Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mennyire egészséges dolog,...

Mennyire egészséges dolog, hogy a vallás így elfojtja, elnyomja a szexualitást?

Figyelt kérdés

Lényegében főleg a katolikus egyházról tudom, hogy nagyon elnyomja a szexualítást, de lehet a többi vallás is valamilyen szinten.

Beszélni sem szabad annyira róla, házasság előtt nem szabad, maszturbálás is bűn, házasságon belül sem szabad védekezni, csak természetes módszerrel. Biztos nincs ennek káros pszichés hatása?

2022. márc. 16. 09:21
1 2 3 4 5 6
 11/51 anonim ***** válasza:
8%
jNa megint egy remek példa arra, hogy az ateisták milyen hülye szűrőn át nézik a vallásosok világát... :-D :-D
2022. márc. 16. 11:31
 12/51 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nincsenek szűrűim, mivel magam is mélyen benne voltam egy keresztény közösségben.

Egyébként agnosztikus vagyok, de a kereszténység szemszögéből lényegében ateista.

2022. márc. 16. 11:50
 13/51 anonim ***** válasza:
100%
*szűrőim
2022. márc. 16. 11:50
 14/51 Godaime ***** válasza:
100%
A vallások már csak ilyenek. Teljesen kontrollálni akarják az egyén életét. Szerencsére itt a szabad világban ez már nem működik, de az arab országokban nagyon is.
2022. márc. 16. 12:31
 15/51 Andizsuzsi ***** válasza:
66%

"mert a pápa kifejezetten arról is prédikák, hogy házasságban nem szabad védekezni, annyi gyereket kell szülni amennyit csak lehet"

Nem prédikál ilyet. Sőt. Ferenc pápa fiataloknak tartott beszélgetésekben többször kifejtette, hogy a szexualitás isten ajándéka, és ha az két ember közötti szerelem beteljesedését szolgálja, akkor teljesen rendben van. Szerinte az együttlétnek két célja lehet: a szerelem beteljesítése és egy új élet létrehozása. em bűnös dolog a szexuális öröm megélése. Amit elítél, az a test tárgyiasítása, amikor a szexuális élet csak a testi kielégülést szolgálja és nem kötődik kölcsönös szerelmhez. Illetve az abortuszt, érthető okokból.

2022. márc. 16. 16:00
 16/51 Godaime ***** válasza:
80%

"Illetve az abortuszt, érthető okokból."

Mi az az érthető ok egészen pontosan?

2022. márc. 16. 17:47
 17/51 anonim ***** válasza:
13%

Miért lenne káros hatása? Nem minden és mindenki csak a szex körül forog és csak arról tud beszélni. Még akkor se, ha te esetleg így vagy vele.

Ráadásul már 2000 éve így van, a judaizmust is figyelembe véve 3500 éve így van, tele lennének vele a könyvek, ha valódi káros hatása lenne.

A (szex)függőknél lehet van ilyen hatása, de a heroinnak is, ha nem lőhetik magukat a drogosok.

2022. márc. 16. 18:17
 18/51 Godaime ***** válasza:
89%
De tele is vannak szakkönyvek vele pont ez a helyzet =D A vallás az egyik legfőbb oka a szexualitás elnyomásának, az meg tengernyi más problémához vezet az egyén életében. Ha nekem nem hiszel, nézz utána hány szakember nyilatkozott már a témában.
2022. márc. 16. 18:56
 19/51 anonim ***** válasza:
18%

Lefingani egy nénit az út szélén, az is bűn?

Sokszor befingok a liftbe, utána figyelem ahogy beszállnak és fura arcokat vágnak emberek, alig tudom visszatartani a röhögést. Ezek is bűnök, mert olyan szórakoztató, ha Elohim látja, lehet nevet, ha már itt tartunk...

2022. márc. 16. 20:08
 20/51 anonim ***** válasza:
33%

Ja, elég csak megnézniba tradicionálisan katolikus népeket: olaszok, spanyolok, franciák, latin-amerikaiak. Mindegyiket szexuálisan prűd, frusztrált népekként élnek a fejünkben, még véletlen se az életigenlésükről, kajáikról, ruháikról, zenéjükről, táncaikról, szeretőikről. Ja, nem.

A katolikusok nem prűdök, a puritán kálvinisták meg az újprotestáns amerikaiak azok, akik a prűd és frusztrált keresztény sztereotípiájának az alapját adják.

2022. márc. 16. 20:17
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!