Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Szókratész és Jézus élete...

Szókratész és Jézus élete szinte ugyanaz volt?

Figyelt kérdés

Szókratész tanítása:

"Inkább elszenvedem a rosszat, mint elkövetem, inkább velem tegyenek rosszat, mint én tegyek rosszat más emberrel."

Jézus tanítása:

"Én viszont azt mondom nektek, hogy ne szálljatok szembe a gonosszal, hanem annak, aki arcul üt jobb felől, tartsd oda másik arcodat is!" (Mt 7,39)

Szókratész életéből egy részlet:

"az emberek ököllel támadtak rá vagy a haját tépték”, de Szókratész „türelmesen viselte mindezen a rossz szokásokat."

Jézus életéből egy részlet:

"Azután szembeköpték, ököllel ütötték, mások meg pofozták, és ezt mondták:

– Messiás, prófétálj, ki ütött meg!" (Mt 26,67-68)

Ezen kívül között pont:

- Szókratészt és Jézust is halálra ítélték.

- Sem Szókratész, sem Jézus nem írt könyvet, hanem a tanításaikat a tanítványaik írták le.

Felhasznált források:

[link]

[link]

[link]

2022. máj. 12. 09:15
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
18%
Jézus innen-onnan - többek között görög filozófusoktól - kopizta a tanításait.
2022. máj. 12. 14:37
 12/16 anonim ***** válasza:
50%
Engem azért foglalkoztat, hogy milyen életet élhetett az az ember, akiről oyan történetek kezdtek el terjedni, hogy ördögűző volt, meg hogy a vizen járt, meg hogy feltámadt. Mert, a kérdező is össze szedte, sok dologban hasonló volt Szókratész és Jézus élete, Szókratészről mégsem terjedtek el ilyen történetek.
2022. máj. 12. 17:25
 13/16 anonim ***** válasza:
61%

12

Az egyikük neve mindenféle szenzációs csodatétel nélkül is fennmaradt. Vajon Jézusra hányan emlékeznének, ha a zsidó apostolok nem színezik ki az élettörténetét, illetve nem kezdik el isteníteni...

2022. máj. 12. 18:47
 14/16 anonim ***** válasza:
31%

"Szókratészről mégsem terjedtek el ilyen történetek."

Szokrateszrol relative sok hiteles informacio fennmaradt. Jezusrol szinte kizarolag a Biblia negy evangeliuma ir, meg meg nehany tortenetiro megemliti, es annyi. Hozza konnyu volt mindenfele csodas dolgokat kolteni, hiszen alig tudunk barmit is az eleterol.

2022. máj. 12. 18:53
 15/16 anonim ***** válasza:
#13 Elvéted a lényeget.
2022. máj. 12. 18:53
 16/16 anonim ***** válasza:
0%
Jézus valóságosan feltámadt, mert Isten nem talált benne bűnt. Szókratészról ez nem mondható el.
2022. máj. 15. 20:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!