Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hány cm magas a torinói...

Hány cm magas a torinói leplen látható emberalak?

Figyelt kérdés

A torinói lepelről úgy tartják Jézus Krisztust ábrázolja, mivel abba volt becsavarva halála után és valamilyen kémiai vagy fizikai hatás nyomán (pl. neutronkisülés) kialakult egy fényképnegatívhoz hasonló kép a leplen.

Legutóbb olvastam, hogy Jézus 155 cm körüli magasságú férfi lehetett, vagyis nem túlzottan magas. Mekkora a torinói leplen látható alak magassága?

2022. júl. 5. 18:44
1 2 3 4 5 6
 1/57 anonim ***** válasza:
95%

Ezt a méretet hol olvastad?!? 😳

Szerintem átlagos 172-176 cm körüli lehetett.

2022. júl. 5. 20:13
 2/57 anonim ***** válasza:
96%

"Legutóbb olvastam, hogy Jézus 155 cm körüli magasságú férfi lehetett, vagyis nem túlzottan magas."

Kíváncsi lennék, ezt hogy számolták ki...

2022. júl. 5. 20:33
 3/57 anonim ***** válasza:
29%

Azt ugye tudod, hogy a 155 cm akkoriban egy normál magasság volt?

De a lepel úgy butaság, ahogy van. Próbáld ki, vizezd be az arcod teljesen (fülig), aztán tegyél rá egy lepedőt, és nézd meg, milyen formák rajzolódnak ki.

2022. júl. 5. 21:01
 4/57 anonim ***** válasza:
93%

Krisztus idejében az átlagmagasság viszonylag közel volt a maihoz.

[link]

2022. júl. 5. 21:49
 5/57 A kérdező kommentje:

a 2000 évvel ezelőtti viszonyok nem ugyanazok, mint manapság. Régen a táplálkozás is más volt, kevesebb volt a fehérjebevitel, főleg az alacsonyabb rendű személyek esetében.

Egyébként itt írnak a 155-ös magasságról [link]

2022. júl. 5. 22:04
 6/57 A kérdező kommentje:
#3-as Számtalanszor bebizonyosodott, hogy a lepel arcképe nem emberi kéz által jött létre. Képtelenség, hogy egy ilyen fotónegatívot ember alkosson meg, főleg 800, 1000 vagy 2000 ezer évvel ezelőtt. Az új vizsgálatok is sugárzást észleltek a leplen, amely valószínűleg a képet hozta ki. Ráadásul az ereket is kivehetővé tették az újabb átvilágítások. Ezt mégis hogy tudták volna ilyen részletesen összehozni 1000 éve? Ráadásul a sebek is pontosan tükrözik az akkori keresztrefeszítési módot, amit a középkorban már nem is ismertek. A háton észlelték a korbácsütéseket, amelyek római típusú korbácstól származnak. A leplet ráadásul olyan anyaggal és olyan módon szőtték, amit abban a térségben használtak. Legutóbb olyan mészkőszemcséket találtak rajta, amelyek csak a jeruzsálemi hegyvidék területén lelhetők fel.
2022. júl. 5. 22:09
 7/57 anonim ***** válasza:
93%

Az általam linkelt grafikon meg amúgy innen:

[link]

[link]

2022. júl. 5. 22:14
 8/57 anonim ***** válasza:
82%
Mi az a neutronkisülés?
2022. júl. 5. 22:48
 9/57 anonim ***** válasza:
77%

Nincs olyan, ez ezotéria.

Értelme semmi.

2022. júl. 5. 23:10
 10/57 anonim ***** válasza:
100%
Tudom, csak a kerdezo valaszara lettem volna kivancsi :)
2022. júl. 5. 23:14
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!