Honnan tudom, hogy melyik az egyetlen igaz vallás?
Nos, ahogy így elnézem a "nagy szent keresztények" bemásolnak unalmas idézeteket, hogy bizonyítsák az ő vallásuk a helyes, de szerintem semmire nem mész vele. Olvad a Koránt válaszadó is ebbe a kategóriába tartozik, de mégis szimpatikusabb mert tud saját mondatokat alkotni. Most mégis mennyiben segítettetek a kérdezőnek?
Szerintem higgy abban amiben akarsz, de minden hitben van igazság és hazugság, és a kereszténység semmivel sem igazabb a buddhizmusnál és a iszlámok sem hülyék. Mindegyik vallás jó a maga nemében és mindegyik hazudik valamiben. Döntsd el miből mennyit hiszel el. Remélem segítettem.
2. válaszoló:
Neked van igazad!!! :)
Az igazság nem relatív!
Jól nem a "szívével" lát, hisz az ember. Amit az érzelmek "diktálnak", az nem valódi hit, csupán nem korrektül igazolt "hit", vagyis hiszékenység.
A helyes alapokon lévő vallásos hit nem különbözik a racionális gondolkozással kikutatott ismerettől. Az más kérdés, hogy a legtöbb egyház a híveitől (akiket sokuk "laikusokként" kezel) hiszékenységet vár el - és ezt nem titkolják, hiszen a teológiájuk részének tekintik, hogy Isten léte egy axióma, akinek a létezését egy hívőnek nem feladata kutatni, sőt félelmet keltenek a híveikben ennek a gondolata iránt is.
De hát mi érdeke abban az ún. "kereszténység" nagy részének is, hogy homályosságban tartsa a híveit?
Ha végignézünk a történelmen, nem is olyan bonyolult a kérdés.
A következő oldal hit és hiszékenység között nagyszerűen tesz ésszerű különbséget és magyarázza meg, hogyan lehet logikai és racionális úton az istenhit valóság!
Szia!
Nincs igaz vallás,mert az igazság a vallások felett áll.
Ezzel gyakorlatilag azt állítod, hogy nem ismerhető meg a vallásos igazság az ember számára. A Biblia pedig értelemszerűen nem ezt állítja.
Szerintem az értelemszerű, hogy ezt Isten feltárja, sőt a múltban is feltárta az őszinte, Istent megismerni akaró emberek számára - persze a kornak megfelelő módon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!