos vagy, bár még így is szégyen...
na mindegy.
Második kérdésedre: ezt azért a rendező és a színészek is ismerik, és lehetőség szerint úgy szervezik az előadást, hogy a fontos dolgok láthatóak legyenek számodra is.
Nyilván tudom, hogy arról van szó, hogy takarásban lesz a színpad egy része, inkább arra voltam kiváncsi, mennyire látható ezekről a helyekről, mennyire lesz kitakarva.
Nem jártam még a Madáchban, ezért gondoltam, hogy valaki, aki már igen, tud konkrétabbat mondani, anélkül, hogy leszólna érte. Úgy látom, ezt nem sikerült kioktatás nélkül megugranod. :D
Ha értelmes lennél, akkor ezt elsőre leírtad volna.
Amúgy: semennyire nem lesz látható, ezt jelenti a kitakarás.
Fun fact: Ahogy látom, rajtad kívül még ketten lepontoztak, de valahogy válaszolni egyikük se tudott.
Én inkább rájuk haragudnék.
Már ne haragudj: ilyen kérdést egy 5 éves kisgyerek tesz fel.
Ha pedig nem így akartad, akkor miért ezt írtad?
Amint látod, senki se válaszol rá. Pont azért, mert ennyire problémás kérdésre nincs jó válasz.
Én is csak azért írtam, hátha valaki más olvassa, és használ neki valamit.
Ahogy a 6-os írja: a színpad egy részét egyáltalán nem fogod látni. Hogy ez mekkora és melyik része, az a helytől függ, de nem véletlenül olcsóbbak ezek a helyek.
Ha nincs nagyon tele a színház, lehet, hogy át tudsz ülni máshova, vagy a lépcsőre, ha nagyon zavar; ezt néha engedik.
Egyébként élvezhetetlen nem lesz a darab, viszont frusztráló lesz, hogy lemaradsz dolgokról.
"Olyan helyre sikerült már csak jegyet vennem, ahová ez volt kiírva, ez mit takar pontosan? Nagyon élvezhetetlen lesz így?"
Hallani fogod, de látni szinte alig. Ha rendesen hátradőlsz a székedben szinte semmit nem látsz. Előre kell nyújtózkodnod, hogy láss is valamit és még így sem fogod belátni az egész színpadot.
Egyszer vettem oda jegyet, mert nem tudtam mekkora lehet a különbség. Én sem tudtam elképzelni, hogy az milyen. Soha többet. Inkább nem megyek el vagy veszek egy drágábbat. Az előadást, amit így néztem meg, elmentem újranézni, amit kicsit sajnálok, mert amit kakasülőről néztem az más szereposztásban volt és jobb is volt, mint a későbbi, de még így is megérte, mert sokkal nagyobb élmény volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!