Mi a véleményetek erről a keresztény kritikai videóról?
Alapból teljesen igaza van abban, amit mond...
DE!
EZ a kereszténységnek csak az egyik értelmezése.
Simán lehet úgy is értelmezni, hogy nagyrészt előnyös és jó legyen.
Csak attól függ, hogy melyik vonását emelik ki.
Amúgy egy vallásban miféle logikát vagy igazságot várt?
Egy vallás esetleges és kitalált dolog. Minden vallás.
Én amúgy nem rosszindulatból írtam ki ezt a kérdést, szóval elnézést, ha valaki annak vette. Christopher Hitchens eléggé meggyőzően érvel, és érdekel mások mit gondolnak róla: ateisták, más vallásúak stb... a keresztények kommentjeit is várom, kíváncsi vagyok, milyen ellenérvet tudnak mondani.
Igen, a kereszténységet többféle módon lehet értelmezni.
Szerintem itt az a probléma, hogy ő hiper racionálisan áll neki a kérdésnek.
Így meg persze, hogy az jön ki, hogy teljesen értelmetlen az egész.
CSAKHOGY az ember alapvetően nem racionális lény, KÜLÖNÖSEN a hívők.
Így aztán bukik minden érve, mert az érvek a hívőket nem érdeklik, csak az érzéseik.
Azt már én is észrevettem, hogy a vallás inkább érzelmi alapú meggyőződés. De ha a hívők egy hitvitában vágyvezérelten érvelnek, a valláskritikus vitapartner pedig racionálisan, akkor a hitvitáknak nincs is értelme.
Érvelni akkor lehet, ha valaki felfogja az érvek értelmét és működését.
Például egy vallás ellen szerintem nem sokat ér úgy érvelni, hogy neked nem tetszik, vagy nem elfogadható... mert másnak meg igen. Itt konkrétan az van, hogy ha egy isten narcisztikus, és a teremtésének egész létezését ennek rendeli alá, akkor bizony ehhez kell alkalmazkodni, máshoz nem is lehet.
"Még a legegyszerűbb egysejtű élet is "
MIÉRT kell 5000-szer megcáfolt dolgokat újra és újra és újra és újra ismét előhozni?
"amelynél az egyes után 428 darab nulla áll"
Na igen: annak a valószínűsége, hogy az agyagból EGY lépésben ember keletkezik.
De mondta valaki, hogy ez így történt?
Szerinted itt mindenki ENNYIRE buta?
És ezek után csodálkozol, ha egyes hívőket komplett idiótáknak néznek?
Nyilvánvaló az írásodból, hogy nem értesz a biológiához, még gimnáziumi szinten sem, csak összeolvastál kreacionista írásokat. Bölcsebb lennél tehát, ha meghagyád ezt a területet azoknak, akik értenek hozzá. Számomra például kifejezetten ellenszenves, amikor a hívő teljesen laikus módon okoskodik biológiai témákban.
„A fehérjék DNS-kódrendszerének eredete rejtély. A genetikai kód nem a nyers kémia eredménye, hanem a riboszómában található bonyolult dekódoló mechanizmus eredménye. Minden élő sejtet a DNS-ben tárolt információ vezérel, amely átíródik az RNS-be és amelynek alapján fehérje készül. Ez egy nagyon bonyolult rendszer, és e három molekula közül bármelyik megkívánja a másik kettő létezését. A másolás sokkal pontosabb, mint amit a tiszta kémia kezelhetne – 10 milliárd másolatból csak kb. 1 hiba, mert léteznek szerkesztési /korrektúra- és hibabehatároló/ gépek, amelyek ismét kódolva vannak a DNS-ben. A DNS hordozza az információt, de nem képes hasznosítani, sőt még önmagát lemásolni sem, az RNS és fehérje segítsége nélkül. [Az RNAP felépítésére vonatkozó utasítások maguk is kódolva vannak a DNS-ben. De a DNS-t nem lehetett átírni az mRNS-be az RNAP kidolgozott mechanizmusa nélkül. Tehát a kód csak akkor fordítható le, ha a fordítás bizonyos termékeit használjuk.] Egy ilyen rendszernek teljesen működnie kell, mielőtt egyáltalán működhetne. Az üzenethez dekódoló és átviteli gép szükséges, amely maga is a tárolt ’üzenet’ része, maga is kódolt. Ez azt jelenti, hogy lehetetlen természetes változatokkal felépíteni apró változtatásokon. Ez ördögi kör a genetikai kód keletkezésének modelljének vagy elméletének megalkotására tett bármilyen kísérletre. Így a darwini evolúció még a kezdő blokkról sem kerülhetett le!” /Jonathan Sarfati kémikus/
Ezért az egész evolúciós biológia legfélelmetesebb problémája a genetikai kód eredete és fejlődése: az egyetemes rejtély. - [link]
Nekem meg az ellenszenves, hogy a magas orrodból folyik valami színtelen de nem szagtalan t.konyféle, amikkel másokat beteríteni kívánsz. Nézd már meg a szakirodalmat, mielőtt hosszű iááázzásba kezdesz itt ország világ előtt! Na mégis, ki lenne a komplett idióta?
Eleve egy értelmes ember nem is beszél DNS-ről az élet keletkezése kapcsán, mivel mindenki tudja, hogy az RNS indította el az életet.
Ahhoz pedig nem kell riboszóma, sem további RNS, sem fehérje, sem semmi más, mivel magától is működik, és ezen kívül PLUSZ - TUDJA magát is másolni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!