Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Vallásos vagy, vagy ateista?

Vallásos vagy, vagy ateista?

Figyelt kérdés
Miért? Fejtsd ki bővebben.

2022. febr. 15. 17:52
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
98%

Na, megérkezett Kreatti.

Innen kezdve el lehet felejteni a jó válaszokat és a többi válaszolót.

2022. febr. 16. 09:31
 22/48 Godaime ***** válasza:
98%
Kreati rendesen szégyent hoz a normális vallásos emberekre. Kíváncsi vagyok hány éves lehet.
2022. febr. 16. 11:14
 23/48 anonim ***** válasza:
98%

Nem kell vele foglalkozni.

Szerintem mentálisan beteg ember lehet, akinek tönkrement az élete, és itt éli ki a fajdálmát. Feltehetően se pénze, se normális iskolai végzettsége, se barátnője, semmilye nincs. Ezért lóg minden nap itt. Gondolom valaki eltartja, talán a szülei.

Én már nem is reagálok a kommentjeire, múltkor is figyelemen kívül hagytam, amikor nekem írogatok.

2022. febr. 16. 11:47
 24/48 anonim ***** válasza:
100%
*írogatott
2022. febr. 16. 11:47
 25/48 anonim ***** válasza:
82%

Godaime (17-es), én elég mélyen beleástam magam az egész vallási témába, szinte minden főbb vallást tanulmányoztam, merem állítani, hogy az itt hozzászólok közül talán a legjobban, de azért nem lettem ateista.. inkább csak eltávolodtam a kereszténység személyes Isten-képétől.

Mivel többször volt már olyan véletlen az életemben, aminek a bekövetkezte talán 1:1 millához, továbbá a földi élet spontán létrejöttében sem hiszek, ahogy azt a tudomány előadja, (nagy durranás, aztán összeállnak a bolygókat, meg az életet létrehozó anyagok és molekulák stb.) továbbra is hiszem hogy kell lennie valamilyen "felsőbb intelligenciának". Meg ezeken túl még több dolog is megerősíti a hitem...

2022. febr. 16. 12:23
 26/48 anonim ***** válasza:
89%

"továbbra is hiszem hogy kell lennie valamilyen "felsőbb intelligenciának"

Igazából ezzel csak egy a gond:

ha nem hiszed, hogy az itteni élet magától képes volt összeállni - akkor egy végtelenszer bonyolultabb felső intelligencia erre hogyan volt képes magától?

Ez logikátlannak tűnik.

2022. febr. 16. 13:45
 27/48 anonim ***** válasza:
19%

"ha nem hiszed, hogy az itteni élet magától képes volt összeállni - akkor egy végtelenszer bonyolultabb felső intelligencia erre hogyan volt képes magától?"

Istent nem lehet analóg módon összehasonlítani a feltételes fizikai létezőkkel. Isten szellem, információ és még ki tudja, hogy mi. Logikusan kijön, hogy neki örökké kell léteznie, önmaga erejéből, mivel a ki teremtett kit kérdés nem nyúlhat a végtelenbe, mert akkor sose jutnánk el a mai állapotokhoz, a mi Istenünkhöz, lévén, hogy ez a végtelen kör a múltba nyúlva is végtelen. A semmiből pedig nem lesz semmi, az om-okozati lánc nem tud csak úgy beindulni, tehát ezekből következik, hogy van egy örök intelligencia, aki nem függ semmitől.

Most már logikus neked is

"Én már nem is reagálok a kommentjeire, múltkor is figyelemen kívül hagytam, amikor nekem írogatok."

Most is reagáltál, ahogy mindig:)

Miután mindig megnyertem a vitát, nyilván nem mersz velem leállni. De látom, hogy a csodálatotok felém töretlen. Mindig velem foglalkoztok:) Sajnálom, hogy most nincs időm rátok annyi, mint régen, mert így szellemileg nagyon le fogtok csúszni. Ennek jelei már látszik is rajtatok.

2022. febr. 16. 14:17
 28/48 anonim ***** válasza:
100%

"Logikusan kijön, hogy neki örökké kell léteznie, önmaga erejéből, mivel a ki teremtett kit kérdés nem nyúlhat a végtelenbe"

Egyrészt: de, kinyúlhat.

Másrészt: van ennek egy másik logikus megoldása is, ahol a világ és az élet jön létre elsőnek magától, és aztán ebből később minden más.

Szóval lyukas a logikád, nem nyert.

2022. febr. 16. 14:21
 29/48 anonim ***** válasza:
10%

"Egyrészt: de, kinyúlhat."

Tehát ezt magad sem hiszed, hiszen nem indokoltad, nem vezetted le. Ez így akkor kuka, marad az én igazam. Én természetesen leírtam, hogy miért nem, bár ez logikai indoklás, ezért nem tudtad értelmezni

"ahol a világ és az élet jön létre elsőnek magától, és aztán ebből később minden más."

Hmm, semmiből valami. Brávó! És ezt sem sikerült indokolnod. Majd általánosban tanulod matekból, hogy a megoldás csak levezetéssel érvényes. Ez így nulla.

"Szóval lyukas a logikád, nem nyert."

Ha jól számolom eddig 2-0 ide:)

Én mindig mondom, hogy ne álljatok bele, mert midig sírás lesz a vége:)

Asszongya: de, kinyúlhat:))) Ez aztán a megalapozott világkép:xD

2022. febr. 16. 14:28
 30/48 anonim ***** válasza:
100%

Ha te értenéd egyáltalán, hogy mi az a logikai bizonyítás, akkor sírva könyörögnéd magad vissza az iskolapadba.

Azt pedig nem mondtam, hogy semmiből lett volna valami.

Lehetséges - de nincs bizonyítva. A másik lehetőség ugye az, hogy valami mindig is volt.

2022. febr. 16. 14:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!