A zsidó vallás/judaizmus kirekesztő jellegű?
Menj el Izraelbe és figyeld, hogy a nem-zsidók ki vannak-e rekesztve.
Megsúgom: nincsenek kirekesztve.
4
Sajnos nem sikerült értelmezned a kérdést...
Idézet a Bibliából:
48 És ha jövevény tartózkodik nálad, és páskhát akarna készíteni az Úrnak: metéltessék körűl minden férfia, és úgy foghat annak készítéséhez, és legyen olyan, mint az országnak szülötte. Egy körűlmetéletlen se egyék abból.
49 Egy törvénye legyen az ott születettnek és a jövevénynek, aki közöttetek tartózkodik.
21 A jövevényen ne hatalmaskodjál, és ne nyomorgasd azt, mert jövevények voltatok Égyiptom földén.
22 Egy özvegyet vagy árvát se nyomorítsatok meg.
23 Ha nyomorgatod azt, és hozzám kiált, meghallgatom az ő kiáltását.
(Biblia)
34 Olyan legyen néktek a jövevény, aki nálatok tartózkodik, mintha közületek való benszülött volna, és szeressed azt mint magadat, mert jövevények voltatok Égyiptom földén. Én vagyok az Úr, a ti Istenetek.
(Biblia)
Én ki lettem rekesztve. Mikor kértem, hogy részt vehetek-e egy istentiszteleten, akkor azt mondta a zsidó vallású ember, akkor elutasított valami olyasmi indokkal, hogy az szent alkalom vagy mi.
Akkoriban keresztény voltam, és elmondtam az egyik hittestvéremnek a gyülekezetbe, mire ő viccesen azt mondta, hogy akkor én szentségtelen vagyok. xD Jó vicc, de ha belegondolunk, lehet tényleg valami ilyesmit gondolt rólam az a zsidó ember.
Na, persze hozzáteszem, hogy egy ember alapján nem vonok le következtetést, ebből nem tudom, hogy kirekesztőek-e vagy sem. Vagy ő, vagy az, akivel előtte beszéltem, mondott valami olyasmit, hogy volt kívülállóknak is alkalom.
De talán nehezebb bejutni egy zsidó istentiszteletre, mint egy katolikus misére.
#9 voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!