Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztény teolgia szerint...

Keresztény teolgia szerint zsidók és muszlimok üdvözülhetnek?

Figyelt kérdés
Azért érdekes a kérdés mert a zsidók és muszlimok hisznek Istenben, de sok mindent elutassítanak a keresztény dogmákból. Mi erről a főbb keresztény egyházak álláspontja?

2022. febr. 22. 12:22
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
90%

"Mi erről a főbb keresztény egyházak álláspontja?"

Az, hogy más vallásúak is üdvözülhetnek.

Már több kérdés alá írtam, most nincs kedvem, erről hosszan értekezni.

2022. febr. 22. 18:52
 12/30 Dongaben ***** válasza:
100%

Az "Egyházakat" csak a hatalom, és pénz érdekli!

Pont, mint a politikai pártok...

Ebben a földi életünkben kellene úgy élni, hogy ne kelljen szégyenkezni a végén. Ennyi! Vallástól, származástól, stb. függetlenül.

2022. febr. 22. 19:38
 13/30 anonim ***** válasza:
52%

Mi nem tudhatjuk ki fog üdvözülni, csak Isten.

De a Biblia szerint senki sem mehet az Atyához, csak Krisztus által. Viszont aki nem hallotta az Evangélimot, azt a cselekedetei alapján fogja Isten megítélni. Itt nem csak arra gondolok, hogy sosem hallott róla, hanem arra is, hogy hallott róla, de nem ismerte meg, tehát nem értette meg.

De jaj annak aki megismerte az Evangéliumot, meg is értette, minden kérdésére kielégítő választ kapott, és mégis vissza utasította. "Azok közül, akik alusznak a föld porában, sokan felébrednek majd: némelyek örök életre, némelyek gyalázatra és örök utálatra" (Dániel 12:2). Ez a valóság, fogadjátok el. Mi nem hazudunk a hitünkért, az nem járható út.

"Akkor ők már nem zsidók hanem keresztények."

Ebben nincs igazad. A zsidó-keresztények elfogadják, hogy Jézus a Krisztus, elfogadják az Újtestamentumot isteni kinyilatkoztatásnak, de továbbra is megtartják a Shabbatot, és a zsidó ünnepeket, és kósert esznek, és gyakorolják körül metélést, stb. Nem szűntek meg zsidók lenni csak mert keresztények lettek.

2022. febr. 22. 21:58
 14/30 anonim ***** válasza:
41%

"Talán nem testszik ha a saját keresztény vallásod ellentmondásival szembesítelek?"

Semmi ilyesmit nem észleltem.

"Az Ószövetség része a keresztény Bibliádnak te retardált."

De nem érvényes a keresztényekre, te agyhalott. Próbálj legalább 4 elemit elvégezni, ott tanítják a Bibliát is.

"A Tízparancsolat írja hogy semmit ne imádj ami a földön jár, és nem ír olyat hogy Isten majd emberként megjelenik és ő kivétel."

Tehát neked Mózesék, illetve Izrael 12 törzse=kereszténység. Te tényleg tök hülye vagy.

"Te most tényleg elkezdtél Kreattival vitatkozni? "

Látod, még a szefós kutyám is tudja, hogy mindig én nyerek:)

"Nem tudom ki az a Kreatti. Miben különbözik az átlag fanatikus kereszténytől?"

Abban, hogy minden vitában elkeni a szádat, ahogy most is

"Én hiszek Jézusban. Az igazi Jézusban aki Isten prófétája. Te viszont egy pogány hamisítás Jézusban hiszel akiből istenséget csináltak."

De szerencsére nem úgy hiszel, hogy üdvözülj. Hála Istennek. Veled sem kell foglalkoznom az örökkévalóságban

Szépen megtalálta a zsák a foltját. A szefós "ateista" sátánisták", és a szefós "muszlim" sátánista. Szépek vagytok együtt:)

2022. febr. 23. 09:53
 15/30 anonim ***** válasza:

"Akkor ők már nem zsidók hanem keresztények."

A zsidó nem csak vallást jelöl (az inkább a judaizmus), hanem népet is. Vannak keresztény zsidók és vannak olyan nem keresztény zsidók is, akik elfogadták Jézust, mint a megígért Messiás. Látom tudásod nulla, de a hülyeséget csuklóból írod.

"Idéznéd a Bibliából azt a verset amiben Jézus maga mondja hogy "Isten vagyok, imádjatok" ?"

Miért kéne ilyet idéznem? Te pedig akkor idézd, ahol Jézus maga mondja, hogy "nem vagyok Isten, ne imádjatok".

2022. febr. 23. 10:47
 16/30 anonim ***** válasza:
70%

"Semmi ilyesmit nem észleltem."

Azt írja a Tízparancsolat hogy semmit ne imádj ami a föld jár, de ti keresztények a földön járó Jézust imádjátok. Aztán Jézus nem mondta magáról hogy Isten és nem mondta hogy imádjátok, ti keresztények mégis istenként imádjátok. És ez csak a jéghegy csúcsa ha a keresztény vallás ellentmondásait nézzük.

"De nem érvényes a keresztényekre, te agyhalott. Próbálj legalább 4 elemit elvégezni, ott tanítják a Bibliát is."

Az nem zavar hogy maga Jézus mondta hogy nem megváltoztatni jött a törvényét? Ti keresztények meg azt mondjátok az egész Ószövetség már nem érvényes. Ez nem megváltoztatás te idióta? :)

"Tehát neked Mózesék, illetve Izrael 12 törzse=kereszténység. Te tényleg tök hülye vagy."

Azt mondod rátok keresztényekre a Tízparancsolat sem vonatkozik? :)

"Abban, hogy minden vitában elkeni a szádat, ahogy most is"

Téged még a többi keresztény is retardált idiótának néz. Te hiszel a 6 ezer éves földben igaz? :)

"De szerencsére nem úgy hiszel, hogy üdvözülj. Hála Istennek. Veled sem kell foglalkoznom az örökkévalóságban"

Te azt képzeled neked bérlet helyed van a Mennyországban? :)))

"Szépen megtalálta a zsák a foltját. A szefós "ateista" sátánisták", és a szefós "muszlim" sátánista. Szépek vagytok együtt:)"

Te milyen alapon nevezel egyistenhívőket sátánistának?

Kijelented magadról hogy te biztosan a mennyországba kerülsz, az egyistenhívő muszlimokat sátánistának nevezed. Szerintem fogalmad sincs arról milyen távol állsz az igazságtól.

2022. febr. 23. 11:03
 17/30 anonim ***** válasza:
5%

"A zsidó nem csak vallást jelöl (az inkább a judaizmus), hanem népet is. Vannak keresztény zsidók és vannak olyan nem keresztény zsidók is, akik elfogadták Jézust, mint a megígért Messiás. Látom tudásod nulla, de a hülyeséget csuklóból írod."

Nyilván a zsidó vallást értettem alatta. Persze hogy vannak keresztény zsidók és vannak muszlim zsidók is, meg ateisták stb. A judaizmust követő zsidók viszont semmit nem fogadnak el a keresztény vallásból. Sőt, a Talmud azt írja Jézus a pokolban fog elégni, ami nyilván nem igaz, de szerintük ez fog történni.

"Miért kéne ilyet idéznem? Te pedig akkor idézd, ahol Jézus maga mondja, hogy "nem vagyok Isten, ne imádjatok"."

Azért kellene idézned te észlény mert keresztények azt állítják Jézus Isten. Nyilán akkor kell hogy legyen számtalan vers ahol Jézus ezt kijelenti magáról. Persze nincs egyetlen ilyen vers sem.

Olyan viszont van hogy Jézus azt mondja Istent imádd. Például:

Máté 4:10 Ekkor így szólt hozzá Jézus: "Távozz tőlem, Sátán, mert meg van írva: Az Urat, a te Istenedet imádd, és csak neki szolgálj!"

Jézus maga mondja hogy az Atya parancsol neki:

János 14:31 Hogy azonban megtudja a világ, hogy szeretem az Atyát, és úgy cselekszem, ahogyan az Atya parancsolta.

2022. febr. 23. 11:12
 18/30 anonim ***** válasza:
81%

"Nyilván a zsidó vallást értettem alatta."

Majd máskor mellékelj egy szótárat is, hogy az ember értse a te sajátos szóhasználatod.

"A judaizmust követő zsidók viszont semmit nem fogadnak el a keresztény vallásból. Sőt, a Talmud azt írja Jézus a pokolban fog elégni, ami nyilván nem igaz, de szerintük ez fog történni."

Egyszer már felhívtam a figyelmed, hogy tévedsz, tehát ez már szánalmas hazudozás a részedről.

[link]

A link bizonyítja, hogy hazug vagy.

"Azért kellene idézned te észlény mert keresztények azt állítják Jézus Isten. Nyilán akkor kell hogy legyen számtalan vers ahol Jézus ezt kijelenti magáról."

A kettő továbbra sincs összefüggésben te észlény. A Bibliában számos vers kijelenti, hogy Jézus Isten, de ez nem jelenti azt, hogy Jézusnak úton útfélen ezt kellett volna hangoztatnia.

"Távozz tőlem, Sátán, mert meg van írva: Az Urat, a te Istenedet imádd, és csak neki szolgálj!"

Örülök ennek az idézetnek, mert csak engem igazol. Hiszen utána azzal folytatódik, hogy angyalok szálltak alá és szolgálták az Urat, mégpedig Jézust.

2022. febr. 23. 11:21
 19/30 anonim ***** válasza:
5%

"Majd máskor mellékelj egy szótárat is, hogy az ember értse a te sajátos szóhasználatod."

Ha azt írom hogy zsidók és muszlimok akkor nyilván vallási értelemben használom. Ehhez nem kell sok ész hogy felfogd.

"Egyszer már felhívtam a figyelmed, hogy tévedsz, tehát ez már szánalmas hazudozás a részedről."

Te hazudsz. Attól hogy létezik valami kis zsidó szekta akik elfogadják Jézust és az Ószövetséget is, attól még a zsidó vallást követők 99,99%-ára ez nem igaz. Egyébként is ezek gyakorlatilag keresztények akik betartják az Ószövetséget.

"A kettő továbbra sincs összefüggésben te észlény. A Bibliában számos vers kijelenti, hogy Jézus Isten, de ez nem jelenti azt, hogy Jézusnak úton útfélen ezt kellett volna hangoztatnia."

De ezt kellett volna hangoztatnia úton útfélen mert ez a keresztény vallás alapja. Erre épül minden. Ehhez képest egy árva szó nem hangzik el Jézustól erre vonatkozóan. Meg ugye az a minimum hogy Jézus bemutatkozik, hiszen embereket szólít meg Isten üzenetével. Az a minimum hogy elmondja ki ő, kit képvisel stb, de sehol nem mutatkozott be úgy hogy ő Isten. Csak néhány olyan vers van ami sokféleképpen értelmezhető és sok vers konkrétan kizárja Jézus istenségét.

"Örülök ennek az idézetnek, mert csak engem igazol. Hiszen utána azzal folytatódik, hogy angyalok szálltak alá és szolgálták az Urat, mégpedig Jézust."

Téged igazol? :) Érdekes :) Akkor azt mondod a Sátán annyira hülye hogy nem látja hogy Jézus Isten? Különben miért ajánlaná fel a földi javakat ha Jézus Isten? Egyébként is minden Istené. Meg azt kéri a Sátán Jézustól hogy imádja őt cserébe a földi javakért. Akkor a Sátán annyira hülye hogy Istentől kéri hogy imádja őt? Te tényleg ennyire agyhalott vagy? :) Ezeknek a verseknek akkor van értelme ha Jézus próféta. Így van értelme hogy a Sátán megkísérti mert a próféták emberek. Az angyalok pedig segítik a prófétákat.

2022. febr. 23. 12:33
 20/30 anonim ***** válasza:
31%

Nézd el Istennek, Jézusnak, az egész emberiségnek, hogy nem minden a te megborult és infantilis logikád szerint létezik a világban :)

2022. febr. 23. 12:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!