Hiszel valamelyik vallásban? Ha igen melyikben, és miért? Nem hiszel? Miért?
ateizmus = hit tagadása
A hit a Szentlélek ajándéka és elvileg egy ateistát nem látogat meg a Szentlélek. Vagy ha mégis meglátogatja, akkor onnantól hinni fog, mert Isten érdemesnek tartja rá, hogy higgyen innentől. Pl. börtönben látogathat meg gyilkosokat a Szentlélek és úgy kerülnek ki onnan 25 év után, hogy gyámoltalan bárány hatását kelti egy nagy darab szekrény, tiszta izom férfi, ami ugye megmosolyogtató, ahogyan beszél Istenről, totál gyilkos fejjel ;))
23-as nem tudom, de tök komolyan gondolom, ha nézel egy galambot, ahogy jár, a szemét vagy bármit rajta valahogy úgy érzem, hogy benne van az Isten. De egyébként az összes védtelen madárról ezt tartom.
Egyszer egy kis madár beleesett a kéményünkbe. Ha kinyitottam a kéménytisztító ablakot a szobában, akkor vergődött. Nagy reflektorral elvakítottam és meg tudtam fogni. Teljesen le volt gyengülve. Az udvarra a sarokba raktam, mellé raktam innivalót és magokat és nem ment el, hanem evett és ivott és valahogy úgy tekint rám azóta, hogy én mentettem meg.
Az udvarba fészkel azóta és a pókot úgy elveszi közvetlen mellőlem, mintha barátja lennék. Sokszor megijeszt, mert nekirepül a hajamnak, a frászt hozza rám, de szerintem csak meg akar érinteni.
Egy nagyon jó érzés, mintha benne lenne az Isten.
A galambokkal ugyanígy vagyok, hiába adok nekik enni és inni, azért tartanak tőlem. De ha egy vad galamb ráülne a vállamra a bizalom jeleként, nagyon boldog lennék. Ez földön túli élmény. Az örvös galamb sokkal szelídebb, elsétál mellettem fél méterre.
@16: A kommunizmus megvalósult formájában inkább volt vallás.
A francia forradalom során a vallási okok teljesen harmadlagosak voltak, a papokat nem a vallásuk miatt végezték ki.
Az ateizmus nem hit, hanem annak hiánya. Az evolúcióban nem kell hinni, azt elfogadni kell, ugyanis bizonyított tudományos elmélet. Független attól, hogy kinek milyen eszmerendszere van.
#25 Egyetértek! Egy kicsit profibban fogalmaztál, mint én. :) Így írásban kicsit nehezebben szedem össze a mondanivalóm.
Egyébként kedves Tom Benko! Írhatnál privátban! Szívesen folytatnék eszmecserét művelt emberrel! ;)
Áltasd magad nyugodtan, hogy a vallásokat teljesen elutasító, sokszor üldöző kommunizmus vallás, vagy hogy a szisztematikusan papokat és szerzeteseket gyilkoló (több száz vértanú) francia forradalmároknál nem játszott szerepet az egyházellenesség, a hit.
Ez a te hited.
A kérdésnek pedig semmi köze az evolúcióhoz, hiába próbálod erre terelni a témát. A hívők többsége is elfogadja. Ahogy az ateizmusnak sincs köze amúgy hozzá, egy hívő ember írta le az evolúciót.
@27: szisztematikusan a nemesi réteget gyilkolták. Püspököket, abbékat, espereseket és hasonlókat. Nem azért, mert vallásosak voltak, hanem a társadalmi státuszuk miatt. Kommunisták dettó.
Az evolúciót pedig az hozta be, akinek eredetileg válaszoltam.
Gyilkolták az alsó papságot és szerzeteseket is, de biztos jobb érzés ezeket letagadni.
Én biztos nem hoztam szóba az evolúciót, a nekem küldött válaszban így csak terelés volt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!