Nem gondoljátok a zsidó vallást kirekesztőnek, a nemzsidók szemszögéből nézve?
Ha vallásos keresztényként mondanám a zsidóknak, hogy figyeljetek ide a Jó(Isten), valószínűleg nem egy haragvó, gyilkos, erőszakos Isten, lehet tudatlannak minősítenének. Mert én kb. ha mondjuk elolvasom a héber bibliát(Ószövetséget) ezt látom.
De szerintem a keresztények Ószövetsége sem egyezik meg a héber bibliával ugye? Mert ugye a Tanakh több könyvből áll. De az állításaimat konkrétan le se tudom ellenőrizni, mert nem tudok héberül, előfordulhat, hogy a zsidók nem is azt olvassák a héber bibliában amit, én az ószövetségben. Tehát lehet, hogy eleve hamis bibliát olvasunk. Erről találtam is érdekes "bizonyítékot"
Én látva az Ószövetség erőszakosságát, azt mondom hogy ebből nem kérek, és nem lepődök meg a talmud azon tanításai fölött sem amelyek szerint a nemzsidók alsóbbrendű lények, mint a zsidók. Persze ezen fordítások hitelességét, nem tudom leellenőrizni, mivel nem tudok héberül. A zsidóknak pedig nem hiszek, mert ha ők tudnak akkor akkor érthető okokból titkolják ezeket a dolgokat.
Még hozzá kell tennem, hogy újszövetség is gyakran hivatkozik az ószövetségre. Talán az egészet azért hozták így létre(meghamisították), hogy azt higyjék a keresztények, hogy az ő vallásuk a zsidó vallásból származik, és így kiszolgáltatottá tegyék őket. Én most erre gondolok.
Persze mondhatjuk, hogy azon talmudfordítások amelyek a nemzsidókat alsóbbrendűnek minősítik, csupán "antiszemita" hamisítványok, bizonyára a szerző eleve "romlott" erkölcsi állapotú volt, vagy gyűlöletet akart kelteni, inkább olvasuk a rabbi(Raj Tamás) által nemzsidóknak készített magyar talmudfordítást.
De ha ezek a talmudfordítások, tényleg csak antiszemita, hamisítványok lennének akkor, mi ez a Magyaroszágon bevezetett Stop Só program, ami garantáltan csak a nemzsidók egészségét rontja le, hiszen van a talmudnak egy érdekes tanítása. "A betegség alatt, az epét kell érteni, mivel 83 fajta betegségnek van kitéve, mindezt elűzi egy sóskenyér és rá egy korsó víz" Ki nem találjátok Tejfalussy Andrástól tudom.
És ezt le sem tagadhatja egyetlen zsidó sem, mert benne van a soncino fordításban is. Meg azt sem mondhatják, hogy a kontextusból kiragadott szöveg meghamisítja a dolgokat, mert szó szerint így van leírva(a soncino fordításban is www.halakhah.com).
Szóval ha zsidó beteg sóskenyeret eszik, és ők ezt a gyógymódot eltitkolják.
Persze nem csodálkozok azon, hogy ezekután Max Gerzson(akinek a náci németországból is el kellett menekülnie, talán ezért késett ennyit az egészséfrontó gyógydiéta fejlesztése?) és családja a rákbetegséget sómentes diétával akarja gyógyítáni. Tehát pont az ellenkezőjét tanácsolja, ami a talmudban van.
Én úgy gondolom, hogy a Jó(Isten) nem akarná, tönkretenni a nemzsidók egészségét. És szerintem az is kirekesztés, ha Magyarországon csak a zsidók lehetnek egészségesek, míg a nemzsidók elől ezt a gyógymódot titkolni kell, sőt pont az ellenkezőjét kell állítani lásd max gerzson.
Mit is mondott Jézus a keresztényeknek:
Ti vagytok a föld sója. Ha a só ízét veszti, ugyan mivel sózzák meg? Nem való egyébre, mint hogy kidobják, s az emberek eltapossák.
A só jó. De ha a só elveszti ízét, mivel ízesítik meg? Legyen bennetek só, és éljetek békében egymással.”
A só hasznos. De ha a só elveszti az ízét, mivel ízesítik meg?
Persze őt kereztrefeszítették, de már értem hogy miért. Talán nem jók a katolikus vallás elgondolásai.
És szándékosan összemosták a keresztény vallást a zsidó vallással.
Hittem mar nehany hozzaszolasnal, hogy ennek az irojanal hulyebb mar senki nem lehet.
De ez a kerdezo?!
Nehez lesz ot butasagban es rosszindulatban legyozni.
Köszönöm, kedves Kérdezõ, hogy tájékoztattál, miszerint a melléknevet a magyarban nem írjuk nagy betűvel. ( Megjegyzem ezt tudam már több évtizeddel azelõtt, hogy téged meglátott volna a napvilág, de elõzõleg olysmiket írtál, amikbõl arra következtettem, hogy nálad a MAGYAR az tsakis NAGY lehet, sõt, a legnagyobb. Ha tévedtem, hát sajnálom. :) )
Mégegyszer köszönöm a tájékoztatást és mert a jót hasonló joval illik viszonozni, cserébe elárulom neked, hogy viszont az országnaveket a magyarban nagy betűvel írjuk. Még akkor is, ha történetesen arról az országról van szó, mely szülõhazánk.
Sz´val nem "pont magyarországon", hanem Magyarországon, és pont.
Ha Isten azt mondja, hogy a csecsemőket gyerekeket ki kell asszonyostól irtani, szerintem az nem normális dolog.
Minden esetre én egy olyan Istenben, hiszek aki jóságos.
Egyszer gondolkozz el arról, hogy ki lehet ez az Isten.
Mert a Teremtő szerintem nem ilyen.
Kedves Kérdezõ, a gyógyuláshoz veztõ út: elolvasod FIGYELMESEN a Bibliát és rendszeesen megkérdezel tanult embereket ( pl papokat, lelkészeket, esetleg valamelyik zsidó oldalon a "kérdezd a rabbit" vagy hasonló menüpont segítségével emailben rabbit, de akár elmehetsz egy zsinagógába imaidõben és megkérdezed.
Szóval meg kell próbálnod megérteni azt, amit a Biblia ír. Az eljétõl a végéig. Nem a qrutyról, anem a Bibliából.
Az elejéhez, a Mozes ot konyvéhez magyarázatokat találsz itt: [link]
De tudod mit mondj arra igent, hogy helyes volt e zsidóknak kiirtani a csecsemőket gyermekeket asszonyokat Jahve parancsára, amiről az Ószövetség is beszél(kánaán elfoglalása).
Mit mondd erről a lelkiismereted? Megérdemelték mert bálványimádók voltak? Na de akkor is milyen Isten az aki parancsot ad csecsemők kiirtására?
De tudod mit nem hibáztatlak titeket, ez a bizonyos Jáhve torzított el a zsidókat.
Kedves kérdezõ!
Szwerintem mindenki a SAJÁT lelkiismeretével foglalkozzék, ne a máséval!
Egyébként, mint mondtam, számodra a gyógyuláshoz veztõ út: elolvasod FIGYELMESEN a Bibliát és rendszeesen megkérdezel tanult embereket, pl papokat, lelkészeket, esetleg valamelyik zsidó oldalon a "kérdezd a rabbit" vagy hasonló menüpont segítségével emailben rabbit, de akár elmehetsz egy zsinagógába imaidõben és megkérdezed.
Szóval meg kell próbálnod megérteni azt, amit a Biblia ír. Az eljétõl a végéig. Nem a qrutyról, anem a Bibliából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!