Hány cm magas a torinói leplen látható emberalak?
A torinói lepelről úgy tartják Jézus Krisztust ábrázolja, mivel abba volt becsavarva halála után és valamilyen kémiai vagy fizikai hatás nyomán (pl. neutronkisülés) kialakult egy fényképnegatívhoz hasonló kép a leplen.
Legutóbb olvastam, hogy Jézus 155 cm körüli magasságú férfi lehetett, vagyis nem túlzottan magas. Mekkora a torinói leplen látható alak magassága?
Ezt a méretet hol olvastad?!? 😳
Szerintem átlagos 172-176 cm körüli lehetett.
"Legutóbb olvastam, hogy Jézus 155 cm körüli magasságú férfi lehetett, vagyis nem túlzottan magas."
Kíváncsi lennék, ezt hogy számolták ki...
Azt ugye tudod, hogy a 155 cm akkoriban egy normál magasság volt?
De a lepel úgy butaság, ahogy van. Próbáld ki, vizezd be az arcod teljesen (fülig), aztán tegyél rá egy lepedőt, és nézd meg, milyen formák rajzolódnak ki.
a 2000 évvel ezelőtti viszonyok nem ugyanazok, mint manapság. Régen a táplálkozás is más volt, kevesebb volt a fehérjebevitel, főleg az alacsonyabb rendű személyek esetében.
Egyébként itt írnak a 155-ös magasságról [link]
Nincs olyan, ez ezotéria.
Értelme semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!