Vajon nem bálványimádás az ha imádjuk azok személyiségét, akik a legszentebb eszményeinket hozzák kifejezésre?
"Ez nem a te hozzászólásod?"
Nem, ezt nem én írtam.
"Ahogy mondtam nem szimbolizál semmit a kő..."
A Mennyből esett le a hadíszok szerint. Ez nem jelent semmit?
"...nem része a zarándoklatnak így nem vallási jelentősége van hanem történelmi."
De mégis a zarándoklat során mennek oda csókolgatni a muszlimok (követve Mohamed példáját egy hadísz szerint).
"Nem, ezt nem én írtam."
Oké akkor nem te írtad, de gyakori hazugság keresztényektől hogy muszlimok azt a követ imádják.
"A Mennyből esett le a hadíszok szerint. Ez nem jelent semmit?"
Ugyanannyit jelent, hogy egy kő ami az erdeti épület része volt.
"De mégis a zarándoklat során mennek oda csókolgatni a muszlimok (követve Mohamed példáját egy hadísz szerint)."
Nem azért mennek oda hogy csókolgassák. A zarándoklatnak (haddzs), van egy rendje, hogy hogyan kell elvégezni és abban nem szerepel ez a kő semmilyen formában sem. Igazából a keresztényeknek halvány lila gőzük sincs a hogyan történik a zarándoklat, sőt gyakran tapasztalom hogy az épületre hiszik hogy az a Kába kő.
"Ugyanannyit jelent, hogy egy kő ami az erdeti épület része volt."
Pont ez az, eredetileg a Kába egy pogány oltár volt 360 bálvnánnyal, az kő már akkor is ott volt, a pogányok is megcsókolták.
"Nem azért mennek oda hogy csókolgassák."
Nem is ezt mondtam, megint szalmabáb ellen érvelsz.
"Pont ez az, eredetileg a Kába egy pogány oltár volt 360 bálvnánnyal, az kő már akkor is ott volt, a pogányok is megcsókolták."
Nem. A Kába az első imahely a földön és egészen Ádámig vezethető vissza. Később politeisták lepték el de Mohamed próféta megtisztította a bálványoktól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!