Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A kereszténység és iszlám...

A kereszténység és iszlám ellentétéből minimum egy (1) alkalommal még felégetik a Világot, mielőtt ez a két vallás örökre eltűnne?

Figyelt kérdés

2022. jún. 15. 16:05
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
0%
Nem egy két városról beszélünk hanem általánosságban az iszlám világról és a kersztény világról. A helyzet az hogy a kereszténységet már rég bedarálta a világi rendszer és kedvére formálta. Te kereszténynek mondod magad de életmódodat tekintve semmiben nem különbözöl egy ateistától. Ha megkérdezik, azt mondod hiszel Istenben és néha betévedsz egy templomba jobb esetben és ennyi. A muszlimok életében viszont az iszlám a meghatározó és az élet minden területére érvényes. Az iszlám tanítása teljesen elentétes a hedonista, önző, mindenféle aberrációt hirdető materialista Nyugati kutúrával. Papíron a keresztény tanítások is ellentétesek ezzel de valójában a keresztény világ már elfogadta ezeket. Erre számos példát lehetne említeni. Például már keresztény templomokban adnak össze meleg párokat és a pápa is pozitívan nyilatkozott a meleg párkapcsolatokról. A kerestzénység ünnepei már csak a pénzről szólnak. a keresztény világban már nem érték a család. A paráznaság, házasságtörés hétköznapi dolog és ugye a Nyugati kultórában ez nem is büncselekmény.
2022. jún. 17. 21:27
 12/24 anonim ***** válasza:
73%

"Ha megkérdezik, azt mondod hiszel Istenben és néha betévedsz egy templomba jobb esetben és ennyi."

Te már csak tudod, hogy én miként élek, esetleg ismerjük egymást, hogy ilyen határozottan állítasz rólam egyébként hazugságokat?

"Például már keresztény templomokban adnak össze meleg párokat és a pápa is pozitívan nyilatkozott a meleg párkapcsolatokról."

Legfeljebb néhány protestáns templomban adnak össze, de nem túl sok helyen. A pápa erkölcsi értelemben nem nyilatkozott róla pozitívan, ne hazudozz mohamedán. Viszont abban teljesen igaza van, hogy meg kell a melegeknek is adni az emberi méltóságot, meg kell adni a jogot, hogy ők is úgy éljenek, ahogy akarnak.

Ellentétben az iszlám világgal, ahol a melegeket sokszor az utcára hurcolják és nyilvánosan, brutálisan agyonverik őket. Az elkövetőket pedig talán meg is ünneplik.

"A paráznaság, házasságtörés hétköznapi dolog és ugye a Nyugati kultórában ez nem is büncselekmény."

Te előszeretettel mosod össze a keresztényeket és úgy általában a nyugati embereket. Akkor mi is összemoshatjuk a mohamedán hitet a terrorizmussal?

Paráznaságról pedig olyan beszél, akinek a hamis próféta vezetője csak 9 feleséget birtokolt, miközben másoknak legfeljebb 4-et engedett meg.

2022. jún. 17. 22:03
 13/24 anonim ***** válasza:
0%

"Te már csak tudod, hogy én miként élek, esetleg ismerjük egymást, hogy ilyen határozottan állítasz rólam egyébként hazugságokat?"

Miért nem így élsz? Behazudod hogy nem így élsz? Nem kell tudnom rólad semmit. Én az átlag keresztényt írtam le.

"Legfeljebb néhány protestáns templomban adnak össze, de nem túl sok helyen."

Nem néhány templomról van szó. Folyamatosan egyre több helyen szóval ez egy tendencia. Szerintem néhány évtized és teljesen normális, hétköznapi lesz keresztények számára hogy meleg párokat adnak össze tempolmban.

"A pápa erkölcsi értelemben nem nyilatkozott róla pozitívan, ne hazudozz mohamedán."

Nem hazudozok és nem vagyok mohamedán. Ti keresztények hazudoztok és még annyi eszed sincs hogy tudd, nem létezik ilyen hogy mohamedán. A pápa pedig azt mondta az azonos nemű párok számára lehetővé kell tenni a bejegyzett élettársi kapcsolatot. Ez azt jelenti hogy a katolikus egyház támogatja hogy hivatalosan is eggyütt éljenek a meleg párok.

"Viszont abban teljesen igaza van, hogy meg kell a melegeknek is adni az emberi méltóságot, meg kell adni a jogot, hogy ők is úgy éljenek, ahogy akarnak."

Ennek a pápai nyilatkozatnak semi köze a melegek emberi méltóságához. Itt arról van szó hogy a pápa áldását adta rá és jogilag elismerte a melegek együttélését.

"Ellentétben az iszlám világgal, ahol a melegeket sokszor az utcára hurcolják és nyilvánosan, brutálisan agyonverik őket. Az elkövetőket pedig talán meg is ünneplik."

Ez pedig egy tipikus keresztény hazugság. Hol láttál te ilyet sok helyen?

"Te előszeretettel mosod össze a keresztényeket és úgy általában a nyugati embereket."

Mit mosok össze? Nyugati kultúrában a paráznaság, házasságtörés nem jogi kategória. Nem tekintik bűncselekmények. A keresztények számára pedig ez a mérvadó ezért ennyire elterjedet keresztények körében a a paráznaság, házasságtörés.

"Akkor mi is összemoshatjuk a mohamedán hitet a terrorizmussal?"

A keresztények iszlámellenes gyülöletkeltő propagandájának fő pontja az hogy egyenlőséget tesznek a muszlimok és a terroristák között. A háttérben persze keresztények hozták létre ezeket az iszlamista terrorszervezeteket. Szóval ez nem kérdés. Ti kersztények összemossátok mert mással nem tudjátok kritizálni az iszlámot csak ilyen hazugságokkal.

"Paráznaságról pedig olyan beszél, akinek a hamis próféta vezetője csak 9 feleséget birtokolt, miközben másoknak legfeljebb 4-et engedett meg."

Paráznaság semiképpen sem lehet mivel házasságot kötöttek, tehát a feleségei voltak, a Korán pedig külön írja hogy a prófétának meg lett engedve hogy több legyen mint négy feleség. Persze a keresztények azt képzelik az iszlám többnejűséggel kapcsolatban hogy a férfiak szexuális vágyait elégíti ki, mert a kerestzények magukból indulnak ki. Valójában az iszlámban a többnejűségnek szociális funkciója van ami a nehéz helyzetben lévő nők megsegítése. Mohamed próféta feleségeinek a többsége is özvegy volt. Egyébként a Biblia engedi a többnejűséget felső korlát nélkül, csak a kerestzények ezt tagadják. Még a saját Bibliátokat is megtagadjátok.

2022. jún. 17. 23:02
 14/24 anonim ***** válasza:
64%

"Miért nem így élsz? Behazudod hogy nem így élsz?"

Nem, de te biztos magadból indultál ki, mert folyton a kocsmákat járod és minden héten berúgsz.

"Szerintem néhány évtized és teljesen normális, hétköznapi lesz"

Úgy látszik, hogy a mohamedánok már jósok is itt. Nálunk a jóslás bűnnek számít. Érdekes.

"Nem hazudozok és nem vagyok mohamedán. Ti keresztények hazudoztok és még annyi eszed sincs hogy tudd, nem létezik ilyen hogy mohamedán."

Hogyne létezne, a hamis próféta Mohamed követői a mohamedánok. Közismert magyar szó, már sok évszázada létezik.

"A pápa pedig azt mondta az azonos nemű párok számára lehetővé kell tenni a bejegyzett élettársi kapcsolatot. Ez azt jelenti hogy a katolikus egyház támogatja hogy hivatalosan is eggyütt éljenek a meleg párok."

A polgári jogokról beszélt, kis alattomos. De azt is hangsúlyozta, hogy egyházilag nem lehet és sose lesz lehetséges.

"Itt arról van szó hogy a pápa áldását adta rá és jogilag elismerte a melegek együttélését."

Továbbra is hazudsz mohamedán, a pápa kifejezetten kiemelte, hogy megáldani se lehet a meleg párokat.

"Ez pedig egy tipikus keresztény hazugság. Hol láttál te ilyet sok helyen?"

Tagadod, hogy lenne? Keress rá, mert még a nyugati hírekbe is kerültek ilyen esetek.

"A keresztények iszlámellenes gyülöletkeltő propagandájának fő pontja az hogy egyenlőséget tesznek a muszlimok és a terroristák között."

A te keresztényellenes, gyűlöletkeltő propagandád lényege, hogy összemosod a kereszténységet az amúgy szabados nyugati világgal.

Egyébként nem csak nyugaton vannak keresztények, például még élnek az iszlám fenyegetés alatt is elnyomva. Ők is szabadosan élnek akkor? Hiszen keresztények.

"Paráznaság semiképpen sem lehet mivel házasságot kötöttek, tehát a feleségei voltak, a Korán pedig külön írja hogy a prófétának meg lett engedve hogy több legyen mint négy feleség."

Tehát magának megengedte a hamis, csak másoknak tiltotta.

"Valójában az iszlámban a többnejűségnek szociális funkciója van ami a nehéz helyzetben lévő nők megsegítése."

Persze, mert pénzt vagy védelmet nem kaphattak, csak ha ágyasai lettek a hamisnak.

2022. jún. 17. 23:12
 15/24 anonim ***** válasza:
0%

"Nem, de te biztos magadból indultál ki, mert folyton a kocsmákat járod és minden héten berúgsz."

Az iszlám tiltja az alkoholfogyasztást, a keresztény vallás viszont engedi. Te mégis a muszlimokat rágalmazod azzal hogy berugnak a kocsmában. Szerinted kik járnak kocsmába? A muszlimok vagy kersztények? Mondjuk kapásból nem is létezik olyan kocsma az iszlám országokban, de egy hazug keresztényt ez nem zavaar. Megint bizonyítottad hogy keresztények szemrebbenés nélkül hazudoznak, rágalmaznak. Csak Magyarországon 1 millió az alkoholisták száma.

"Úgy látszik, hogy a mohamedánok már jósok is itt. Nálunk a jóslás bűnnek számít. Érdekes."

Ennek mi köze a jósláshoz? Protestáns egyházak már összeadják a meleg párokat, a pápa pedig jogilag elismerte a melegek bejegyzett élettársi kapcsolatát. Ebből egyértelműen következik hogy a keresztény egyházak a világi hatalmak pincsikutyái akik úgy ugrálnak ahogy ők fütyülnek és nemsokára teljesen normális, hétköznapi lesz keresztények számára hogy melegeket adnak össze templomokban.

"Hogyne létezne, a hamis próféta Mohamed követői a mohamedánok. Közismert magyar szó, már sok évszázada létezik."

Ez egy téves megnevezés. Olyan mintha a keresztényekre azt mondanák hogy jézusisták vagy hasonló. Tapasztalataim szerint a legbutább, legműveletlenebb keresztények hasznáják a mohamedán kifejezést. Mivel te is ezt használod, így nem volt nehéz belőni hogy te is a legműveletlenebb keresztények közül való vagy.

"A polgári jogokról beszélt, kis alattomos. De azt is hangsúlyozta, hogy egyházilag nem lehet és sose lesz lehetséges."

Én vagyok alattomos? Ti keresztények támogatjátok a homoszexuális kapcsolatokat és ha erre felhívom a figyelmed, azt monod én vagyok alattomos? :) A pápa jogilag elismerte a melegek bejegyzett élettársi kapcsolatát.

"Továbbra is hazudsz mohamedán, a pápa kifejezetten kiemelte, hogy megáldani se lehet a meleg párokat."

Ha jogilag elismeri azzal meg is áldja. Azt kellett volna monadnia hogy jogilag nem ismeri el a bejegyzett élettársi kapcsolatot. Ettől még két meleg élhet együtt, ebbe nem szólhat bele at egyház, de ha jogilag elismeri azzal támogatja. Egyébként eléggé közismert hogy a katolikus egyházban sok papnak van homoszexuális kapcsolata így várható volt hogy előbb utóbb támogatni fogják.

"Tagadod, hogy lenne? Keress rá, mert még a nyugati hírekbe is kerültek ilyen esetek."

Te állítottad hogy sok ilyen van. Akkor bizonyítsd. Amig nem bizonyítod addig rágalom marad.

"A te keresztényellenes, gyűlöletkeltő propagandád lényege, hogy összemosod a kereszténységet az amúgy szabados nyugati világgal."

Mert nincs semmi különbség a kettő között. Áruld már el te miben különbözöl egy ateistától? Azt mondod hiszel Istenben és szökőévente betévedsz egy templomba. Ezen kívül valami?

"Egyébként nem csak nyugaton vannak keresztények, például még élnek az iszlám fenyegetés alatt is elnyomva. Ők is szabadosan élnek akkor? Hiszen keresztények."

A közel keleti keresztények nem élnek elnyomva. Ők maguk nyilatkoztak úgy hogy a muszlim államok megvédik őket. Még ma is 15-20 millió őslakos keresztény él a közel keleten mig Európában a keresztények szinte az összes őslakos muszlimot kiirtották. Ez minden elmond. Az ISIS pedig a keresztények műve.

"Tehát magának megengedte a hamis, csak másoknak tiltotta."

Az iszlámban a többenjűség kötelezetséget jelent mert ezzel vállalják hogy gondoskodnak róluk, nem a szexuális vagyak kielégítését. A keresztény vallás tárgynak, tulajdonnak tekinti a nőt, ezért nem vagy képes te sem felfogni. A Nyugati kultúra pedig szexuális eszköznek tekinti a nőt amit a keresztények is átvettek. Tehát azzal hogy Mohamed prófétának több felesége lehetett mint 4 azzal nagyobb kötelezettséget vállalat.

"Persze, mert pénzt vagy védelmet nem kaphattak, csak ha ágyasai lettek a hamisnak."

Te miről beszélsz? Látszik hogy fogalmad sincs az iszlámról csak hazudozol. Az iszlám 5 pillérének ergyike a szegények kötelező anyagi támogatása, továbbá a Korán előírja hogy ha a muszlimok ellenségei kérnek védelmet a muszlimoktól akkor nekik is megkell adni. Szóval egy hazug rágalmazó keresztény vagy.

2022. jún. 18. 13:07
 16/24 anonim ***** válasza:
70%

"Mondjuk kapásból nem is létezik olyan kocsma az iszlám országokban, de egy hazug keresztényt ez nem zavaar."

Értem, ezek szerint te iszlám országban élsz, és csak azért nem jársz, mert ott nincs kocsma. Mellesleg van kocsma ott is, Irakban egész biztos, a többi iszlám országot nem tudom, te biztos már mindbe jártál.

"Olyan mintha a keresztényekre azt mondanák hogy jézusisták vagy hasonló."

Látod, ennyire hülye vagy. A keresztény egy görögből magyarosított szó, azt jelenti, hogy krisztusi, Krisztust követő.

Te mohamedán vagy, mert Mohamed hamis prófétát követed.

" Áruld már el te miben különbözöl egy ateistától? Azt mondod hiszel Istenben és szökőévente betévedsz egy templomba."

Megfigyelsz esetleg? Vagy honnan tudod, hogy én milyen gyakran járok templomba? Nem véletlenül írtam, hogy te kocsmát milyen gyakran látogatsz. De látom, hogy sötét elméden nem jött át.

"Még ma is 15-20 millió őslakos keresztény él a közel keleten mig Európában a keresztények szinte az összes őslakos muszlimot kiirtották."

Európába sose voltak őslakos muszlimok, csak hódítás útján telepedtek meg.

Közel-Kelet őslakos lakossága túlnyomó részben keresztény volt, mára talán 1%-ot se éri el számuk. Még száz éve is többször annyi keresztény élt ott, mint ma.

" A keresztény vallás tárgynak, tulajdonnak tekinti a nőt, ezért nem vagy képes te sem felfogni."

Mondja ezt a mohamedán, akinek vallásában két nő szava ér fel egy férfi szavával. Ezt pedig korábbi kérdés kapcsán a Koránból is idézték. A kereszténységben a férfi és nő egyenlő, az iszlámban kecskéért és tevéért veszik őket ma is sok helyen.

"továbbá a Korán előírja hogy ha a muszlimok ellenségei kérnek védelmet a muszlimoktól akkor nekik is megkell adni"

Azért fejeztek le például 700 zsidót Mohamed idejében.

2022. jún. 18. 14:53
 17/24 anonim ***** válasza:
0%

"Értem, ezek szerint te iszlám országban élsz, és csak azért nem jársz, mert ott nincs kocsma. Mellesleg van kocsma ott is, Irakban egész biztos, a többi iszlám országot nem tudom, te biztos már mindbe jártál."

Látom továbbra is csak rágalmazásra vagy képes. Mondjuk nem csoda mert keresztények csak hazugságokkal, rágalmazással tudják kritizálni az iszlámot. Irakban elég sok a keresztény ezért lehet néhány kocsma de keresztény országokban kb minden sarkon van egy kocsma ahova nyilván keresztények járnak többségében. És persze az alkohol ugye a keresztény szertartások része és az szimbolizálja Jézus vérét amit a keresztények megisznak ami kannibalizmus de ez más történet. Lényeg hogy az alkohol a keresztény szertartások alapja.

"Látod, ennyire hülye vagy. A keresztény egy görögből magyarosított szó, azt jelenti, hogy krisztusi, Krisztust követő."

De mégsem Jézusitának nevezik a keresztényeket. Én például ugy nevezem a kerseztényeket ahogy ők definiálják magukat. Te viszont annyira primitív vagy hogy azt sem tudtad a mohamedán egy téves megnevezés.

"Megfigyelsz esetleg? Vagy honnan tudod, hogy én milyen gyakran járok templomba? Nem véletlenül írtam, hogy te kocsmát milyen gyakran látogatsz. De látom, hogy sötét elméden nem jött át."

Ahogy mondtam a hozzzászólásaidból kiderült hogy a legalja keresztények közül való vagy azok meg semmiben nem különböznek az ateistáktól. Sőt, atistáktól nem is hallottam a mohamedán megnevezést, mert vannak annyira műveltek hogy tudják, muszlim a helyes megnevezés.

"Európába sose voltak őslakos muszlimok, csak hódítás útján telepedtek meg."

Ez egy tipikus keresztény hazugság. Nem is kell messzire menni. A honfoglaló magyarok között voltak muszlimok is és az árpádház királyok idején fontos szerepük volt Magyarországon de idővel a keresztények üldözni kezték őket. Persze ezt a keresztények megpróbálják eltitkolni. A szlávok között is sokan áttértek az iszlámra a szlávok pedig őslakosok. Spanyolországban is 700 évig éltek muszlimok, ennyi idő alatt pedig őslakosnak tekinthetőek, ahogy a törökök is.

"Közel-Kelet őslakos lakossága túlnyomó részben keresztény volt, mára talán 1%-ot se éri el számuk. Még száz éve is többször annyi keresztény élt ott, mint ma."

Szintén hazugság. Nyilván országonként változó de például Egyiptomban 10% a keresztények aránya. Spanolországban 0% az őslakos muszlomok száma pedig 700 évig éltek ott. Kelet-Európában is a legtöbb országban nem éri el a 10%-ot az őslakos muszlimok száma.

"Mondja ezt a mohamedán, akinek vallásában két nő szava ér fel egy férfi szavával. Ezt pedig korábbi kérdés kapcsán a Koránból is idézték."

Ez egy hazugság. Az a vers kizárólag az adóságügyletek tanuskodására vonatkozik ahol azt írja inkább férfiak tanuskodjanak hogy védjék a nőket.

"A kereszténységben a férfi és nő egyenlő,"

Hát ezen jót nevettem :) Mutatok néhány verset a Bibliából ami a nőkre vonatkozik:

Mózes 4 31:17-18. Tüstént öljétek meg az összes fiúgyermeket, s ugyanígy öljétek meg az összes olyan asszonyt is, aki már volt együtt férfival. De a fiatal lányokat, akik még nem voltak együtt férfival, hagyjátok magatoknak életben."

Azt írja a szűz lányokat megtarthatták meguknak szexrabszolgának.

1.Timóteus 2:11-15 Az asszony csendességben tanuljon teljes engedelmességgel. A tanítást pedig nem engedem meg az asszonynak, sem hogy a férfin uralkodjék, hanem legyen csendességben. Mert Ádám teremtetett elsőnek, azután Éva. És Ádám nem csalattatott meg, hanem az asszony megcsalattatván, bűnbe esett: Mindazonáltal megtartatik a gyermekszüléskor, ha megmaradnak a hitben és szeretetben, és a szent életben mértékletességgel.

Itt azt írja a Biblia hogy a nő kussoljon. Meg azt hogy a nő nem taíthat, legyen csendben. Aztán azt hogy Ádám az első Éva a második, magyarul a nő a második és a nő a felelős a bűnbeesésért. Egyedül gyerekszülésre jó a nő. És te behazudod hogy a kereszténységben a férfi és nő egyenlő :)))

"az iszlámban kecskéért és tevéért veszik őket ma is sok helyen"

Szintén keresztény hazugság. Nincs ilyen az iszlámban.

"Azért fejeztek le például 700 zsidót Mohamed idejében."

Ebből is az látszik hogy hazug vagy és tudatlan, mert az a hadisz úgy szól hogy a Biblia alapján ítélték halálra a zsidókat és nem az iszlám szerint, szóval elég nagy öngól ha erre a hadiszra hivatkozol :)))

2022. jún. 18. 15:59
 18/24 anonim ***** válasza:
70%

"Irakban elég sok a keresztény ezért lehet néhány kocsma"

Tehát akkor korábban hazudtál, ugye mindig lebuksz.

"De mégsem Jézusitának nevezik a keresztényeket. Én például ugy nevezem a kerseztényeket ahogy ők definiálják magukat. Te viszont annyira primitív vagy hogy azt sem tudtad a mohamedán egy téves megnevezés."

Nevezhetsz engem "jézusitának" is, nem zavar. A mohamedán pedig egy több évszázada létező, hivatalosan elfogadott magyar elnevezés rátok. Ha megnézel 5-600 éve magyar írásokat, abban is szerepel, természetesen az akkori formájában.

"A honfoglaló magyarok között voltak muszlimok is és az árpádház királyok idején fontos szerepük volt Magyarországon de idővel a keresztények üldözni kezték őket."

Akkor ezek szerint ők se voltak őslakosok.

Amúgy hol vannak erről az írásos források, hogy a magyarok elüldözték őket?

"Spanolországban 0% az őslakos muszlomok száma"

Igazából az lenne a világ csodája, ha 0%-tól nagyobb lenne arányuk, mivel ott megszállók voltak, nem volt őslakos muszlim lakosság.

"Az a vers kizárólag az adóságügyletek tanuskodására vonatkozik"

Én más témában is olvastam korábban ilyen verset, ha lesz időm, kikeresem. De teljesen mindegy, hogy milyen téma, egy nő szava fele annyit ér, mint egy férfié.

"Itt azt írja a Biblia hogy a nő kussoljon. Meg azt hogy a nő nem taíthat, legyen csendben."

Hány női imám van? Na mesélj csak kedves mohamedán :)

Mert a Biblia itt csak a gyülekezeti rendről szól.

"Szintén keresztény hazugság. Nincs ilyen az iszlámban."

Hogyne lenne. Ne tagadd le a valóságot.

"Ebből is az látszik hogy hazug vagy és tudatlan, mert az a hadisz úgy szól hogy a Biblia alapján ítélték halálra a zsidókat és nem az iszlám szerint, szóval elég nagy öngól ha erre a hadiszra hivatkozol :)))"

Teljesen mindegy, hogy mi alapján ítélték halálra. Mellesleg a Biblia alapján biztos nem, mert abban nem szerepel lefejezés sehol. A lényeg itt az, hogy 700 zsidó férfit mészároltak le.

2022. jún. 18. 18:39
 19/24 anonim ***** válasza:
0%

"Tehát akkor korábban hazudtál, ugye mindig lebuksz."

Én hazudtam? Te azt állítopttad hogy muszlimok az alkoholisták meg részegesek miközben a keresztény világban van minden sarkon egy kocsma tele keresztényekkel. Persze köztudott hogy az alkoholizmus a keresztény világ probléméjá. Ezek mind téged nem érdekelnek és behazudod hogy muszlimok az alkoholisták és erre a bizonyítékod hogy Irakban van néhány kocsma. Ezért mondom hogy a legalja keresztény vagy.

"Nevezhetsz engem "jézusitának" is, nem zavar. A mohamedán pedig egy több évszázada létező, hivatalosan elfogadott magyar elnevezés rátok. Ha megnézel 5-600 éve magyar írásokat, abban is szerepel, természetesen az akkori formájában."

Teljsen mindegy. A te vallásod követőít kereszténynek nevezik helyesen az én vallásom követőit pedig muszlimnak. Aki nem ezeket használja az tudatlan ostoba. Ennyire egyszerű.

"Akkor ezek szerint ők se voltak őslakosok."

Akkor a te logikád szerint a magyarok sem voltak őslakosok Európában. A kereszténység is egy közel keleten kialakult vallás tehát akkor a keresztények sem ősdlakosok Európában.

"Amúgy hol vannak erről az írásos források, hogy a magyarok elüldözték őket?"

Sok írásos nyoma van. Még az aranybullában is szerepel hogy muszlim nem lehet vezető pozicióban. Aztán olyan törvényeket hoztak hogy nem építhettek mecsetet hanem templomot, a muszlim nőknek keresztény férfihoz kellett hozzámenni stb.

"Igazából az lenne a világ csodája, ha 0%-tól nagyobb lenne arányuk, mivel ott megszállók voltak, nem volt őslakos muszlim lakosság."

Ilyen alapon a magyarok is megszállók voltak. Akkor a magyarok sem őslakók Európában?

"Én más témában is olvastam korábban ilyen verset, ha lesz időm, kikeresem."

Olvastad persze :) A Koránban biztos nem. Inkább valami keresztény szennylapon.

"De teljesen mindegy, hogy milyen téma, egy nő szava fele annyit ér, mint egy férfié."

Ez pedig a keresztények hazugsága. Ahogy mondtam az a vers kizárólag az adóságügyletek tanuskodására vonatkozik és elsődlegesen azt írja csak férfiak tanuskodjanak, hogy védje a nőket. Csak ha nincs két férfi akkor tanuskodhatnak nők és azért kettő mert nem foglalkoztak a nők ilyesmivel.

"Hány női imám van?"

Nincs női imám. Miért női pápa, érsek, püspük, stb hány van? Egyébként is az iszlám szerint a nők taníthatnak, a Biblia meg azt írja a nő kussoljon és nem taníthat semmit.

"Mert a Biblia itt csak a gyülekezeti rendről szól."

Nem csak a gyülekezeti rendről szól. Itt egy másik vers:

1Kor 14:34-35 "A ti asszonyaitok hallgassanak a gyülekezetekben, mert nincsen megengedve nékik, hogy szóljanak; hanem engedelmesek legyenek, a mint a törvény is mondja. Hogyha pedig tanulni akarnak valamit, kérdezzék meg otthon az ő férjüket;

Szóval a Biblia szerint a nő nem is tanulhat. A férjét kell kérdeznie.

"Hogyne lenne. Ne tagadd le a valóságot."

Akkor idézd a Koránból. Ha nem tudsz ilyet idézni akkor aljas hazudozó vagy.

"Teljesen mindegy, hogy mi alapján ítélték halálra."

Mi az hogy mindegy? Pont ez a lényeg. Egyébként az a hadisz nem hiteles de ha te hitelesnek tekinted akkor azt is hitelesnek kell tekintened hogy a Biblia alapján végezték ki a zsidókat.

"Mellesleg a Biblia alapján biztos nem, mert abban nem szerepel lefejezés sehol. A lényeg itt az, hogy 700 zsidó férfit mészároltak le."

Egyrészt a hadisz nem ír lefejezésről. Másrészt akkor a saját Bibliádat sem ismered. Ugyanis a Biblia tele van tömegmászárlással. Még a csecsemők legyilkolását is megparancsolja a Biblia. Például Mózes 3 ezer zsidó kivégzésére adott parancsot:

Mózes 2. könyve, a kivonulásról 32:27-28 Ő pedig ezt mondta nekik: Így szól az ÚR, Izráel Istene: Kössetek mindnyájan kardot az oldalatokra, járjátok be a tábort keresztül-kasul egyik kaputól a másikig, és gyilkoljatok le testvért, barátot és rokont! Lévi fiai Mózes parancsa szerint cselekedtek, és elesett azon a napon a népből mintegy háromezer ember.

2022. jún. 18. 20:17
 20/24 anonim ***** válasza:
94%

"Én hazudtam?"

Igen, teszed ezt elég gyakran.

"Teljsen mindegy."

Érdekes, eddig nem volt mindegy kedves mohamedán.

"Akkor a te logikád szerint a magyarok sem voltak őslakosok Európában."

Bizony nem, aki azt mondja, az hülye. Pontosan tudjuk, mikor és hogy jöttek be a magyarok. Sőt képzeld, még csak keresztények se voltak. Mert ugye itt nem népekről volt szó, hanem vallásokról. Ha például a mohamedán áttérítették volna az Ibériai félsziget lakosságát, akkor az ott élő mohamedánok őslakosok lennének. De ilyet nem nagyon tettek, helyette a hódító mórok települtek be.

"Aztán olyan törvényeket hoztak hogy nem építhettek mecsetet hanem templomot, a muszlim nőknek keresztény férfihoz kellett hozzámenni stb."

Keresztény férfi a hited szerint elvehet muszlim nőt? Mert ugye itt pont ezen hümmögsz, csak a másik oldalról.

"Nincs női imám."

Tehát akkor a Korán semmivel se különb ebben, mint az idézett vers Pál apostoltól. Amúgy női püspök van például az anglikánoknál és evangélikusoknál is.

"Nem csak a gyülekezeti rendről szól. Itt egy másik vers:"

Olvasd már el, amit idéztél, ott van, hogy gyülekezetben.

"Mi az hogy mindegy? Pont ez a lényeg. Egyébként az a hadisz nem hiteles de ha te hitelesnek tekinted akkor azt is hitelesnek kell tekintened hogy a Biblia alapján végezték ki a zsidókat."

Ebben nincs logika. Egyszerűen lemészárolták őket, majd a Bibliára akarták fogni. De mint írtam, a Bibliában nincs ilyen fajta büntetés.

Számomra ez eléggé tömegmészárlás.

2022. jún. 18. 21:31
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!