Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Melyik elfogadhatóbb vallásos...

Melyik elfogadhatóbb vallásos attitűd a kettő közül a homoszexualitással kapcsolatban?

Figyelt kérdés

1. "Változtasd meg a szexuális irányultságodat, mert ez lehetséges."

2. "Vedd tudomásul, hogy ez nem megváltoztatható, és ha hiszel, akkor vállald a sors által kikényszerített önmegtartóztatást életed végéig."

Más álláspontot nem nagyon látok.

2022. márc. 19. 11:00
1 2 3
 11/29 Lacás1976 ***** válasza:
73%

Hú vannak bajok. 3-as a mekis kajától bebuzulni azért durva 😀😀

A szexuális irányultságot nem lehet megváltoztatni.

Van 3. válaszási lehetőséged: Fogadd el, és éld meg a vágyaidat. Az önmegtartóztatás nem vezet sehova! A vallást meg engedd el!

2022. ápr. 1. 07:28
 12/29 anonim ***** válasza:
54%

"Az önmegtartóztatásra való felszólítás pedig csak azoktól hiteles, akik sosem éltek nemi életet házasság kötelékén kívül."

Miért is? És egyáltalán, mi köze a feltételeidnek bármely vallás álláspontjához? Vagy az önmegtartóztatáshoz? Csak olyasmiről alkothatunk véleményt, amiről NINCS megélt tapasztalatunk? ez elég abszurd volna.

2022. ápr. 2. 06:55
 13/29 anonim ***** válasza:
100%

12.

(nem nekem válaszoltál)

Szerintem arra gondolt hogy ha valaki önmegtartóztatásra szólít fel valaki mást az kicsit képmutató ha közben ő maga meg végig kefélte fél Magyarországot.

Olyanra buzdítani/kötelezni a másikat amiről nem tudunk semmit főleg úgy hogy az még rossz is neki....

Szerintem döntse el mindenki maga hogy akar -e önmegtartóztatásban élni.

De ezt elvárni a homoszexuálisoktól csak azért mert homoszexuálisnak születtek az nem igazságos.

2022. ápr. 2. 07:50
 14/29 anonim ***** válasza:

13.

Természetesen értem, hogy mire gondol, csak nem értek vele egyet mert...

Nem arról van szó, hogy valamely ember "szólítja fel" a másikat, hanem arról, hogy a vallásnak mi a tanítása. Mikor az ember megválasztja (felismeri), hogy milyen elveket tekint helyesnek(mondjuk csatlakozik valamely valláshoz) nem válik azonnal ezen elvek hibátlan gyakorlójává. A lelki fejlődés fokozatos és folyamatos kihívásokkal jár. Ha vétünk is, nem jelenti azt, hogy rögtön feladtuk az elveket. Pont az elvekhez való ragaszkodás ad erőt, hogy a tévesztések közepette is mindig visszataláljunk a helyes útra.

Nem az ember kötelezi a másikat, hanem a másik ember saját vállalása. Pl. valamely vallás követése az vállalás. A dolog épp abból áll, hogy a vallás előírásainak megtartását vállalja.

2022. ápr. 2. 22:24
 15/29 anonim ***** válasza:
66%

"Szerintem arra gondolt hogy ha valaki önmegtartóztatásra szólít fel valaki mást az kicsit képmutató ha közben ő maga meg végig kefélte fél Magyarországot."

Szerintem akkor rosszul gondolta. Aki végigkettyintette a fél országot, az azért tette, mert erre volt elnyomhatatlan igénye. Ha most már valóban önmegtartóztatásban él, akkor az sokkal hitelesebb, hiszen képes volt legyűrni magában ezt az igényét, tehát tudja is, hogy mekkora önmegtartóztatást kíván a dolog.

Mint egy olyan, aki sosem kettyintett házasságon kívül, mert eleve igénye sem volt rá, az miért lenne hiteles mikor önmegtartóztatásra szólít fel? Könnyen beszél, hiszen neki semmibe sem kerül önmegtartóztatni, ha eleve olyan a természete is.

2022. ápr. 2. 22:32
 16/29 anonim ***** válasza:
19%
11-es soha nem tudhatod mitől leszel beteg. De annyit elárulhatok, 90%-ban attól, amit eszel és iszol.
2022. ápr. 3. 15:40
 17/29 Lacás1976 ***** válasza:
65%
Az meglehet csak melegnek lenni nem betegség amit ebben a középkoro személetben dagonyázó országban végre már mindenkinek fel kéne fogni!!!
2022. ápr. 3. 21:17
 18/29 anonim ***** válasza:
0%
17 Most volt erről népszavazás és láttam, hogy az országban 3.5 millió ember nem akar hallani sem a homokosságról meg átoperáló műtétekről, meg lehet nézni. Ezt bizony betegségnek tartják.
2022. ápr. 4. 10:46
 19/29 Lacás1976 ***** válasza:
100%
Mert eleve provokatívan voltak a kérdések megfogalmazva. És a sok "vér fideszes" lefogadom el se olvasta csak beixelte a nemeket mert viktor azt mondta... Értelmes ember érvénytelenül szavazott erre a viccre pártállástól függetlenül. Amugy megnézném valójában hány kiskorút operáltak át a "romlott" nyugaton.....
2022. ápr. 4. 16:57
 20/29 anonim ***** válasza:

19-"értelmes ember?"

Mint 18-as? Barátom, a kérdés a kiskorúak befolyásolásáról szól, a szülő akaratán kívül. Nem arról, hogy kit minek tartasz. Még csak nem is arról, hogy mi a te gyermek nevelési normád. Arról, hogy mint rengeteg más jogi helyzetben is, szerte a világon elfogadott, hogy a gyermekek jogait a szülők képviselik. Övék a felelősség. Nem gondolom, hogy egyébként bárki normálisnak tartaná, hogy olyasmiért viseljen felelősséget, amiben más dönt.

19.

"a sok "vér fideszes" lefogadom el se olvasta csak beixelte a nemeket mert viktor azt mondta.."

Az érvénytelenül szavazó arra büszkék, hogy nem értik. Ez kamu. Tisztán érthető kérdések voltak. Az érvénytelen szavazás jó példa arra, hogy a gyűlölet miként vezeti az embereket értelmetlen, pusztító cselekedetekre, amivel maguknak is ártanak. Orbánt gyülölik, és csakazértis meg akarták mutatni, hogy...

Én nem vagyok fidesz párti.

A szándékos elbszása a népszavazásnak az értelmetlenség csúcsa volt. 3.5 millió ember vélemény nyilvánításába szart bele 1.5, csak azért mert tehetetlenül vergődve utálják Orbánt. Nem is érdekli őket, hogy embertársaik saját gyermekeiket védik. "Én most kiszabok veletek!"

Gratulálok!

A szavazat számlálókkal is kiszabtak. Pedig köztük is számos érvénytelenséget támogató volt, de még nekik sem esett le, hogy magukkal szúrank ki, mikor azt propagálják. Ha az érvénytelenségre hajtók, egyszerűen nem mentek volna el szavazni, ugyan ez lett volna a végeredmény, csak rakás munkától megkímélék volna magukat is.

2022. ápr. 5. 06:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!