Isten miért bújkál?
Sok vallás van különböző szabályokkal. Tippelgessünk melyik lehet az igazi és arra alapozzunk mindent?
Mit veszítene ha eljönne és konkrétan megmondaná hogy mit vár el??
""talaltan" - nem Istent nem talaltad meg akkor még meg barmely filozofiaban, hitben, vallasban, tudasban, tudomanyban, hitetlensegben is megtalalhatod"
Azt a szót elírtam és utólag javítottam is a 18. válaszban.
Ott arra utalok hogy sok ember keresi és más-más isteneket találnak. Tehát én is kereshetem de attól még hogy találok egyet nincs garancia hogy a jót találtam. Tekintve pedig hogy örök boldogság vagy szenvedés a tét egyáltalán nem mindegy hogy jót találtam -e vagy sem.
"ne a torvenyei es elvarasai legyenek a celod (celjaid...) "
Nem a törvények a céljaim de tekintve hogy elvárja hogy betartsuk őket és elég komoly következményeket szoktak írni arra hogy ha nem tartjuk be őket így nem mindegy hogy mik is a törvények. De ugye azokat nem tudjuk hogy mik mert nincs garancia hogy a valódi istent találtuk meg.
"de "mindegy" melyik a "valodi" ez igy elege tevut hogy egybol tudni akarod mi a valodi
egybol szinrol szinre akarod Istent latni, felfogni, tudni"
Miért lenne tévút?
Isten szereti az embereket. Ha nyílt lapokkal játszana sokkal többet szeretnék őt is.
Ha nyílt lapokkal játszana sokkal több ember kerülhetne a mennybe mert tudnák hogy mik is a törvények. Nem az lenne hogy valaki totál bele őrül már a vallásba, nem lennének szektások sem.
Annyi hogy nem hinnénk hanem tudnánk. De miért kell feltétlen hinni?
Nem látom hogy a sok jó mellett amit az eredményezne ha megmutatná magát mi lenne a rossz ami miatt nem teszi!!
Vannak egyébként bűnök amiknek nem tisztázott hogy miért is bűn. Ezeket is eltudná magyarázni ha jönne.
"el kell hinned hogy ez akkor se menne ha "eled allna" es "bizonyitana" hogy o Isten
ez igazabol valojaban ertelmetlen"
Mi nem menne pontosan? Mi lenne értelmetlen?
Bocsi de itt nem egészen tudom mit akarsz mondani.
"Istennek maganak olyan nehez bizonyitania mint egyik embernek a masiknak Isten "letet""
Ezzel nem értek egyet. Elégé gagyi példa lesz. De ha eljátszaná azt például ami a Mindenható című filmben volt az elégé meggyőző lenne. De ott még nem is csináltak semmi olyan hú de nagy dolgot. Ennél egy mindenható sokkal jobbakat is tudd és mivel mindent tudó tudja hogy mivel győzhet meg arról hogy ő az Isten.
"Hogy határoznád meg, hogy mennyi időközönként mutassa meg magát?"
Miért kéne eltűnnie megint? Miért ne lehetne mindig az emberek között. Mész az utcán és szembe sétál veled.
De lehetne hogy amikor kérdezel tőle valamit akkor megjelenik és válaszol.
"Percenként, naponként vagy évenként? Pl. eljött emberi testben 2000 éve neki sem hisznek."
Én itt nem arról beszélek hogy eljön 1 emberi testben 1 helyre és ott él emberként.
Legyen nyugodtan emberi teste. De miért kéne hogy az halandó legyen? Miért kéne CSAK 1 testének lennie? Miért jönne csak el 1 országba?
Amiről én beszélek ott minden egyes embernek külön megjelenne egy időben kivétel nélkül (természetesen úgy hogy ne okozzon balesetet stb).
Jézus túlságosan emberi volt és meg is halt. Neki nem az volt a feladata és nem is olyan céllal jött le hogy minden embert meggyőzön.
Azonban ez nem hatékony és rengeteg problémát eredményez. Ennél sokkal jobb módszer lenne ha megjelenne mindenkinek.
"Vagy mit szeretnél, mit tegyen még?"
Leírtam feljebb.
"Akiket küldött prófétákat, kardélre hányták."
Soha nem volt egy olyan ember se aki elkezdet neked vallásról beszélni és azt mondtad rá hogy téved vagy hazudik vagy isten káromló?
Itt az oldalon is volt olyan aki Zeusz prófétájának mondta magát. Fura módon nem hittek nekik. Azoknak a prófétáknak miért hittek volna?
Egyébként nekik sem kellett volna meghalniuk ha inkább megmutatta volna magát mindenkinek.
23.
Ez így oké is lenne. De Jézust is elküldte. Ezenfelül mindenható. Tehát képessége meg lenne hozzá hogy megjelenjen. Jót is tenne azzal ha megjelenne de még sem teszi.
25.
Nem kötözködni akarok csak próbálok találni egy normális indokot.
A teszttel nekem például az a problémám hogy nem látom mit teszttel.
Mit szűr le abból hogy valaki benne hisz, valaki másban, valaki egyikben sem?
Attól még hogy valaki hisz benne nem lesz se jó se rossz, de ha másban vagy senkiben akkor se.
Isten szeret. Ha szeret azt akarja hogy minél többen menjenek mennybe. Ehhez nagyban hozzá járulna ha tudnánk róla. Ahogyan ha tudnánk róla akkor rengeteg rossz dolog megszűnne.
Ezt egyszerűen nem tudom elképzelni milyen indok tudja ellensúlyozni hogy ne mutassa meg magát.
27.
Mi lenne benne ijesztő?
Istenről beszélünk. Hatalmában áll simán emberi formákban megjelenni. Mint azt tette is egyszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!