Mi utal arra, hogy a világegyetem és az élővilág jellegzetességei tervezettek?
"Már maga az is a teremtettséget mutathatja hogy a világegyetem anyagának és energiájának 95 % számunkra rejtve létezik"
Miért?
"A fizika pedig ott ér véget, amikor a számunkra létrehozott és megismerhető anyagi részecskék mérete alá megyünk."
Ennek mi köze van ahhoz, hogy a világ teremtett-e?
"Ugyan ilyen határ számunkra a fénysebesség. Ami egy kimondottan számunkra létrehozott korlát."
Miből következik, hogy ez kimondottan "számunkra" lett létre hozva?
(Itt egyébként magadnak mondsz ellent: "... csak épp nem a mi szempontjainknak van alárendelve.)
"Megmagyarázni meg mindent meg lehet ugye, aztán 10-20-50 év után kiderül hogy baromság volt amiben hitettek, aztán jön egy új nagy igazság"
A megalapozott mai természettudományban nincs ilyen. Minden egyes állítás számtalan ellenőrzésen megy át, és más eredményekkel homogén. Arra van példa, hogy egyes témákban a fejődés KIEGÉSZÍTÉSEKET tesz, kibővít egyes állításokat, kimutatja, hogy az adott megfigyelés specializált eset volt és képes egy egy átfogóbb a speciálisat magába foglaló megfogalmazásra (Newton- Einstein fizikája), de mutass már olyat, amikor egy bizonyított tudományos igazságról kiderült, hogy totális tévedés!
Amiről beszélsz, az a hit, ami nem megalapozott tudáson nyugszik, pl. villámlás mögött álló haragvó isten, vagy akár a "teremtett élőlények" elképzelése.
Nos AZ tényleg felülíródik, ahogy a világ megismerése halad előre.
"(Itt egyébként magadnak mondsz ellent: "... csak épp nem a mi szempontjainknak van alárendelve.)"
Némelyik kisgyerek szeretne minden nap csokit enni, számukra az a világ lenne a tökéletes, de valójában nem az a jó számukra, más szempontok alapján.
Akkor kimondhatjuk hogy nem zárható ki a világ teremtettsége, csak még nem jutott el odáig a tudomány hogy megtegye ezeket a "KIEGÉSZÍTÉSEKET" amelyek majd tudományosan is kimondják ezt, és majd hivatalosan csak onnantól tudhatom hogy teremtett világban élek?
Próbálj meg nem szalmabábozni, hanem a ténylegesen feltett kérdésre választ adni!
"Némelyik kisgyerek szeretne minden nap csokit enni, számukra az a világ lenne a tökéletes, de valójában nem az a jó számukra, más szempontok alapján."
Ez nem válasz a kérdésre (önellentmondás a válaszodban).
TE írod:
"Ugyan ilyen határ számunkra a fénysebesség. Ami egy kimondottan számunkra létrehozott korlát."
ugyanakkor EZT is TE írod?
"... csak épp nem a mi szempontjainknak van alárendelve."
Nos akkor melyik igaz és melyik hamis a két állításod közül???
Továbbá ezekre a kérdésekre sem adtál választ:
*
"Csak az élet képes okozó lenni."
Ezt talán bizonyítsd be, ha már ilyen biztosan állítod.
*
*
Végül, kérlek sorolj fel arra konkrét(!) példákat, ahol szerinted látszik az, hogy a világ tervezett!
*
*
Hiába mondanám hogy az élőlények túlnyomó többsége szimplán úgy néznek ki mintha tervezettek lennének.
Értem, *úgy néznek ki...*, de miért néznek úgy ki???
1, Ha egy adott élőlény/szerv kialakulását az evolúcióval meg lehet magyarázni (le lehet követni a kialakulásához vezető lépéseket) akkor miért kellene egy misztikus "tervező"-t feltételezni, aki nagysága és hatalmassága ellenére ugyanakkor a terveiben egy csomó hibát is elkövetett.
2, Ha az élőlények tervezettek lennének, akkor légy szíves datált a tervek megvalósítását, azaz fejtsd ki, mi módon működik a tervezett élőlények színre lépése. Folyamatosan készülnek az egyre újabb prototípusok, vagy egyszerre, már az első gyártás előtt elkészült az összes terv??
3, Végül, de nem utolsó sorban, kitérhetnél arra a cseppet sem elhanyagolható kérdésre, hogy szerinted ez a misztikus tervező mégis honnan származik, őt ki/mi hozta létre, ki volt az ő tervezője, milyen logika alapján tartod lehetségesnek a létezését???
*
*
de mutass már olyat, amikor egy bizonyított tudományos igazságról kiderült, hogy totális tévedés!
*
Egyetértesz abban, hogy lehet a tudomány is arra jut majd magasabb szinten, hogy a világ teremtett? Csak még ezt nem látja, de nincs kizárva?
Nincs ellentmondás.
Csak nem áll össze a fejedben.
Maradnék a "kisgyerek" példánál, számára (tegyük fel hogy édesszájú, mielőtt statisztikákkal jössz, hogy nem minden gyermek az 🙂 ) csak az a világ tökéletes, ahol minden nap csokit ehet, ha nem ez történik, akkor az a világ nem hibátlan, de kellenek korlátok, mert az ő szempontjai egy nagyon "alacsony szintű" szempont.
Ha így sem világos, akkor bontsd ki kérlek jobban, mert nem látok hamis állításokat abban amit írtam, de hátha csak én nem látom.
Válaszolnál a kérdésre?
"Némelyik kisgyerek szeretne minden nap csokit enni, számukra az a világ lenne a tökéletes, de valójában nem az a jó számukra, más szempontok alapján."
Ez nem válasz a kérdésre (önellentmondás a válaszodban).
TE írod:
ugyanakkor EZT is TE írod?
"... csak épp nem a mi szempontjainknak van alárendelve."
Nos akkor melyik igaz és melyik hamis a két állításod közül???
Nem akarsz válaszolni a kérdésre?
Egyetértesz abban, hogy lehet a tudomány is arra jut majd magasabb szinten, hogy a világ teremtett? Csak még ezt nem látja, de nincs kizárva?
Azt hiszem mostmár értem mit kifogásolsz. Korábban arról vitatkoztatok, hogy vajon hibás vagy hibátlan-e a teremtés, és direkt hibás vagy sem, stb. Nem olvastam vissza, biztosan nem pontosan idéztem, de ilyesmi volt a lényeg.
Erre szerettem volna reflektálni, hogy a mi szempontjaink nem objektívek annak megértésre hogy miért ilyen a teremtés, és hogy nincsenek benne hibák.
Az hogy egyes részei (itt utalok arra, hogy a tudomány is úgy gondolja, a világegyetem több mint 95%-a számunkra láthatatlanul, mérhetetlenül létezik, és körülvesz minket.) viszont a mi fejlődési szintünk számára vannak létrehozva, ez nyilván a saját véleményem, a saját megértésem, hiszen nincs jogom a Teremtő nevében szólni.
"Egyetértesz abban, hogy lehet a tudomány is arra jut majd magasabb szinten, hogy a világ teremtett? Csak még ezt nem látja, de nincs kizárva?"
A válaszom egyértelmű: Lehet, de MINDEN eddigi tudományos kutatás a világ természetes létrejöttét támasztja alá és egyetlen olyan tudományos kutatási eredmény sincs ami ennek ellent mondana, ezért szerintem a teremtett világ lehetősége csupán logikai.
Ez pont olyan, mint az, hogy agnosztikus ateistaként nem hiszem el a teista elképzeléseket (Isten létezését), DE bizonyítékok hiányában nem is tagadom a létezésének lehetőségét.
----
Értem, saját véleményed, de ennek ellenére kijelentetted például ezt:
Várom továbbra is az indoklást!
1, Mi bizonyítja, hogy ez egy létrehozott korlát?
2, Miért van szükség erre a korlátra?
3, Honnan tudod, hogy ez így van?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!