Szókratész és Jézus élete szinte ugyanaz volt?
Szókratész tanítása:
"Inkább elszenvedem a rosszat, mint elkövetem, inkább velem tegyenek rosszat, mint én tegyek rosszat más emberrel."
Jézus tanítása:
"Én viszont azt mondom nektek, hogy ne szálljatok szembe a gonosszal, hanem annak, aki arcul üt jobb felől, tartsd oda másik arcodat is!" (Mt 7,39)
Szókratész életéből egy részlet:
"az emberek ököllel támadtak rá vagy a haját tépték”, de Szókratész „türelmesen viselte mindezen a rossz szokásokat."
Jézus életéből egy részlet:
"Azután szembeköpték, ököllel ütötték, mások meg pofozták, és ezt mondták:
– Messiás, prófétálj, ki ütött meg!" (Mt 26,67-68)
Ezen kívül között pont:
- Szókratészt és Jézust is halálra ítélték.
- Sem Szókratész, sem Jézus nem írt könyvet, hanem a tanításaikat a tanítványaik írták le.
Felhasznált források:
12
Az egyikük neve mindenféle szenzációs csodatétel nélkül is fennmaradt. Vajon Jézusra hányan emlékeznének, ha a zsidó apostolok nem színezik ki az élettörténetét, illetve nem kezdik el isteníteni...
"Szókratészről mégsem terjedtek el ilyen történetek."
Szokrateszrol relative sok hiteles informacio fennmaradt. Jezusrol szinte kizarolag a Biblia negy evangeliuma ir, meg meg nehany tortenetiro megemliti, es annyi. Hozza konnyu volt mindenfele csodas dolgokat kolteni, hiszen alig tudunk barmit is az eleterol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!