Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A kereszténység és iszlám...

A kereszténység és iszlám ellentétéből minimum egy (1) alkalommal még felégetik a Világot, mielőtt ez a két vallás örökre eltűnne?

Figyelt kérdés

2022. jún. 15. 16:05
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
0%

"Igen, teszed ezt elég gyakran."

Tehát akkor továbbra is behazudod hogy muszlimok az alkoholisták és részegesek, nem a keresztények?

"Érdekes, eddig nem volt mindegy kedves mohamedán."

Látom nem fogatad fel. Mindkét vallás követőinek megvan a helyes megnevezése. Legyen az bármelyik vallás követője vagy ateista, ezeket használja ha egy kis intelligenciával rendelkezik. Egy legalja hazug kereszténytől nem várok sokat és ahogy látom ennek megértése sem jött össze neked.

"Bizony nem, aki azt mondja, az hülye. Pontosan tudjuk, mikor és hogy jöttek be a magyarok."

Miért ne lennének a magyarok őslakosok? Ha egy nép több mint ezer éve egy helyen él szerinted nem tekintehető őslakosnak?

"Ha például a mohamedán áttérítették volna az Ibériai félsziget lakosságát, akkor az ott élő mohamedánok őslakosok lennének. De ilyet nem nagyon tettek, helyette a hódító mórok települtek be."

Mondtam példának a szlávokat akik közük sokan áttértek. Akkor ől sem őslakosok?

"Keresztény férfi a hited szerint elvehet muszlim nőt? Mert ugye itt pont ezen hümmögsz, csak a másik oldalról."

Persze hogy nem, de itt pont arról van szó hogy a magyar keresztény vezetés arra kötelezte a muszlim nőket hogy keresztény férfihoz menjenek feleségül. Ez is mutatja mennyire intoleránsak és emberetelenek a keresztények.

"Tehát akkor a Korán semmivel se különb ebben, mint az idézett vers Pál apostoltól."

Hogy ne lenne különb. Muszlim nők taníthatnak vallási területen is csak imám nem lehet.

"Amúgy női püspök van például az anglikánoknál és evangélikusoknál is."

Ha van is ilyen az ritka kivétel és náluk is a nagy többség féri. Ja és persze ellentétes a Bibliával.

"Olvasd már el, amit idéztél, ott van, hogy gyülekezetben."

A gyülekezet jelenthet bármilyen gyülekezetet. Itt nem csak vallási gyülekezetről van szó.

"Ebben nincs logika. Egyszerűen lemészárolták őket, majd a Bibliára akarták fogni. De mint írtam, a Bibliában nincs ilyen fajta büntetés."

Eddig arra a hadiszra hivatkoztál, most meg hogy megtudtad mit írt, nem tetszik és kitalálod a saját verziód? :)) A hazug keresztények márcsak ilyenek. A Bibliában pedig számos ilyen van. Idéztem Mózes esetét aki 3 ezer zsidót végeztetet ki. Azzal nincs problémád?

"Számomra ez eléggé tömegmészárlás."

Ez a hadisz nem hitelese de a kedvedért tegyük fel hogy igaz. Annyi történt hogy az a zsidó törzs árulást követett el és a csata közepén átálltak az ellenséghez amiért halálra ítélték a férfiakat. A Biblia viszont tele van sokal rosszabb tömegmészárlásokkal ahol Isten parancsára nőket gyerekeket és csecsemőket gyilkoltak le. Ezekkel nincs problémád? Ha muszlimok kivégzik az áruló katonákat az szerinted szörnyű tett, de a bibliai tömegmészárlások amikben nőket és gyerkkeket gyilkolnak le csak mert másban hisznek, az szerinted teljesen jogos és rendben van? Nem tudom sikerült-e érkézeltetnem az ordító önellentmondást amiben vagy ? :)))

2022. jún. 18. 22:06
 22/24 anonim ***** válasza:
94%

"Tehát akkor továbbra is behazudod hogy muszlimok az alkoholisták és részegesek, nem a keresztények?"

Igazából én ilyet nem mondtam, szerintem általában se a mohamedánok, se a keresztények nem részegesek, legalábbis akik tartják vallásukat. De nyugi, már mindenki hozzászokott, hogy hazug vagy :)

"Mindkét vallás követőinek megvan a helyes megnevezése."

Pontosan, ezért nem is értem, hogy mi a problémád. Egy sok-sok száz éves bevett magyar szót használok.

"Miért ne lennének a magyarok őslakosok?"

Ugye korábban azt a szót használtad, hogy "voltak". Látod, össze-vissza hazudozol, másítod korábbi állításaid.

"Mondtam példának a szlávokat akik közük sokan áttértek. Akkor ől sem őslakosok?"

Spanyolországban szlávok? Hol élsz te?

"Ez is mutatja mennyire intoleránsak és emberetelenek a keresztények."

Mármint a mohamedánok, akartad írni. Például mohamedán nő nem mehet hozzá keresztény férfihoz.

"Muszlim nők taníthatnak vallási területen is csak imám nem lehet."

Hát hittantanár is lehet nő, de ezek szerint a mohamedán nők akkor kiállhatnak a mecsetben és prédikálhatnak a férfiaknak is.

"A gyülekezet jelenthet bármilyen gyülekezetet. Itt nem csak vallási gyülekezetről van szó."

Te már csak tudod, még azt is jelentheti, amikor a mezőn gyülekeznek munkára :D

"Eddig arra a hadiszra hivatkoztál, most meg hogy megtudtad mit írt, nem tetszik és kitalálod a saját verziód? :))"

Eddig is tudtam, mivel már korábban is olvastam. Ez nem változtat a tényen, hogy a mohamedánok lemészároltak 700 zsidót.

"Ez a hadisz nem hitelese de a kedvedért tegyük fel hogy igaz."

Azt vettem észre, hogy neked egyetlen hadísz se hiteles, ami minimálisan negatív fényben tünteti fel vallásod. Az se zavar téged, ha nagyjából minden mohamedán elfogadja. Nem veszed észre ezt az ordító önellentmondást?

2022. jún. 18. 22:16
 23/24 anonim ***** válasza:
0%

"Igazából én ilyet nem mondtam, szerintem általában se a mohamedánok, se a keresztények nem részegesek, legalábbis akik tartják vallásukat. De nyugi, már mindenki hozzászokott, hogy hazug vagy"

De pont ezt akartad mondani. Szóval bökd ki szépen ha benézünk egy kocsmába keresztényeket vagy muszlimokat találunk ott? Egy keresztény simán lehet részeges, alkoholista hiszen a keresztény vallás engedi az alkoholfogyasztást sőt ösztönzi azzal hogy a bor Jézus vére. Az alkohol pedig egy rendíkvül veszélyes és nagyon könnyen függőséget okozó anyag és ezt a keresztény vallás engedi. Ilyen alapon akkor a kábítószert is engedi. Ez a te keresztény vallásod.

"Pontosan, ezért nem is értem, hogy mi a problémád. Egy sok-sok száz éves bevett magyar szót használok."

Ha valami többszáz éves akkor helyes is? :) Mivel nem sok eszed van, segítek. A válasz nem. Teljesen mindeggy mióta használják, ha valami tévesd az száz év múlva is téves lesz.

"Spanyolországban szlávok? Hol élsz te?"

Látom az értelmi fogyatkékosságod egyre jobban kezd előjönni. Hol írtam én olyat hogy Spanyolországban vannak szlávok? :) Azt írtam Európában sok szl

áttért az iszlámra. Akkor ők őslakosok vagy nem?

"Mármint a mohamedánok, akartad írni. Például mohamedán nő nem mehet hozzá keresztény férfihoz."

Ha ez intoleráns szerinted akkor a keresztények tette miszerint a muszlim nőknek keresztény férfihez kell kötelezően hozzámennie ezerszer inkább intoleráns.

"Hát hittantanár is lehet nő, de ezek szerint a mohamedán nők akkor kiállhatnak a mecsetben és prédikálhatnak a férfiaknak is."

Hittantanár nem lehet keresztény nő a Biblia szerint mert ahhoz iskolában tanulni kellene de a Biblia azt írja hogy a férjtől tanuljon a nő, így meg nem lehet tanár. Idézem újból a verset:

1Kor 14:34-35 " Hogyha pedig tanulni akarnak valamit, kérdezzék meg otthon az ő férjüket;

"Te már csak tudod, még azt is jelentheti, amikor a mezőn gyülekeznek munkára"

Mindenféle gyülekezetet jelenthet. Nem írja hogy vallási gyülekezetről van szó ls azt sem írja hogy más gyülekezetben megszólalhat.

"Eddig is tudtam, mivel már korábban is olvastam."

Látszik hogy fogalmad sincs róla. Te soha nem olvastad azt a hadiszt csak keresztény szennylapokat.

"Ez nem változtat a tényen, hogy a mohamedánok lemészároltak 700 zsidót."

Ahogy mondtam ha igaznak gondolod akkor azt is igaznak kell gondolnod hogy a Biblia alapján végezték ki őket mert ez áll a hadiszban.

"Azt vettem észre, hogy neked egyetlen hadísz se hiteles, ami minimálisan negatív fényben tünteti fel vallásod."

Ez nem igaz. Én azt nézem hadiszok esetében hogy ellentétes-e a Koránnal. Ez a hadisz már izz megbukik mert a Korán a hadifoglyok elengedését írja elő. Meg azt nézem hány forrás írja le. Ezt az eseményt csak egy ami szintén kizárja a hitelességet mert nagyon sokal leírták volna 700 ember kivégzését. Aztán egyetlen zsidó forrás sem írja le a kivégzést, ami szintén hiteltelenné teszi. Szóval amint látod én tudományos alapon vizsgálom nem úgy mint a te és a többi hazug keresztény.

"Az se zavar téged, ha nagyjából minden mohamedán elfogadja. Nem veszed észre ezt az ordító önellentmondást?"

Az is hazugság. Ez egy nem hiteles hadisz.

Miért nem válaszolsz a kérdéseimre? Azt kérdeztem ha ezt az eseményt elítéled akkor miért nem ítéled el a Bibliai tömegmészárlásokat. A Biblia tele van sokal rosszabb tömegmészárlásokkal ahol Isten parancsára nőket gyerekeket és csecsemőket gyilkoltak le. Ezekkel nincs problémád? Idéztem Mózes esetét aki 3 ezer zsidót végeztetet ki. Ezzel nincs problémád?

2022. jún. 19. 00:14
 24/24 anonim ***** válasza:
33%

"De pont ezt akartad mondani."

Értem, szóval nem mondtam, csak akartam :D

Kabaré vagy...

2022. jún. 19. 15:46
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!