Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Nem gondoljátok a zsidó...

Nem gondoljátok a zsidó vallást kirekesztőnek, a nemzsidók szemszögéből nézve?

Figyelt kérdés

Ha vallásos keresztényként mondanám a zsidóknak, hogy figyeljetek ide a Jó(Isten), valószínűleg nem egy haragvó, gyilkos, erőszakos Isten, lehet tudatlannak minősítenének. Mert én kb. ha mondjuk elolvasom a héber bibliát(Ószövetséget) ezt látom.

De szerintem a keresztények Ószövetsége sem egyezik meg a héber bibliával ugye? Mert ugye a Tanakh több könyvből áll. De az állításaimat konkrétan le se tudom ellenőrizni, mert nem tudok héberül, előfordulhat, hogy a zsidók nem is azt olvassák a héber bibliában amit, én az ószövetségben. Tehát lehet, hogy eleve hamis bibliát olvasunk. Erről találtam is érdekes "bizonyítékot"

[link]

Én látva az Ószövetség erőszakosságát, azt mondom hogy ebből nem kérek, és nem lepődök meg a talmud azon tanításai fölött sem amelyek szerint a nemzsidók alsóbbrendű lények, mint a zsidók. Persze ezen fordítások hitelességét, nem tudom leellenőrizni, mivel nem tudok héberül. A zsidóknak pedig nem hiszek, mert ha ők tudnak akkor akkor érthető okokból titkolják ezeket a dolgokat.

Még hozzá kell tennem, hogy újszövetség is gyakran hivatkozik az ószövetségre. Talán az egészet azért hozták így létre(meghamisították), hogy azt higyjék a keresztények, hogy az ő vallásuk a zsidó vallásból származik, és így kiszolgáltatottá tegyék őket. Én most erre gondolok.

Persze mondhatjuk, hogy azon talmudfordítások amelyek a nemzsidókat alsóbbrendűnek minősítik, csupán "antiszemita" hamisítványok, bizonyára a szerző eleve "romlott" erkölcsi állapotú volt, vagy gyűlöletet akart kelteni, inkább olvasuk a rabbi(Raj Tamás) által nemzsidóknak készített magyar talmudfordítást.

De ha ezek a talmudfordítások, tényleg csak antiszemita, hamisítványok lennének akkor, mi ez a Magyaroszágon bevezetett Stop Só program, ami garantáltan csak a nemzsidók egészségét rontja le, hiszen van a talmudnak egy érdekes tanítása. "A betegség alatt, az epét kell érteni, mivel 83 fajta betegségnek van kitéve, mindezt elűzi egy sóskenyér és rá egy korsó víz" Ki nem találjátok Tejfalussy Andrástól tudom.

És ezt le sem tagadhatja egyetlen zsidó sem, mert benne van a soncino fordításban is. Meg azt sem mondhatják, hogy a kontextusból kiragadott szöveg meghamisítja a dolgokat, mert szó szerint így van leírva(a soncino fordításban is www.halakhah.com).

Szóval ha zsidó beteg sóskenyeret eszik, és ők ezt a gyógymódot eltitkolják.

Persze nem csodálkozok azon, hogy ezekután Max Gerzson(akinek a náci németországból is el kellett menekülnie, talán ezért késett ennyit az egészséfrontó gyógydiéta fejlesztése?) és családja a rákbetegséget sómentes diétával akarja gyógyítáni. Tehát pont az ellenkezőjét tanácsolja, ami a talmudban van.

Én úgy gondolom, hogy a Jó(Isten) nem akarná, tönkretenni a nemzsidók egészségét. És szerintem az is kirekesztés, ha Magyarországon csak a zsidók lehetnek egészségesek, míg a nemzsidók elől ezt a gyógymódot titkolni kell, sőt pont az ellenkezőjét kell állítani lásd max gerzson.

Mit is mondott Jézus a keresztényeknek:

Ti vagytok a föld sója. Ha a só ízét veszti, ugyan mivel sózzák meg? Nem való egyébre, mint hogy kidobják, s az emberek eltapossák.

A só jó. De ha a só elveszti ízét, mivel ízesítik meg? Legyen bennetek só, és éljetek békében egymással.”

A só hasznos. De ha a só elveszti az ízét, mivel ízesítik meg?

Persze őt kereztrefeszítették, de már értem hogy miért. Talán nem jók a katolikus vallás elgondolásai.

És szándékosan összemosták a keresztény vallást a zsidó vallással.

2016. márc. 15. 18:09
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
68%
Persze, hogy kirekesztő, de melyik vallás nem az? Az ábrahámi vallások jellemzője pont az, hogy "ha nem vagy velünk, ellenünk vagy".
2016. márc. 15. 18:12
 2/28 anonim ***** válasza:
39%

Ha keresztyén vagy, akkor ne gyalázd az Ószövetséget, mivel az Ó- és Újszövetség EGYÜTT teljes. Nagyon nehezen értelmezhető a Biblia, pláne mondjuk egy jó kis prófétai könyv, de nem annyiból áll hogy erőszak és kész...

A Talmud pedig szintén egy gyűjtemény. Van ellentmondás benne, sőt a zsidóságnak is rengeteg iskolája van. Egyben kell nézni a Talmudot egy zsidónak, és úgy kiszűrni az igazságot.

A sós részt meg nem értem. Azt állítod hogy egy népírtó program, hogy arra próbálják rábeszléni az embereket hogy ne egyenek sót? A Talmud óta hidd el hogy fejlődött az orvostudomány egy kicsikét. Sőt táplálkozási szokásaink is változta, így a hipernatrémia gyakoribb baj mint a hiponatrémia...

2016. márc. 15. 18:19
 3/28 anonim ***** válasza:
54%
Utána kéne járnod egy-két dolognak, mert a kereszténységről elég sok hülyeséget összehordtál.
2016. márc. 15. 18:40
 4/28 A kérdező kommentje:

Persze ezen távlatokból, már érthető, hogy a megáldott kenyér a sóskenyér, és a megáldott víz az esővíz azaz a desztilláltvíz.

Sokáig lebecsültem a zsidókat, de ők már 2000 évvel ezelőtt is könyékig mostak kezet étkezés előtt. Mi nemzsidók pedig csak pár évtizeddel ezelőtt jöttünk rá ennek fontosságára.

2016. márc. 15. 19:08
 5/28 A kérdező kommentje:

"Talmud óta hidd el hogy fejlődött az orvostudomány egy kicsikét."

Gondolj bele, hogy kik az orvostudomány fejlesztői!!!

Milyen érdekes 1978-ról a Na referenciatartomány legalja 140 mmol/l ről, 135 mmol/l re változott.

Ez felháborító komolyan mondom.

2016. márc. 15. 19:14
 6/28 anonim ***** válasza:
100%

"Milyen érdekes 1978-ról a Na referenciatartomány legalja 140 mmol/l ről, 135 mmol/l re változott.

Ez felháborító komolyan mondom."

Ha ez nem trollszag, akkor nem tudom mi... :)

Gratulálok amúgy, egész messzire elmentél mire megéreztem a trollszagot!

2016. márc. 15. 19:17
 7/28 A kérdező kommentje:
trollszag XD az trollszag. De amúgy a ti véleményetekre is kíváncsi vagyok.
2016. márc. 15. 19:28
 8/28 A kérdező kommentje:
Amúgy az egész trollszag ettől a fura "ószövetségi" menzareformtól van.
2016. márc. 15. 19:31
 9/28 anonim ***** válasza:
100%

Szal azt mondod ,hogy ha nem kippába megyek be a sarki közértbe akkor nem tudok venni sót ,mert a pultos kicsapja a kezemből ,de ha viszont pajeszba,kaftánba és strájmliba megyek ,lógatva a szemlélőrojtjaimat ,akkor akkár 3-at is kaphatok fél áráért? :O

Kérlek.....mesélj még!

Egyébként már többször is (nem csak én ,hanem más is) kifejtettük a tejfalussy,só-mentes,talmudos bigyuláról a véleményünket.

Mármint mi "cúnya ószövetségi" emberkék.

Apropó, a soncino fordításból melyik traktátus ,hanyadik dáfjának (lapjának),hanyadik párákjáról (részéről) van szó?

Be tudnád másolni esetleg?

Ui: Ha te vagy az a 3%-os "szkíta keresztény" akkor a beszélgetésünk teljesen felesleges ,kedves trollszagú barátom.

Üdv!

2016. márc. 17. 02:52
 10/28 anonim ***** válasza:

Hát, ha nem troll, akkor meg rettenet zagyva.

Ószövetség, zsidók, SÓ!!!

Ez nem így működik, LOL!

2016. márc. 17. 08:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!