Vajon nem bálványimádás az ha imádjuk azok személyiségét, akik a legszentebb eszményeinket hozzák kifejezésre?
"Akár Jézus szobrát imádod akár Jézust szobor nélkül ugyanúgy bálványimádás..."
Hogy van akkor, hogy ti muszlimok egy kőhöz dörzsölitek magatokat a Kába oldalán, és megcsókoljátok és átölelitek?
"Hogy van akkor, hogy ti muszlimok egy kőhöz dörzsölitek magatokat a Kába oldalán, és megcsókoljátok és átölelitek?"
Először is az iszlámban nincs semmiféle vallási jelentősége annak a kőnek. Nem is említi a Korán. Tehát ha valaki ilyet tesz az a saját elhatározása. Meg egyébként is kérdés hogy milyen céllal teszi. Ha te például anyádhoz dörzsölöd magad és megcsókold akkor bálványként imádod?
"Először is az iszlámban nincs semmiféle vallási jelentősége annak a kőnek. Nem is említi a Korán. Tehát ha valaki ilyet tesz az a saját elhatározása."
Nincs semmiféle vallási jelentősége? Látom az iszlám apalogetika a hazugságot is alkalmazza.
"Meg egyébként is kérdés hogy milyen céllal teszi. Ha te például anyádhoz dörzsölöd magad és megcsókold akkor bálványként imádod?"
És az anyázást is.
Az iszlám szerint annak a kőnek annyi a jelentősége hogy része volt az eredeti Kába épületének tehát történelmi jelentőségű. Ha valaki ezért megérinti, megcsókolja stb ő dolga, de nem szó nincs arról hogy az a kő például Isten szimbolizálná vagy hogy a követ imádják a muszlimok és van még néhány ilyen keresztény hazugság.
Ez nem anyázásnak szántam hanem komolyan kérdezem. Ha megcsókolod anyádat akkor istenként imádod? És ami a lényeg, Jézus istenítése, imádata keresztény tanítás. Tehát ezt kimondja a keresztény vallás, sőt előírja és alapja a keresztény vallásnak. Tehát ez részemről nem hazugság, hanem tény, annak a kőnek az imádta viszont nem része az iszlámnak. Nincs ilyen tanítás tehát ez egy keresztény hazugság.
#34 Ott vannak a hadíszok. Az egyik szerint az a kő a Mennyből esett le, egy másik hadísz szerint Mohamed is megcsókolta, ez nálad nem bír vallási jelentőséggel?
Továbbá, anyám nem egy kő.
Nem, ezektől nem bír vallási jelentőséggel. Nem ír róla a Korán és nem része a zarándoklatnak. Annyi a jelentősége amit írtam.
Nem mondtam hogy anyád egy kő, de ha megcsókolod anyádat akkor istenként imádod? Mert a kő esetében ezt akarod behazudni.
"Nem, ezektől nem bír vallási jelentőséggel."
Tehát ha valami a Mennyből esett le, az nem bír vallási jelentőséggel? Sem az, hogy a prófétátok megcsókolta?
"Nem mondtam hogy anyád egy kő, de ha megcsókolod anyádat akkor istenként imádod?"
Nem, de az anyám nem a Mennyből esett le, és őt semmilyen próféta nem csókolta.
Még ha a mennyből is származik az nem azt jelenti hogy Istenként imádni kell. Nincs semmi összefüggés a kettő között. Meg ha a próféta meg is csókolta akkor sem jelenti azt hogy istenként kell imádni. Itt sincs semmi össze függés. A gyerekeit is megcsókolta a feleségét is stb.
Jézus is megcsókolta biztosan a szüleit, talán a barátait stb. Akkor őket is Istenként kell imádni? :) Nem eset le még mindig mennyire szánalmas ez a keresztény hazugság?
"Még ha a mennyből is származik az nem azt jelenti hogy Istenként imádni kell. Nincs semmi összefüggés a kettő között. Meg ha a próféta meg is csókolta akkor sem jelenti azt hogy istenként kell imádni. Itt sincs semmi össze függés. A gyerekeit is megcsókolta a feleségét is stb."
Nem azt mondtam, hogy istenként imádjátok azt a követ, csak azt mondtam, hogy igen is vallási okai vannak annak, hogy csókolgatjátok. Az, hogy be akarod hazudni, hogy nincsenek vallási okai annak, hogy csókolgattok egy élettelen követ, és szándékosan félre értetted amit mondtam, na az a szánalmas.
Akkor idézem amit írtál:
"Te pedig akkor a kába követ imádod, hogy legyünk pontosak és konzekvensek."
Ez nem a te hozzászólásod? Vagy nem úgy értetted? :) Mert itt azt hazudod hogy a muszlimok istenként imádják azt a követ.
Ahogy mondtam nem szimbolizál semmit a kő és nem része a zarándoklatnak így nem vallási jelentősége van hanem történelmi. Ha nem lenne a Kábánál, ahogy egy ideig nem is volt, akkor is minden ugyanúgy történne ahogy eddig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!